Forum avocaţi > Civil

Motivarea in drept gresita?

26-11-2019
Vizitator
Avocatul partii adverse sustine ca motivarea in drept a contestatiei mele la executare este gresita. Redau din contestatia mea la executare:
"Imi întemeiez cererea pe dispoziţiile art. 399-402 şi art. 404 alin. (1) Cod procedura civila."
Am motivat aceasta contestatie prin prisma faptului ca cel care a semnat cererea de chemare in judecata nu are calitate de reprezentant, ca nu a fost ales legal conform legii 230/2007 care nu a respectat cvorumul.
Ce inseamna de fapt ca motivarea este gresita in drept? Mai pot modifica cererea de chemare in judecata ca sa o fac bine acum? Primul termen a fost amanat.
O zi buna si multumesc!!
Răspunde
 26-11-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Da, puteti sa mentionati pana la urmatorul termen sau, direct, la urmatorul termen care este /sutn art. din legea/legile pe care va bazati (motivarea in drept) in formularea actiunii.
Nu este un capat de tara; instanta din oficiu este obligata sa stabileasca motivarea in drept.
De altfel, sunt convinsa ca motivul de amanare nu a fost gresita indicare a motivelor de drept.

Dvs. ati indicat articole din fostul cod de procedura civila, care a fost in vigoare pana la data de 01.02.2013. Din aceasta data, avem un nou cod de procedura.

Cautati pe internet ori in librarii Noul cod ce procedura civila, adica legea 134/2010. Contestatia la executare incepe cu art.712.

Iar legea 230/2007 a fost inlocuita cu legea 196/2018.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.