Forum avocaţi > Civil

Acceptare tacita a mostenirii

28-09-2019
Vizitator
in anul 1991 dupa decesul mamei mele am donat in calitate de mostenitoare ,unor persoane niste obiecte de imbracaminte,incaltaminte,patura,plapuma,obiecte de artizanat etc,se inscriu in acceptare tacita?acele persoane nu sunt in viata,cum dovedesc?multumesc
Răspunde
 28-09-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Sunteti singurul copil al defunctei dvs. mame? Tatal mai traieste?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-09-2019
Vizitator
mai suntem 3frati tatal a decedat in 1975,eu m-am ocupat de casa si de parinti dar n-am facut nici un act scris de acceptare,de asemenea am facut un act de v/c pentru un candelabru,semnat de mine si de d-na respectiva dar si aceasta este decedata,au fost si atunci persoane varstnice,n-am martori ,cum sa dovedesc sa fiu credibila? multumesc
Răspunde
 28-09-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Aţi continuat să locuiţi în casă ? În ce mod aţi avut grijă de casă, aţi efectuat reparaţii, aţi făcut investiţii, aţi plătit impozitele pentru casă ?
Valoarea candelabrului pe care l-aţi vândut era însemnată, care a fost preţul vânzării ?

Dacă nu vă contestă nimeni calitatea de moştenitor nu este cazul să vă îngrijoraţi ci mergeţi la un notar şi deschideţi succesiunea, indicând masa succesorală şi moştenitorii. Doar dacă ceilalţi succesibili contestă că sunteţi acceptantă a moştenirii va trebui să dovediţi (în instanţă) că aţi acceptat moştenirea în mod tacit.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-09-2019
Vizitator
da,am platit impozite pe casa. am facut mici reparatii,lucrurile donate nu erau de mare valoare nici candelabru,problema e ca n-am martori nimeni nu stie de aceste lucruri,am doar semnatura celor la care am donat si la care am vandut candelabru dar nu sunt in viata.multumesc
Răspunde
 28-09-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Este foarte bine că aţi plătit impozitele la casă, deoarece prin efectuarea unor astfel de acte succesibilul arată că se consideră moştenitor.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.