Forum avocaţi > Civil

Inmatriculare auto din alt stat membru UE

05-11-2019

Buna ziua.imi puteti spune daca in cazul in care imi schimb domiciliul din Germania in Romania si vin in tara cu masina inscrisa in Germania daca o inscriu in tara se radiaza automat din Germania sau este necesara intai radierea din Germania.astept raspunsul dv si va multumesc
Răspunde
 05-11-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Pentru inmatricularea unui autoturism, aveti nevoie de fisa de radiere fiscala, pe care o obtineti, in cazul dvs, de la autoritatile germane.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-11-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Catacata a scris pe 05-11-2019:
Buna ziua.imi puteti spune daca in cazul in care imi schimb domiciliul din Germania in Romania si vin in tara cu masina inscrisa in Germania daca o inscriu in tara se radiaza automat din Germania sau este necesara intai radierea din Germania.astept raspunsul dv si va multumesc

Cum inmatriculezi o masina second hand din Germania, Olanda, Franta sau orice alta tara membra UE?

Un autovehicul second hand cumparat dintr-un stat membru al Uniunii Europene se inmatriculeaza dupa aceeasi procedura ca pentru un autovehicul uzat cumparat din Romania.
Actele necesare sunt aceleasi, cu mentiunea ca, daca persoana care solicita inmatricularea mijlocului de transport achizitionat din alt stat membru al UE nu este inregistrata in scopuri de TVA, aceasta trebuie sa mai depuna, pe langa celelalte documente, si acest act:
•formularul „Certificat privind atestarea platii taxei pe valoarea adaugată, in cazul achizitiilor intracomunitare de mijloace de transport”, prevazut de Ordinul presedintelului ANAF pentru aprobarea modelului si continutului formularelor „Certificat privind atestarea platii taxei pe valoarea adaugata, in cazul achizitiilor intracomunitare de mijloace de transport”. Acest formular se obtine de la sediul ANAF.

Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi:

In primul rand, vei avea nevoie de fisa de inmatriculare si de cererea de inmatriculare, care trebuie completate cu datele noului proprietar si ale masinii.

Urmeaza apoi polita RCA, fara de care nu vei putea inmatricula masina. Asigurarea auto trebuie sa fie valabila minimum sase luni. Masina va trebui inscrisa pe numele tau, la institutiile financiare, care iti vizeaza astfel fisa de inmatriculare. Pentru aceasta vei avea nevoie de urmatoarele acte, in original si copie:
•actul de identitate
•contractul de vanzare-cumparare
•cartea de identitate a masinii
•fisa de inmatriculare
•o cerere tip, pe care o vei primi de la institutiiile financiare

Plateste apoi taxa pentru certificatul de inmatriculare, in valoare de 37 de lei, care poate fi achitata si online, folosind contul unic al Trezoreriei din orasul tau. Plata se poate face si la ghiseul trezoreriei, dar si la DRPCIV.

Pentru masinile second hand din Uniunea Europeana, proprietarul trebuie sa indeplineasca si procedurile RAR pentru obtinerea cartii masinii si a certificatului de autenticitate.

https://www.delta-inmatriculari.ro/

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-11-2019

Am citit p internet ca in cazul in care masina se inmatriculeaza in alt stat membru ue(schimbare de domiciliu)radierea se realizeaza automat prin comunicarea dintre cele doua institutii din statele membre.tin sa precizez ca masina nu s vinde doar proprietarul isi schimba domiciliul.
Răspunde
 06-11-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Cred ca cel mai simplu pentru dvs. ar fi sa dati un telefon la serviciul de inmatriculari si sa intrebati. Eu, sincer, habar n-am.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.