Forum avocaţi > Civil

Dezbatere moștenire

13-10-2019
Vizitator
Bună ziua!
As dori câteva detalii daca se poate despre împărțirea unei moșteniri. Incerc să o ajut pe bunica mea (Aurica) care a fost dată la o parte in împărțirea corectă a moștenirii de către frații ei (Sandu, Mihai, Maria).
@MOSTENIREA: (Ruxandra si Vasile - parintii celor 4 copii) 3ha extravilan, 1ha intravilan, 1 casă și 1 hală.
@PROBLEMA ÎMPĂRȚIRII: Am inteles ca a fost o înțelegere tacită între ceilalți 3 frați. Mihai a făcut cu Ruxandra, după moartea lui Vasile, un act de vanzare cumpărare prin care vinde casa si hala către Sandu. La împărțirea moștenirii, după moartea Ruxandrei au fost declarate doar 2 ha de extravilan si s au împărțit ca atare iar cel rămas l a luat Maria, care s a inteles cu Sandu sa nu aiba pretenții la constructii. Mihai si a vândut tot extravilanul si intravilanul către aceștia pt ca avea nevoie de bani. Acum bunica mea (Aurica) are doar 1/4 din intravilan si 1/4 din extravilan declarat (cele 2ha).
Un alt detaliu important este că, casa se află pe intravilanul ei.
1. Este corect ce s a făcut?
2. Are vreo valoare acel act de vanzare cumpărare?
3. As avea câștig de cauză în instanță pentru redezbaterea moștenirii? Care ar fi cursul de rezolvare al problemei pe această cale? Am inteles ca ei ar putea fi chiar dezmosteniti.
Vă mulțumesc anticipat si va doresc o zi frumoasă!
Răspunde
 13-10-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
1. Este corect ce s-a făcut? Nu
2. Are vreo valoare acel act de vanzare cumpărare? Nu putea fi vanduta toata casa ptr ca si Aurica avea si ea parte din ea dupa decesul lui Vasile.
3. As avea câștig de cauză în instanță pentru redezbaterea moștenirii? Care ar fi cursul de rezolvare al problemei pe această cale? Am inteles ca ei ar putea fi chiar dezmosteniti. Consultati un avocat si oferiti-i acestuia acces la acte pentru a avea toate datele problemei cand va ofera sfatul juridic.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.