|
20-11-2019 |
 | NicoleIosif
|
| Buna seara. Am un teren, am proces verbal de punere in posesie, am titlu de proprietate in care este specificat; Teren extravilan - arabil. Am fost la Primarie acum un an si jumatate pentru a cere autorizatie de inprejmuire teren si mi s-a spus ca nu este nicio problema doar ca trebuie sa actualizez Cadastrul. Am facut documentatia necesara si dupa doua luni s-a realizat acest Cadastru si am mers din nou la primarie raspunsul de data aceasta fiind ca trebuie sa fac PUZ. S-au legat de faptul ca terenul este in zona Natura 2000 si ca de-abia dupa finalizarea PUZ-ului vor putea sa elibereze autorizatie de imprejmuire teren si ulterior autorizatie de constructie pentru casa. Am platit o firma autorizata care a realizat documentatia necesara, bineinteles discutand si cu constructorul, iar la final cand am mers impreuna cu arhitectul la primarie sa depunem cererea pentru eliberare certificat de urbanism ne-au raspuns ca '"stiti sunt probleme cu terenul, acolo este parc comunal si nu se poate construi nimic'. Am primit raspuns scris dupa 60 de zile: "Aviz nefavorabil", interdictie de contruire deoarece este zona verde -"parc comunal propus". "Acum nu mai era nicio problema legata de Natura 2000". Daca imi spuneau acum un an si jumatate ca nu se poate construi, era altceva. Simt ca ceva nu este in regula. Cum se poate ca in Titlu de proprietate terenul eliberat in 2003 sa aiba o destinatie si cu doi ani, respectiv 2001, inainte de a fi pus in posesie, prin Hotararea Consiliului Local, se apropa PUG-ul prin care, s-a schimbat destinatiazonei respective unde se afla si terenul meu, din extravilan in intravilan,cu propunere de parc comunal, fara sa fiu informat cand am fost pus in posesie? Va rog mult sa imi spuneti ce pot sa fac acum, pentru ca terenul este al meu si nu pot sa il folosesc? | |
|
|
|
21-11-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Ca sa inteleg; cronologia ar fi aceasta: - in 2001 HCL aprobare PUG - in 2003, titlu de proprietate si PV depunere in posesie teren extravilan agricol (care din 2001 este in fapt intravilan) - 2017 - faceti cadastu, PUZ - 2019 cereti certificat de urbanism, va spun ca nu puteti construi, ptr. ca isi aduc aminte de HCL din 2001 Corect? In acest interval de timp, ptr. documentatiile facute, ati mai obtinut vreun certificat de urbanism? | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
21-11-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Speta dvs este destul de complexa si trebuie analizata toata documentatia efectuata pana in prezent, insa daca autoritatile refuza sa va elibereze autorizatiile necesare, va trebui sa va adresati instantei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
21-11-2019 |
 | NicoleIosif
|
| Buna ziua. Este CORECT cum ati ordonat dumneavoastra, doar ca in 2018 am facut cadastru si am cerut certificat de urbanism pentru a obtine autorizatia de imprejmuire teren si construire casa, autorizatie pe care nu am primit-o. Domnul primar a zis ca nu este nicio problema cu imprejmuirea si ca este normal sa fac asta pentru ca este terenul meu. La data aceea, functionarii de la serviciul Urbanism au spus ca, terenul aflandu-se in sit-ul Natura 2000, trebuie intocmita documentatia pentru PUZ si cand va fi gata PUZ-ul se rezolva. Nu m-am gandit nicio secunda ca terenul meu se afla intr-un parc comunal, deoarece in 2003 nici nu exista notiunea de parc comunal si nici acum nu cred, mai ales ca vecinul meu i s-a eliberat in 2005, autorizatie de constructie pentru casa P+M. Acum cand am realizat ce neconcordante sunt intre TP, PV si PUG, si ca nu este nicio problema cu sit-ul Natura 2000, inteleg ca ceva nu se leaga. Cum adica "parc comunal propus"? adica, sa inteleg ca este o propunere, nu o realizare. De ce mi s-a spus in 2018 ca daca fac PUZ-UL se rezolva, iar in 2019 mi-au dat AVIZ NEFAVORABIL cu interdictie de construire? Cu respect, P.S. Nu este nimic amenajat pe aceasta tarla. Sunt numai balarii si mai mult decat atat exista deja patru proprietati construite cu zece ani in urma, terenul meu aflandu-se intre ele. Mi s-a spus ca daca construiam inainte de 2005 cand a aparut legea spatiilor verzi era bun facut. Acum nu se poate. Sa astept pana noul PUG va fi aprobat pentru ca in noul PUG exista propunere ca acest parc(pe care niciodata nu au intentionat sa il amenajeze) sa devina curs constructii, insa nu se stie daca va fi aprobat si cand. | |
|
|
|
21-11-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Este evident o greseala. Si mare, spun eu, din partea lor. Pentru inceput va recomand sa solicitati un certificat de urbanism SUB PRETEXTUL ca doriti sa vindeti. Sunt obligati sa vi-l elibereze. In el se vor mentiona toate conditiile: daca e extravilan/intravilan, daca are PUZ sau nu, daca e construibil sau nu. Deci, nu faceti vorbire despre problema dvs reala. Sa reiasa ca v-ati saturat de problema si vreti sa vindeti. Sa le inmuiati incrancenarea. Au gresit si de aceea sunt nervosi si reticenti. Dupa ce obtineti certificatul de urbanism, se poate stabili o strategie. Totodata, incercati sa obtineti HCL din 2001 la care faceti referire. Poate primaria are site si publica hotararile. Daca trebuie sa cereti HCL la primarie, sa o faceti DUPA ce va elibereaza certificatul de urbanism. Daca nu doriti sa iesiti in fata cu certificatul de urbanism (credeti ca nu va puteti stapani nervii), trimiteti pe altcineva sa-l solicite. Are dreptul conform legii, sa declare ca e cumparator si il intereseaza situatia terenului. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |