Forum avocaţi > Civil

Modificare si suspendare

13-11-2019
Vizitator
Buna ziua, am un proces civil in care sunt reclamant si am cerut daune morale, doar ca mi s-a cerut o taxa de timbru prea mare, chiar si esalonat daca as plati nu imi permit. Exista posibilitatea sa modific actiunea si suma ceruta ca daune morale? Si sa cer de asemenea suspendarea pt ca mai e un alt proces la o alta instanta care e posibil sa influenteze si procesul acesta?
Multumesc!
Răspunde
 14-11-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Da, puteti modifica cuantumul pretentiilor oricand in cursul dosarului. Si, da, puteti cere suspendarea.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-11-2019
Vizitator
Av.STARJIL M. a scris pe 14-11-2019:
Da, puteti modifica cuantumul pretentiilor oricand in cursul dosarului. Si, da, puteti cere suspendarea.

Dar trebuie sa am neaparat taxa de timbru platita (chiar si dupa modificarea cuantumului daunelor morale) pentru a cere suspendarea? As dori sa pot folosi aceasta suspendare pana la dispozitiile din celalalt dosar pentru a strange banii de taxa de timbru.
Răspunde
 14-11-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca va reduceti pretentiile, taxa se va reduce la acel nivel. Insa, pentru ca instanta sa poata dispune vreo masura in acel dosar,(suspendarea) trebuie intai de toate achitata taxa de timbru. Daca nu achitati taxa, cererea se respinge ca netimbrata.

Ori, vedeti in ce masura puteti cere o reducere sau esalonare a taxei de timbru, ca forma de ajutor public judiciar.

Daca nu ati platit inca taxa si de vreme ce doriti sa suspendati cauza, renuntati la dosar. Nu platiti taxa si va respinge cererea ca netimbrata.
Cand aveti banii, reintroduceti actiunea.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.