Forum avocaţi > Civil

Succesiune

31-10-2019
Vizitator
buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul unei succesiuni in urmatorul caz: De la parintii mei am mostenit un apartament pe care l-am vindut imediat ,succesiunea s-a facut o data cu contractul de vinzare si a mai ramas casa stramoseasca + terenul de la tara care nu era intabulat pe parinti(am doar titlu de proprietate pe tatal meu)la care nu s-a facut succesiune.Multumesc.
Răspunde
 31-10-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Indre Maria a scris pe 31-10-2019:
buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul unei succesiuni in urmatorul caz: De la parintii mei am mostenit un apartament pe care l-am vindut imediat ,succesiunea s-a facut o data cu contractul de vinzare si a mai ramas casa stramoseasca + terenul de la tara care nu era intabulat pe parinti(am doar titlu de proprietate pe tatal meu)la care nu s-a facut succesiune.Multumesc.
Daca sunteti unica mostenitoare, pentru bunurile ramase in masa succesorala, va trebui sa dezbateti mostenirea de pe urma tatalui, daca nu a fost efectuata si ulterior puteti intra in posesia bunurilor.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-10-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
La acelasi notar la care ati deschis succesiunea si ati obtinut certificatul de mostenitor pe apartament, solicitati eliberarea unui certificat suplimentar de mostenitor, ptr. restul bunurilor care fac parte din masa succesorala. Va va indruma notarul, situatia putand fi diferita dupa cum mama dvs. a decedat inainte sau dupa tatal dvs.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-11-2019
Vizitator
multumesc de raspuns. Nu sunt unica mostenitoare , suntem 2 surori dar sora mea locuieste in casa parintilor si spune ca nu e interesata sa se faca succesiune acolo.Cu respect.
Răspunde
 02-11-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Dvs. mergeti la notar, depuneti cererea, sora dvs. va fi citata. Vedeti ulterior ce se intampla. Daca nu doreste sa se dezbata succesiunea in mod amiabil, promovati actiunea in instanta. Evident ca nu e interesata, ptr ca nu doreste sa va dea partea.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-11-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Indre Maria a scris pe 02-11-2019:
multumesc de raspuns. Nu sunt unica mostenitoare , suntem 2 surori dar sora mea locuieste in casa parintilor si spune ca nu e interesata sa se faca succesiune acolo.Cu respect.
Daca sora dvs nu se va prezenta la notar pentru un partaj voluntar, va trebui sa va adresati instantei pentru iesirea din indiviziune.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1107

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.