Forum avocaţi > Civil

Nu imi place martorul propus de partea adversa

07-11-2019

Buna seara,

Partea adversa a propus un martor care a fost presedinte de asociatie si a facut si el lucruri necurate, in procesul cu mine de pretentii sa le dau bani. Eu cum pot sa ma opun sa fie admis acest martor? Am argumentat in intampinare ca ei nu au respectat legea asociatiilor de proprietari si nici acest domn nu a facut asta dar eu nu am cum demonstra si nici nu e cazul in acest proces.Nu stiu la ce e nevoie de martor la un proces de pretentii. Sa nege ce spun eu, ca nu au respectat legea? Ca au organizat adunari generale corect cand se vede din hartii ca nu au facut-o?
CUM MA POT OPUNE LA ACEST MARTOR? Instanta a ramas sa se gandeasca - prorogare privind admiterea martorului.
Multumesc mult de ajutor!!!
Răspunde
 07-11-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Instanța se va pronunța cu privire la admiterea probei cu martorul propus după ce se vor administra celelalte probe admise. Dacă consideră că proba cu martorul propus este utilă, instanta va dispune audierea acestui martor.
Vă puteți opune dacă martorul este rudă sau afin până la al 3-lea grad, inclusiv. Art. 315 cod procedura civila prevede că
(1) Nu pot fi martori:
1. rudele și afinii până la gradul al treilea inclusiv;
2. soțul, fostul soț, logodnicul ori concubinul;
3. cei aflați în dușmănie sau în legături de interese cu vreuna dintre părți;
4. persoanele puse sub interdicție judecătorească;
5. cei condamnați pentru mărturie mincinoasă.
(2) Părțile pot conveni, expres sau tacit, să fie ascultate ca martori și persoanele prevăzute la alin. (1) pct. 1-3.

Oricum, chiar dacă va decide audierea, instanța va evalua ceea ce spune martorul.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-11-2019
Vizitator
Multumesc mult.
Poate fi acest martor incadrat la cei aflați în dușmănie sau în legături de interese cu vreuna dintre părți;? Pai cum sa nu aiba interese cu partea reclamanta cand el este fost presedinte de asociatie pe exact una din perioadele pentru care vor bani de la mine si au facut ilegalitati? Ma rog nu sunt demonstrate dar le stim. Si dusmania vine din faptul ca ei ma urasc ca nu platesc intretinerea si au impresia ca platesc ei si pentru mine. Eu de fapt nu platesc pentru ca nu primesc acele servicii.
Răspunde
 08-11-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Expuneti toate aceste motive in fata instantei, urmand ca judecatorul sa decida asupra utilitatii audierii martorului propus de catre partea adversa.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-11-2019
Vizitator
Daca li se respinge acest martorl, pot aduce altul?
Răspunde
 09-11-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
In anumite conditii, da, instanta poate admite audierea altui martor.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1107

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.