|
04-10-2019 |
 | Promocris
|
| Mama si tatăl nostru aveau un apartament in comun.În anul 2013 a murit tatăl nostru, el a desemnat legatar universal (având și testament cu el) un nepot (fiu al unui frate vitreg al nostru), dar nu s-a făcut nici o succesiune . De puțin timp a murit și mama noastră . Noi suntem doi frati (dupa mamă)plus fratele nostru vitreg plus nepotul (legatarul) si am dori să facem succesiunea .Care ar fi cotele care ne revin fiecaruia ? Mulțumesc anticipat . | |
|
|
|
04-10-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Apartamentul, fiind achizitionat in timpul casatoriei, apartine patintilor in cote egale, astfel ca, daca tatal dvs a lasat prin testament nepotului masa succesorala de pe urma dansului, dvs si fratelui va revine cota de 5/8 din imobil, in proportii egale, reprezentand masa succesorala de pe urma mamei dvs. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
07-10-2019 |
 | Promocris
|
| Mulțumesc . Chiar dacă am fost dezmoșteniți, rezerva succesorala rămâne, mama și noi primim 1/2 din ce ne revenea dupa tata dacă nu era testamentul și legarul cu titlu universal . Însumate și mie mi-au dat cota de 5/8 din imobil. | |
|
|
|
07-10-2019 |
| Puteți să invocați încălcarea rezervei succesorale dacă dovediți că ați acceptat succesiunea în termen de un an de la decesul tatălui dvs, acceptare care poate fi expresă (declarație de acceptare la notar) sau tacită (prin acte care valorează acceptare). În cazul în care nu puteți dovedi că ați acceptat succesiunea și solicitați reducțiunea liberalităților excesive, vi se poate ridica excepția lipsei de interes în promovarea acțiunii. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
07-10-2019 |
 | Promocris
|
| Bună ziua și mulțumesc. In cuvinte simple, dvs vreți să spuneți că noi și mama nu mai avem nimic după tatăl nostru, deoarece are testament pe un nepot și nu am accceptat succesiunea ? Tatăl nostru a decedat in 2013, nimeni nu a deschis succesiunea, doar de o luna am primit o comunicare de la un avocat care il reprezinta pe nepot să ne întalnim ca să ințelegem amiabil .Menționez că apartamentul in cauza a aparținut parinților noștri în părti egale. | |
|
|
|
07-10-2019 |
 | Promocris
|
| Încă ceva : două terenuri au fost vândute in timpul vieții tatălui meu fratelui meu vitreg si fiului său cu cv, fără știrea noastră si cred că și fără bani .Acestea intră la masa succesorală, in virtutea art.845 din Codul civil ? | |
|
|
|
07-10-2019 |
| Eu nu am spus că nu aveți dreptul la succesiunea tatălui ci am spus că dacă veți cere reducțiunea și nu puteți să dovediți că ați acceptat moștenirea, cererea dvs poate să fie respinsă prin invocarea excepției lipsei de interes. Vă sfătuiesc să dați curs invitației primite de la avocat și să vedeți ce au de spus. De asemenea, vă sfătuiesc să vă duceți cu un avocat. În ce privește contractele de vânzare ale terenurilor este important când ați aflat despre existența vânzării. Dacă nu a intervenit prescripția și se dovedește că prețul nu a fost plătit contractele vor fi anulate. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
07-10-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Daca nici mama dvs nu a acceptat mostenirea de pe urma sotului, atunci cota ce va revine fratelui si dvs este de 1/2 din intreaga masa succesorala ( cate 1/4 din imobil pentru fiecare), cota ce i-a apartinut mamei dvs. In ceea ce priveste terenul instrainat, daca puteti face dovada ca nu a fost platit pretul, puteti solicita anularea contractului de vanzare-cumparare si repunerea partilor in situatia anterioara, astfel ca terenul va fi inclus in masa succesorala. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
07-10-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Promocris a scris pe 04-10-2019: Mama si tatăl nostru aveau un apartament in comun.În anul 2013 a murit tatăl nostru, el a desemnat legatar universal (având și testament cu el) un nepot (fiu al unui frate vitreg al nostru), dar nu s-a făcut nici o succesiune . De puțin timp a murit și mama noastră . Noi suntem doi frati (dupa mamă)plus fratele nostru vitreg plus nepotul (legatarul) si am dori să facem succesiunea .Care ar fi cotele care ne revin fiecaruia ? Mulțumesc anticipat . Rezerva succesorală a fiecărui moştenitor rezervatar este de jumătate din cota succesorală care, în absenţa liberalităţilor sau dezmoştenirilor, i s-ar fi cuvenit ca moştenitor legal. a) La decesul tatalui, s-a pus in discutie mostenirea a unei jumatati din apartament (1/2 cota tatalui) -mostenitori - sotia 1/4 x1/2 Rezerva = 1/8 - fiii 3/4 x 1/2 rezerva = 3/8 - legatarul 4/8 conform testament Deci, in urma decesului tatalui, apartamentul este detinut 9/16 (1/16 + 8/16) mama, 3/16 fiii si 4/16 legatarul. b) dupa decesul mamei, cand se mosteneste si 1/2 mamei din apartament plus ce a mostenit dupa sot ca rezerva, apartamentul va fi detinut de: - fiii cumulat 3/16 + 9/16 = 12/16, adica 3/4, fiecare fiu avand 3/8 - legatarul tatalui 4/16 adica 1/4 (sau 2/8) | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
07-10-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Promocris a scris pe 07-10-2019: Încă ceva : două terenuri au fost vândute in timpul vieții tatălui meu fratelui meu vitreg si fiului său cu cv, fără știrea noastră si cred că și fără bani .Acestea intră la masa succesorală, in virtutea art.845 din Codul civil ? Art citat de dvs.se refera la altceva Art. 845 - Examinarea registrelor Administratorul este obligat să îi permită beneficiarului, în orice moment, examinarea registrelor şi a documentelor justificative ce au legătură cu gestiunea sa. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
10-10-2019 |
 | Promocris
|
| Mulțumesc, posibil să fii greșit .Referitor la terenurile pe care tatăl nostru le-a înstrăinat fratelui nostru vitreg (in anii 2001, 2018 și 2009, deci 3 terenuri), la un eventual proces, noi trebuie sa dovedim că nu sa platit nimic sau fratele nostru trebuie săa prezinta dovezi cum căa platit ceva, din experiența dvs. Mulțumesc anticipat . | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |