Forum avocaţi > Civil

Vrem sa suspendam cauza

04-11-2019
Vizitator
Buna seara si multumim,

La primul termen avem de gand sa facem cerere de suspendare pentru ca exista un alt dosar cu acelasi obiect. Prin cererea reconventionala am cerut si acolo constatarea nulitatii pV de adunare generala asociatie proprietari.
Procedural, sa deschidem acest subiect in instanta INAINTE de orice discutie - de exceptii si probe sau dupa ce acestea se admit sau se resping in sedinta?
Exceptia ridicata de noi ar insemna si pronuntarea in spetele cu pricina. E vorba de lipsa calitate reprezentant si prin actiune am cerut anularea procesului verbal de alegeri presedinte asociatie.
Procedural, cererea de suspendare inainte de exceptii sau dupa?

Multumim.
Răspunde
 04-11-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Consider ca nu puteti cere suspendarea. Cazurile de suspendare sunt prevazute clar de lege, fiind de drept ori facultative.
Suspendarea facultativa pe care o vizati dvs. presupun ca se refera la "dezlegarea cauzei depinde, în tot sau în parte, de existenţa ori inexistenţa unui drept care face obiectul unei alte judecăţi" .
Insa, dupa cele spuse de dvs , nu acesta este situatia, ci aceea ca aveti doua dosare identice: o reconventionala formulata ca parat si o actiune separata formulata ca reclamant.

Puteti cere disjungerea cererii reconventionale si apoi sa cereti conexarea dosarului format la actiunea separata.
Ori cereti la termen conexarea dosarului separat la dosarul care contine reconventionala.

Aveti nevoie de un certificat de grefa pe care sa-l prezentati instantei.

Daca totusi decideti sa cereti suspendarea judecatii unui dosar, si instanta o admite, solutia in dosarul care a ramas pe rol va fi singura valabila, dosarul suspendat la repunere pe rol urmand sa fie respins pe autoritate de lucru judecat. (acelasi obiect si parti, dupa cum ati spus)

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-11-2019
Vizitator
Multumim foarte mult doamna avocata.
Ideea e ca eu nu as dori sa fie un singur dosar. Sa depind de solutia unui singur judecator.
Si ma avantaja suspendarea. Dosarul de pretentii depinde intru totul de solutia din reconventionala si din acea actiune separata care are doar un capat de cerere. Reconventionala are 3 capete de cerere. De ce spuneti ca nu pot cere suspendarea? Si as vrea sa va intreb cand sa deschid gura privind suspendarea? Inainte de discutarea exceptiilor? Multumesc.
Răspunde
 05-11-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
In masura in care dosarele sunt identice, se va aplica in final 430 cod pr civila

(1) Nimeni nu poate fi chemat în judecată de două ori în aceeaşi calitate, în temeiul aceleiaşi cauze şi pentru acelaşi obiect.

(2) Oricare dintre părţi poate opune lucrul anterior judecat într-un alt litigiu, dacă are legătură cu soluţionarea acestuia din urmă

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-11-2019
Vizitator
Multumim.
Dosarele nu sunt identice. Prin unul obiect Pretentii asociatia cere bani de la mine si eu prin reconventionala cer anularea cererii de chemare in judecata si constatarea nulitatii pv de adunare generala. Al doilea are ca obiect constatare nulitate absoluta a PV al aceleiasi adunari generele. Solutionarea celui de al doilea in care vreau sa le verifice toate actele dupa care voteaza este decisiva pentru primul. Si asa au acelasi obiect? Multumesc mult.
Răspunde
 05-11-2019
Vizitator
Multumim.
Dosarele nu sunt identice. Prin unul obiect Pretentii asociatia cere bani de la mine si eu prin reconventionala cer anularea cererii de chemare in judecata si constatarea nulitatii pv de adunare generala. Al doilea are ca obiect constatare nulitate absoluta a PV al aceleiasi adunari generele. Solutionarea celui de al doilea in care vreau sa le verifice toate actele dupa care voteaza este decisiva pentru primul. Si asa au acelasi obiect? Multumesc mult.
Răspunde
 05-11-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Cererea reconventionala este tot o cerere de chemare in judecata. Obiectul reconventionalei dvs. am inteles ca este constatarea nulitatii PV.
Apararea aceasta putea fi facuta si prin intampinare, nu prin reconventionala.
A doua actiune are ca obiect tot constatare nulitate PV. Adica, aceleasi parti, acelasi obiect. Daca ambele dosare raman pe rol, instantele vor administra aceleasi probe. Parerea mea este ca daca nu cereti dvs. conexarea, o va cere cealalta parte.
Puteti incerca sa cereti suspendarea, instanta este obligata sa primeasca toate cererile partilor. Daca o admite, prima instanta care se pronunta pe nulitatea PV va da sentinta. Acesta va putea fi atacata doar in caile legale de atac, nu sa fie judecata din nou, pe fond, de o alta instanta (in cazul dvs, o noua judecata in dosarul suspendat, pe acest capat de cerere)
Din datele furnizate de dvs, aceasta este parerea mea. Intr-un final, suspendarea nu va foloseste la nimic, adica urmarea suspendarii nu va consta in "Ideea e ca eu nu as dori sa fie un singur dosar. Sa depind de solutia unui singur judecator."

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.