Cererea reconventionala este tot o cerere de chemare in judecata. Obiectul reconventionalei dvs. am inteles ca este constatarea nulitatii PV. Apararea aceasta putea fi facuta si prin intampinare, nu prin reconventionala. A doua actiune are ca obiect tot constatare nulitate PV. Adica, aceleasi parti, acelasi obiect. Daca ambele dosare raman pe rol, instantele vor administra aceleasi probe. Parerea mea este ca daca nu cereti dvs. conexarea, o va cere cealalta parte. Puteti incerca sa cereti suspendarea, instanta este obligata sa primeasca toate cererile partilor. Daca o admite, prima instanta care se pronunta pe nulitatea PV va da sentinta. Acesta va putea fi atacata doar in caile legale de atac, nu sa fie judecata din nou, pe fond, de o alta instanta (in cazul dvs, o noua judecata in dosarul suspendat, pe acest capat de cerere) Din datele furnizate de dvs, aceasta este parerea mea. Intr-un final, suspendarea nu va foloseste la nimic, adica urmarea suspendarii nu va consta in "Ideea e ca eu nu as dori sa fie un singur dosar. Sa depind de solutia unui singur judecator." |
Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). |
|
|