Forum avocaţi > Civil

Divort la distanta

26-09-2019
Vizitator
Buna ziua,
As dori sa stiu care sunt procedurile/ solutiile in cazul unui divort unde unul din parteneri locuieste in alta tara? As dori sa stiu daca se poate folosi imputernicirea pentru persoana care nu se afla in Romania (ci in SUA) si nu poate veni in tara? Casatoria a fost facuta in Romania. Multumesc.
Răspunde
 26-09-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca una dintre parti locuieste in strainatate si nu se poate prezenta in fata instantei, isi poate angaja un avocat pentru a-i reprezenta interesele, iar daca are calitatea de reclamant, va trebui sa trimita si o procura speciala avocatului. De asemenea, trebuie facuta dovada imposibilitatii de prezentare prin atasarea inscrisurilor care dovedesc domiciliul in strainatate, contractul de munca etc, toate aceste inscrisuri trebuind traduse in limba romana.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-09-2019
Vizitator
Va multumesc mult pentru raspuns! Persoana (sotul) a contactat deja un avocat din Romania care i-a cerut suma de 3000 eur pentru acest divort. Ni s-a parut o suma exagerata in conditiile in care divortul este amiabil si nu avem nimic de impartit. Avem un copil de 14 ani care a fost si este crescut de mine in exclusivitate. Singurele lucruri pe care trebuie sa le stabilim sunt pensia alimentara si dreptul de vizita, dar nici aici nu intrevad probleme.
Am contactat si eu un avocat in Romania care ne-a cerut aceeasi suma, 3000 eur, dar impartita in doua, si cu "oferta" de a ne reprezenta pe amandoi in acest divort, fara ca sotul sa fie prezent. Sincer, am in continuare indoieli ca aceasta este suma corecta care trebuie platita in aceasta situatie si ca nu exista o solutie mai simpla, ca aceea in care sotul poate imputernici pe cineva in Romania care sa-l reprezinte in acest proces.
Cunosc un cuplu care s-a casatorit in Romania si a plecat in Germania. Au divortat in Romania prin "imputerniciti", fara sa fie de fata. Ma intreb oare cum au reusit , tinand cont de "solutiile si ofertele" pe care le-am primit eu pana acum?
Răspunde
 26-09-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca divortul este prin acord, partile pot avea un reprezentant comun. In ceea ce priveste onorariul, acesta este stabilit de avocatul cu care doriti sa colaborati.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-09-2019
Vizitator
La notar va costa ~1000 de lei divortul cu minor si trebuie sa fiti prezenti o singura data amandoi in fata notarului si rezolvati intr-o luna cu certificatul de divort. Cererea de divort o puteti depune prin persoana imputernicita. La instanta dureaza cateva luni.
Răspunde
 26-09-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Puteti sa divortati in Romania, iar daca exista intelegere lucrurile se pot face repede si bine. Puteti sa-l imputerniciti pe avocat pentru un divort prin acordul partilor.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.