Forum avocaţi > Civil

Recuperare avans credit imobiliar

20-11-2019
Vizitator
Buna ziua,
acum 2 ani am vrut sa cumpar un apartament. Am semnat antecontractul, unde am platit avansul de 5%. Timp de 2 ani am mai semnat mai multe acte aditionale, pentru ca apartamentul nu era bransat la utilitati. Ultimul act aditional a expirat in iulie anul curent, atunci si le am zis ca nu mai pot sa astept si ca este ultimul termen (act aditional). Ce sanse am sa-mi recuperez avansul? Ce rol are actul aditional, daca dezvoltatorul nu tine cont de termeni si refuza sa-mi dea banii?
Desi una din clauze fiind: in cazul in care promitentul vanzatoare nu isi indeplineste promisiunea de a incheea contractul de vanzare, promitentul cumparator au dreptul, ca la termenul fixat in prezenta promisiune pentru autentificare, sa solicite inscrierea in Cartea Funciara in favoarea sa, a unei ipoteci legale asupra imobilului, pentru restituirea sumei platite cu titlul de avans potrivit art. 2386 alin. 2 din Codul Civil.
Ceea ce am facut, am inscirs in Cartea Funciara... doar ca se radiaza automat dupa 6 luni, iar dezvoltatorul mi-a zis ca astapta aceste 6 luni si nu-mi da niciun ban. Se poate prelungi termenul in Cartea Funciara? Imi recuperez banii?
Multumesc anticipat
Răspunde
 20-11-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu stiu de unde este acest termen de 6 luni de valabilitate a ipotecii legale.
Ipoteca legala a promitentului achizitor pentru neexecutarea promisiunii de a contracta având ca obiect un imobil înscris în cartea funciară, asupra imobilului respectiv, pentru restituirea sumelor plătite în contul acestuia in mod normal nu este afectata de vreun termen.
Verificati cu atentie prevederile contractului pe care l-ati semnat.
insa, in mod cert, trebuie sa actionati in sensul incetarii contractului si recuperarea banilor. Doar ipoteca instituita nu va ajuta.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-11-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Va trebui sa formulati in instanta o actiune pentru recuperarea sumei platita cu titlu de avans.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.