Forum avocaţi > Civil

Modificare dimensiuni teren proprietate proprie de către Primărie

16-10-2019
Vizitator
Am cumpărat acum câțiva ani un teren intravilan În Măgurele și avea (conform Cadastrului) dimensiunile: 20,30 x 200 metri.
Acum mi s-a adus la cunoștință că trebuie refăcut Cadastru deorece cotele topografice – conf, Planului zonal – s-au modificat. Inițial am înțeles că trebuie puțin translatat, dar mi s-a dat noul plan al terenului, iar cotele erau: 18,77 x 213 metri. Asta însemna că mi s-a luat 1,5 metri din deschidere, ceea ce face să fiu la limită sau chiar în imposibilitatea de aconstrui ceva.
Întrebare: Cum e posibil ca, deși suprafața totală să rămână la fel, să mi se ia 1,5 metri din deschidere (esențială) și să fiu în imposibilitate de a folosi terenul (deoarece nu știu ce norme prevăd ca pentru lungimi mai mari de 100 metri, trebuie să la drum de acces de 9 metri)?
Deci, am cumpărat un teren pe care puteam construi (deschiderea 20,30 metri), iar Primăria mi l-a scurtat cu 1,5 metri, până la 18,77 metri – deschidere.
Ce pot face în această situație? Cu cine și cum să mă judec?
Răspunde
 17-10-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu va judecati cu primaria, ptr. ca pierdeti timp, bani si nu rezolvati nimic.
Este vorba de aplicarea regulamentelor locale pentru drumurile de servitute. Latimea acestora variaza, in functie de localitate si poate fi de la 4 m la 10 m (acces pompieri, ambulanta, crearea de alveole ptr dublu sens)
Ori ati cumparat teren la capatul vreunui drum, ori vis-à-vis de dvs. (pe lungime) mai este o proprietate asemanatoare, pretabila construirii de imobile. Ideea este ca intre proprietati trebuie sa existe o distanta minima (in cazul dvs. vad ca de minim 9 m). Daca si dvs. si vecinul de pe lungime vreti sa faceti case insiruite, intre proprietati trebuie sa fie minim 9 m.
Este o pacaleala pe care o suporta majoritatea celor care achizitioneaza terenuri fara sa se asigure de consultanta necesara. Sunt gata sa pariez ca nu i-ati solicitat vanzatorului un certificat de urbanism atunci cand ati cumparat terenul. Ati fi vazut de atunci ca exista aceasta obligatie si ca la un moment dat veti fi obligat sa cedati din teren.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.