Forum avocaţi > Civil

Cand se pot comunica actele de procedura la adresa de corespondenta

26-11-2019
Vizitator
Buna ziua,
Am depus o contestatie la executare si am cerut sa se anuleze executarea inceputa deoarece actele de procedura nu au fost comunicate la adresa de corespondenta existenta in baza de date a creditorului. Am depus in acest sens o captura de ecran din contul meu de client, in care se vede ca exista o adresa de corespondenta. Cu toate aste creditorul nu a vrut sa faca un nou acte aditional in care sa fie trecuta si aceasta adresa, iar executorul a trimis actele la adresa din buletin .Instanta a respins nelegalitatea comunicarii actelor de procedura intrucat,spune ea,adresa de corespondenta este opozabila doar creditoarei si produce efecte doar pe perioada de derulare a raporturilor contractuale dintre doua parti , iar executorul a comunicat actele corect conform art 155 alin 6. Dar art 155 alin 6 spune :persoanele fizice, la domiciliul lor; în cazul în care nu locuiesc la domiciliu, citarea se va face la reşedinţa cunoscută ori la locul ales de ele". Deci daca nu mai locuiesc acolo comunicarea se face la adresa de resedinta, adica de corespondenta. este corect sau nu? Multumesc
Răspunde
 26-11-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Inteleg ca dvs. ati invocat faptul ca nu vi s-au comunicat actele la o adresa de corespondenta (neinregistrata legal, conform legii privind actele de stare civila), desi aceasta era o adresa (alternativa) cunoscuta de creditor; cu toate acestea, executorul a comunicat actele corect, la adresa din buletin (si din contract).

Din punctul meu de vedere, exceptia invocata de dvs. nu poate fi sustinuta, pentru ca nimeni nu poate invoca in aparare propria turpitudine;
- in mod sigur, contractul nu a fost incheiat cu adresa de corespondenta; daca v-ati fi facut flotant la noua adresa, ati fi aparut cu aceasta noua adresa la evidenta populatiei si banca ar fi fost obligata sa faca act aditional.
- Doar simplul fapt ca le-ati furnizat in plus o adresa la care ati putea fi gasita,(ori inca un nr. de telefon de contact, de exemplu) nu poate modifica nici contractul, nici procedura civila si nu oblige banca la nimic.
Iar tertilor le sunt opozabile doar datele din contract.

Cu alte cuvinte, comunicarea a fost legala.

Pe parcursul dosarului, puteti solicita in scris instantei sa noteze o adresa la care urmeaza sa primiti (in acel dosar) corespondenta; neaparat, sa indicati si persoana care o va primi (in caz contrar, nu se va tine seama de solicitare)

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.