|
11-11-2019 |
 | Bîcu Alina Grațiela
|
| Bună ziua. Am 3 copii trecuți pe numele fostului soț care era în certificatul de căsătorie soțul meu deci automat sa trecut tatăl copiilor. Țin sa precizez ca doar primul copil este al lui următorii doi nu. Eu as vrea sa fac într-un fel deși nu știu cum sa procedez prin instanta bănuiesc sa cer ștergerea numelui de tata sa rămâna doar mama chiar și prin test de paternitate. Fetitele ptr care vreau sa fac lucrul acesta au 6 și respectiv 3 ani. Iar noi abia am reușit sa divorțam de comun acord anul trecut. Va mulțumesc. | |
|
|
|
12-11-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Nu sotul s-a trecut tata, ci legea stabileste ca un copil nascut din parinti casatoriti are ca tata pe sotul mamei. Printr-o actiune in instanta nu puteti sa cereti DOAR sa fie inlaturat ca tata barbatul care va este sot, insa nu este tatal copilului, ptr. ca legea prevede ca un copil TREBUIE sa aiba un tata, si daca este inlaturat, TREBUIE inlocuit cu alt barbat/tata. Deci, deschideti actiune aratand cine e tatal copiilor, acesta va fi recunoscut si abia atunci primul tata care apare in certificat va fi inlaturat. Dar , in nicio situatie, nu se poate sa fie inlaturat fara sa fie trecut alt nume. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
12-11-2019 |
 | Bîcu Alina Grațiela
|
| Pai și cum sa trec un alt tata dacă respectivul adevărat tata nu mai tine absolut nicio legătură cu mine? Nu exista varianta de al exclude din certificat.?ptr ca asa voi fi mereu legata de tatăl presupus deși nu e tatăl adevărat al fetitelor. Ce se poate face? | |
|
|
|
12-11-2019 |
|
| Faceti o actiune impotriva adevaratului tata biologic sa-si recunoasca copilul. Ori, convingeti-l pe sot sa conteste paternitatea. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
12-11-2019 |
 | Bîcu Alina Grațiela
|
| Nu mai am nicio legătură nici cu adevăratul tata și nici cu fostul soț nu mai știu nimic de el de 7 ani de zile. O soluție trebuie sa fie. Ma incomodează doar faptul ca eu nu pot părăsi tara fără acordul tatălui din act. As vrea sa optez Ptr tutela exclusiva nu neapărat ma incomodează numele tatălui trecut în certificatul de naștere cât faptul ca ma încurcă în orice situație. Trebuie sa existe o modalitate măcar prin tutela exclusiva sa nu mai depind de tatăl din certificat. | |
|
|
|
12-11-2019 |
 | Bîcu Alina Grațiela
|
| Și dacă sar contesta de către soț paternitatea în cazul asta sar trece linie la tata fără ca tatăl biologic sa recunoască fetitele? | |
|
|
|
12-11-2019 |
|
| Solutia dvs. consta in obtinerea exercitarii autoritatii parintesti in mod exclusive de catre dvs. Formulati o astfel de actiune in instanta si veti avea in mod cert succes, si nu mai depindeti de nimeni. Pe de alta parte, v-am spus ca daca la nastere a scris numele unui tata in certificat, poate fi doar inlocuit, nu sa se traga linie. Si sa mai aveti in vedere ca poate fostul sot ajunge milionar, iar copiii dvs. il pot mosteni. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
12-11-2019 |
 | Bîcu Alina Grațiela
|
| Faptul ca de 1 an de zile decând a fost declarats desfacerea căsătoriei nu am primit nicio pensie alimentara e un motiv suficient ptr a obține exclusivitatea eu? Sau cum se obține tutela exclusiva și cu aproximație cam cât durează un astfel de proces? | |
|
|
|
13-11-2019 |
|
| cod civil Art. 398 - Exercitarea autorităţii părinteşti de către un singur părinte " (1) DACA EXISTA MOTIVE INTEMEIATE, având în vedere interesul superior al copilului, instanţa hotărăşte ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinţi." In fiecare caz, exista alte motive intemeiate. Le indicati dvs. pe cele care sunt relevante in speta dvs (neinteres fata de minori, neplata pensiei, nevizitare etc). Din momentul formularii actiunii, poate dura - in fc. de numarul de termene acordate si in fc. de atitudinea paratului (daca se apara sau nu)- vreo 6 luni. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
13-11-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Bîcu Alina Grațiela a scris pe 12-11-2019: Faptul ca de 1 an de zile decând a fost declarats desfacerea căsătoriei nu am primit nicio pensie alimentara e un motiv suficient ptr a obține exclusivitatea eu? Sau cum se obține tutela exclusiva și cu aproximație cam cât durează un astfel de proces? In situatia dvs aveti doua posibilitati, fie formulati o actiune in tagada paternitatii, pentru ca tatal biologic al minorilor sa figureze in Certificatele de nastere si ulterior puteti solicita obligarea acestuia la plata pensiei de intretinere, fie formulati o actiune pentru obtinerea exercitarii exclusive a autoritatii parintesti, invocand dezinteresul tatalui fata de copii. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
14-11-2019 |
 | Bîcu Alina Grațiela
|
| Va mulțumesc foarte mult ptr răspunsuri. Vreau sa va mai spun ca pe tatăl biologic nu vreau sa îl implic nici pe el în aceasta situație deoarece ar fi aceeași situația as fi mereu legata de el ptr o procura și atâta timp cât nu suntem într-o relație nu și-ar avea rostul. As fi vrut pur și simplu să-l elimin pe tatăl din act care nu e biologic ptr ca nici el nu dorește ca fetitele sa fie pe numele lui deși nu sunt ale lui. Dacă nu se poate as vrea măcar sa obțin tutela exclusiva mie ptr a nu ma încurcă în obținerea procurii mereu. Nu știu dacă as avea toate șansele sa obțin aceasta tutela exclusiva nu știu dacă am suficiente motive ptr al decade din drepturi. Faptul ca într-un an de zile niciodată nu am primit pensie alimentara de la el. A venit la perioade mare de timp cu o pg de dulciuri și cea mai putut el dar nu cred ca un copil poate trai doar cu ajutor din când în când. În plus nu se implica în viata copilului lui biologic. Eu am umblat prin medici și am descoperit un retard psihic ușor lucru pe care tatăl nici habar nu are eu ma ocup de școală d e medicamentație de tot el e absent.in plus din auzite ar putea fi la închisoare el. O educație nu iar putea oferi copilului deoarece are doar3 clase. Nu este un exemplu bun ptr copii. Credeți că motive sunt suficiente ptr o putea obține tutela exclusiva? | |
|
|
|
14-11-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Solutia ar fi ca minorii, prin reprezentant, sa formuleze o actiune in tagada paternitatii sau sa formulati o actiune in contestarea filiatiei fata de tatal din casatorie. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
15-11-2019 |
| Faceți o acțiune pentru exercitarea în mod exclusiv a autorității părintești, motivat de faptul că nu cunoașteți locul unde tatăl se află, că tatăl este dezinteresat, că nu a plătit pensie alimentară și că nu puteți să îl contactați în cazul în care este necesar acordul lui pentru a se lua o decizie asupra copilului. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |