Buna ziua, acum 2 ani am vrut sa cumpar un apartament. Am semnat antecontractul, unde am platit avansul de 5%. Timp de 2 ani am mai semnat mai multe acte aditionale, pentru ca apartamentul nu era bransat la utilitati. Ultimul act aditional a expirat in iulie anul curent, atunci si le am zis ca nu mai pot sa astept si ca este ultimul termen (act aditional). Ce sanse am sa-mi recuperez avansul? Ce rol are actul aditional, daca dezvoltatorul nu tine cont de termeni si refuza sa-mi dea banii? Desi una din clauze fiind: in cazul in care promitentul vanzatoare nu isi indeplineste promisiunea de a incheea contractul de vanzare, promitentul cumparator au dreptul, ca la termenul fixat in prezenta promisiune pentru autentificare, sa solicite inscrierea in Cartea Funciara in favoarea sa, a unei ipoteci legale asupra imobilului, pentru restituirea sumei platite cu titlul de avans potrivit art. 2386 alin. 2 din Codul Civil. Ceea ce am facut, am inscirs in Cartea Funciara... doar ca se radiaza automat dupa 6 luni, iar dezvoltatorul mi-a zis ca astapta aceste 6 luni si nu-mi da niciun ban. Se poate prelungi termenul in Cartea Funciara? Imi recuperez banii? Multumesc anticipat |
|