Forum avocaţi > Civil

Cât de importantă este fișa de vizionare pentru a dovedi că am vizionat un apartament?

02-11-2019
Vizitator
Bună ziua,

Am vizionat câteva apartamente cu diverse agenții imobiliare. Unele însă mi-au cerut să semnez în fișa de vizionare înainte să completeze adresa imobilului pe care urma să-l vizionez. Această practică mi s-a pârut puțin suspectă însă am întâlnit-o la 2 agenții din 6 cu ajutorul cărora am vizionat apartamente.

Întrebarea mea este: aceste agenții incearcă să mă manipuleze pentru a-mi folosi semnătura în eventualitatea în care cumpăr un alt aprtament neintermediat de ele (caz în care ar putea să afle ulterior noua mea adresă și să o completeze în dreptul semnăturii)? Cât de fezabilă ar fi o astfel de escrocherie? În amăndouă cazurile agenții păreau să aibă un aer detașat, în sensul că o să completeze ulterior adresa (probabil pentru a o menține secretă până la vizionare), Cu toate astea, păreau să fie reticenți când le-am cerut o copie cu lista de apartamente vizionate, ca și cum nu ar fi fost ceva care să mă intereseze, doar o formalitate care nu mă privea direct. Ca și cum doar contractul în care stabilisem comisionul era important să-l am dar nu și fișa de vizionare în care semnasem cu încrederea că o să completeze cu adresa care urma s-o vizionez.

Mă întreb de asemenea dacă o astfel de practică este de bună credință și dacă nu semnalează faptul că ar trebui să ocolesc serviciile acestor agenții, sau chiar să incerc să reziliez contractele semnate cu ele înainte să cumpăr o locuință? Sau poate că exagerez și nu ar fi un scenariu realist?

Mulțumesc.
Răspunde
 02-11-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
"Unele însă mi-au cerut să semnez în fișa de vizionare înainte să completeze adresa imobilului pe care urma să-l vizionez"

Evident, nu este o practica sanatoasa si nici benefica dvs. Presupun ca un CEC in alb nu ati semna. Atunci, de ce sa semnati hartii in alb?

Pot sa completeze fisa cu "n" apartamente, astfel incat sa faca dovada ca le-ati vizionat pe toate prin intermediul lor si sa va ceara comision.

Solicitati-le in scris, urgent, sa va dea copii ale documentelor semnate de dvs, datate. Fisa de prezentare este anexa la contract si are aceeasi importanta ca si contractul.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.