Forum avocaţi > Civil

Cota parte locuință

19-10-2019
Vizitator
Sotia mea primește chirie de la o instituție de stat.Conditiile acordării au fost sa nu detii sau sa fi înstrăinat ,tu sau soțul,o ''locuință în proprietate'' in localitatea unde iti desfășora activitatea.
Problema este ca eu am moștenit o cota parte 50% dintr un ap cu 2 camere impreuna cu sora mea.
Se poate considera aceasta coproprietate forțată "locuință în proprietate''având în vedere că nu poți să dispui liber de ea.
Mai mult legea locuinței spune că ,locuință inseamna spațiu corespunzător de odihnă ,prepararea hranei etc,fără ata fi tulburată posesia.
Dacă juristul unității considera ca locuință în proprietate si nu in proprietate cum este o sa i retragă acest drept.
Multumesc anticipat!
Multumesc anticipat
Răspunde
 19-10-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Trebuie să vă uitați în legea în baza căreia v-a fost acordată locuința în chirie și să vedeți cum este definit termenul de locuință în proprietate.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-10-2019
Vizitator
Este un ordin de ministru si asta este termenul....daca dobândești o'locuință în proprietate'pierzi dreptul de chirie
Răspunde
 19-10-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Imobilul mostenit de dvs. este bunul dvs. propriu, nu al sotiei.
Colegul meu v-a spus sa verificati actul pentru a vedea daca marirea patrimoniului dvs. imobiliar, nu al familiei, afecteaza conditiile de subventionare a chiriei. Noi nu avem cum sa ghicim. Nu toate actele care reglementeaza acest domeniu sunt identice. V-am putea ajuta mai mult daca ne-ati spune unde lucreaza sotia: MAI, penitenciare, magistrat, etc

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-10-2019
Vizitator
Ordinul este 1443/2008 si este ptr penitenciare.
Multumesc frumos pt raspuns!
Răspunde
 19-10-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Ok, mi-e clar, insa o intrebare ca sa va pot raspunde: mostenirea dvs. este in aceeasi localitate in care este imobilul inchiriat?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-10-2019
Vizitator
Da.
Răspunde
 19-10-2019
Vizitator
Dar nu este in localitatea in care isi desfasoara activitatea.
Răspunde
 19-10-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Deci locuinta pe care ati mostenit-o alaturi de sora dvs. NU se afla in aceeasi localitate IN CARE ISI DESFASOARA ACTIVITATEA. Si nici imobilul inchiriat in care locuiti efectiv Nu se afla in localitatea in care isi desfasoara activitatea sotia.

Concluzia: NU exista niciun pericol ca sa nu mai fie indeplinite conditiile pentru plata chiriei.

De vreme ce conditia platii chiriei ptr.sotie este ca dvs. sa dati declaratia :

că nu deţineti locuinţă în proprietate sau locuinţă atribuită de autorităţile administraţiei publice IN LOCALITATEA IN CARE ISI DESFASOARA ACTIVITATEA funcţionarul public cu statut special şi că nu ati înstrăinat o locuinţă proprietate personală IN LOCALITATEA în care îşi desfăşoară activitatea soţul/soţia după data încadrării acestuia/acesteia în sistemul administraţiei penitenciare",

faptul ca ati mostenit o jumatate de apartament IN ALTA LOCALITATE, CHIAR DACA E IN LOCALITATEA IN CARE ESTE IMOBILUL cu chiria subventionata nu o afecteaza cu nimic pe sotia dvs. Puteti da linistit declaratia.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.