|
03-11-2019 |
 | Mariana Vizitator |
| Buna ziua, Strabunicul meu a avut o curte in care au locuit toti copiii lui, proprietate pe numele lui, iar dupa ce a decedat a ramas unul dintre copii si familia acestuia in curte, spunand ca noi nu avem niciun drept acolo, desi strabunicul a avut 4 copii printre care si bunica mea. Mentionez ca strabuicul nu a lasat niciun act pentru a ceda curtea copilului care a ramas in curte, unde de altfel au locuit si ceilalti copii ai sai. Din cate cunosc, succesiunea se face in mod egal intre mostenitori asa este? Ce actiune trebuie sa formulez pt a recupera partea mea de mostenire, avand in vedere ca si bunica mea este mostenitoarea strabunicului meu, in calitate de fiica? Nu stiu daca s-a facut vreo succesiune dupa strabunicul, cum pot afla? Nici actele pentru acea proprietate nu le am, nici nu stiu daca mai exista. Unde trebuie sa ma indrept? Multumesc!! | |
|
|
|
03-11-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Da, succesiunea se imparte in mod egal intre copiii defunctului. Faceti o cerere la notariat prin care solicitati deschiderea succesiunii dupa strabunici (chiar daca nu aveti sperante ca o veti dezbate in mod amiabil). Primul lucru pe care il face notarul este sa verifice in registrele si evidentele specifice daca s-a dezbatut anterior mostenirea. Actele de proprietate le gasiti fie la arhivele nationale, fie la camera notarilor publici ori chiar si primarie. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
03-11-2019 |
 | Mariana Vizitator |
| Av.STARJIL M. a scris pe 03-11-2019: Da, succesiunea se imparte in mod egal intre copiii defunctului. Faceti o cerere la notariat prin care solicitati deschiderea succesiunii dupa strabunici (chiar daca nu aveti sperante ca o veti dezbate in mod amiabil). Primul lucru pe care il face notarul este sa verifice in registrele si evidentele specifice daca s-a dezbatut anterior mostenirea. Actele de proprietate le gasiti fie la arhivele nationale, fie la camera notarilor publici ori chiar si primarie. Stiti cumva daca se poate la orice notariat sau trebuie sa fie pe raza proprietatii respective? Care este costul procedurii notariale? Multumesc!! | |
|
|
|
03-11-2019 |
|
| La orice notariat din tara puteti cere verificarea. Insa, va recomand sa contactati un notar care are competente conform ultimului domiciliul al defunctului, ptr. a putea eventual sa si faceti cerere de deschidere a succesiunii. Se achita onorariul notarului si, in plus, daca au trecut mai mult de 2 ani de la deces, impozit pe bunurile primate mostenire. Daca se face si partaj, se plateste si partajul. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
04-11-2019 |
 | Mariana Vizitator |
| Av.STARJIL M. a scris pe 03-11-2019: La orice notariat din tara puteti cere verificarea. Insa, va recomand sa contactati un notar care are competente conform ultimului domiciliul al defunctului, ptr. a putea eventual sa si faceti cerere de deschidere a succesiunii. Se achita onorariul notarului si, in plus, daca au trecut mai mult de 2 ani de la deces, impozit pe bunurile primate mostenire. Daca se face si partaj, se plateste si partajul. Dna avocat, ma puteti ajuta ? Am fost astazi la primarie si mi-au spus ca pe adresa imobilului apar alte persoane ale caror nume nu mi le poate da, nu apare strabunicul; este o sentinta civila, un partaj, ca s-a facut o redobandire a dreptului la proprietate, ceva de genul.... nu am inteles mare lucru, dar am senzatia ca au exclus intentionat pe ceilalti copii ai bunicului de la mostenire! Ce putem face? Unde ne putem interesa? Au falsificat actele ca sa ramana cu proprietatea? | |
|
|
|
04-11-2019 |
|
| Doamna, imi pare rau, nu am cum sa ma pronunt. Trebuie sa mergeti cu toate documentele la un avocat, care sa le studieze, sa-i expuneti problema in amanunt, sa va gaseasca o solutie. Este ca si cum i-ati cere unui chirurg sa faca o operatie prin telefon, fara sa vada pacientul. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
04-11-2019 |
 | Mariana Vizitator |
| Problema este ca nu am documente si nu mi se dau, nu stiu ce s-a intamplat. Nu am detinut niciodata actele proprietatii, nu stiu cine le are. Asta ma refeream, daca ma puteti ghida de unde fac rost de acte sa aflu ce s-a intamplat. | |
|
|
|
04-11-2019 |
|
| Faceti demersuri la cartea funciara, la primarie, la arhivele notarilor publici, la fisc, la arhivele nationale. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |