|
| 27-10-2019 |
 | Rosu
|
| | Buna seara!În anul 2010,eu divorțat si cu 1 copii sub îngrijire,el divorțat si cu 2 copii in îngrijirea fostei sotii,ne am mutat impreuna in proprietatea lui,avand 2000 metri pătrați și o căsuță țărănească,compusă din 2 camere si 1 hol.Impreuna am renovat această căsuță sa putem trăi în ea( schimba usi,geamuri,pus parchet,etc)In 2013 ne am hotarat sa ridicam o casă mai mare pt mai multe condiții,iar abia în 2015 ne am căsătorit legitim.Ce mi as dori eu de la dumneavoastra,e sa stiu daca am vreun drept la această proprietate,avand in vedere ca proprietatea a fost cumpărată de sot inainte de căsătorie,ca de altfel si casa pe care am ridicat o impreuna,am ridicat o tot inainte de căsătorie.In speranta ca mi va răspunde cineva,va multumesc anticipat! | |
|
|
|
| 28-10-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Pentru lucrarile de renovare ale casutei taranesti aveti un drept de creanta (c/v banilor investiti de dvs, in renovare). Pentru casa mai mare, ridicata impreuna impreuna inainte de casatorie, pe terenul proprietatea unuia singur, aveti 1/2 drept de proprietate si superficie asupra terenului de sub casa. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
| 28-10-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| | Daca imobilul a fost construit pe terenului sotului, inainte de casatorie, atunci acesta este bun propriu al dansului, insa in masura in care aveti dovada costurilor efectuate, puteti solicita o sulta, reprezentand jumatate din costul constructiei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
| 01-11-2019 |
 | Rosu
|
| | Va multumesc pt raspunsurile primite!Însă mai am o intrebare.Sotul meu,e de acord sa mi treaca pe numele meu jumatate din proprietate sa fiu si eu proprietar cu drepturi depline,ce demersuri ar trebui să facem sa rezolvam această problemă si cui trebuie sa ne adresăm? | |
|
|
|
| 01-11-2019 |
|
| Notarului public. Ar fi doua variante: donatia (nu o recomand, pentru ca donatia intre soti poate fi revocata unilateral pe timpul casatoriei de sotul care face donatia, chiar si fara motiv)si vanzarea (va vinde 1/2 de casa). La ambele se achita onorariul notarial si taxele de intabulare. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
| 01-11-2019 |
 | Rosu
|
| |
|
|
| 01-11-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Rosu a scris pe 01-11-2019: Va multumesc pt raspunsurile primite!Însă mai am o intrebare.Sotul meu,e de acord sa mi treaca pe numele meu jumatate din proprietate sa fiu si eu proprietar cu drepturi depline,ce demersuri ar trebui să facem sa rezolvam această problemă si cui trebuie sa ne adresăm? Cel mai indicat este sa incheiati un contract de vanzare-cumparare la notar, prin care sotul sa va vanda cota de 50% din imobil. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
| 04-11-2019 |
 | Rosu
|
| | Va multumesc pt raspuns!!! | |
|
|
|
| 13-11-2019 |
 | Rosu
|
| | Am revenit cu inca o problema.Am fost la o Doamnă notar asa cum m ati sfatuit si i am cerut sa ne faca un act de vanzare cumparare si mi a spus că nu se poate face contract de vanzare cumparare intre soți decât donatie . | |
|
|
|
| 13-11-2019 |
|
| Dna. notar se inseala fundamental. Conform fostului cod civil in vigoare PANA LA 1 octombrie 2011, vânzarea între soți ERA interzisa (Art. 1307 din vechiul Cod Civil interzicea acest tip de vânzare.) În prezent, conform noului Cod Civil, (NCC) intrat in vigoare la 1 octombrie 2011, soții pot încheia contracte de vânzare-cumpărare între ei. În acest sens, art. 317 din actualul Cod Civil prevede că fiecare soţ poate să încheie orice acte juridice cu celălalt soţ sau cu terţe persoane. Astfel, legea nu mai interzice vânzarea între soţi, aceștia putând încheia între ei atât contracte de vânzare-cumpărare, cât și de schimb, donaţie, și orice alte acte de transfer al dreptului de proprietate. Cod civil Art. 317 - Independenţa patrimonială a soţilor (1) Dacă prin lege nu se prevede altfel, fiecare soţ poate să încheie orice acte juridice cu celălalt soţ sau cu terţe persoane Cautati un alt notar. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
| 13-11-2019 |
 | Rosu
|
| | Va multumesc din suflet pt raspuns ! | |
|
|
|
|