Forum avocaţi > Civil

Comunicare adresa!!!!!

26-11-2019

Buna seara! Vă rog mult sa ma ajutați, dacă puteți! Am primit o "comunicare adresa", in urma unui dosar depus la judecatoria Buftea, in care eu sunt reclamanta, pt custodia copilului si scrie în felul urmator: " În legătură cu dosarul având datele de identificare de mai sus, în calitate de reclamat,vă comunicăm că în termen de 10 zile se la primirea prezentei comunicări,sub sancțiunea anulării cererii, aveti de îndeplinit obligatiile de mai jos:
A Obligația de a depune în exemplare următoarele acte:
Nota:cu mențiunea de a completa taxa judiciară de timbru cu 20 de lei; sa arătați fivezule pe care se întemeiază fiecare capat de cerere,iar pentru martori, numele ,prenumele si adresa acestora.
În situația în care o parte din obligații le-ați îndeplinit până la data primirii prezentei, vă rugăm să îndepliniți si celelalte obligații ce v-au fost puse în vedere până la termenul precizat." Va rog frumos, să mă ajutați, fiindcă nu stiu cum sa procedez.
Răspunde
 26-11-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Sa le luam pe rand.
Probabil ati depus actiunea intr-un singur exemplar. Mai faceti o copie, pentru ca ea trebuie comunicata si o depuneti la instanta.

Apoi, se pare ca nu ati achitat taxa de timbru. Mergeti repede la primarie si achitati o taxa de timbru judiciar de 20 de lei, iar chitanta o depuneti si pe aceea la dosar, in original.

In plus, se pare ca ati cerut proba cu martori. Aveti obligatia sa-i identificati cu nume, prenume, adresa, ca sa poata fi citati de instanta la termen.

Cand le aveti pe toate (chitanta, completare actiune cu numele martorilor, inca un exemplar din actiune) fie le puneti frumos intr-un plic si le trimiteti la Jud Buftea cu confirmare de primire (atentie, sa nu depasiti termenul de 10 zile de la primirea hartiei), fie fugiti la registratura (verificati pe site programul de lucru cu publicul) si le depuneti personal.

Nu v-am raspuns la "sa arătați fivezule pe care se întemeiază fiecare capat de cerere", pentru ca nu stiu ce ati vrut sa spuneti cu FIVEZULE. Poate motivele?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-11-2019

Va mulțumesc mult! Da, am greșit scriind " fivezurile". "Motivele"scrie în comunicare. Am.depus in 2 exemplare, dar taxa de timbru este o copie în cel de-al doilea exemplar. Proba cu martori nu am cerut-o, dar probabil o vrea judecătorul, nu? La ce se referă cand spune de motive? E ok dacă martorii sunt rude? . Va mulțumesc mult inca o data!
Răspunde
 27-11-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Da, in acest tip de procese martorii pot sa fie si rude (mama, frate, etc).
Cand raspundeti solicitarii instantei, faceti o mica cerere.
In antet mentionati neaparat numarul de dosar furnizat pe adresa primita.

Scrieti ceva de genul:

Domnule presedinte,

Subsemnata..., reclamanta in dosarul ...., ca urmare a solicitarii instantei, in termenul indicat, depun:

- chitanta care dovedeste achitarea taxei de timbre in original (mentionez ca o copie a acestei chitante a fost depusa deja, fiind anexata la unul din exemplarele actiunii)
- indic urmatorii martori in vederea citarii lor.....
- motivele actiunii le detaliez astfel....

data si semnatura

Referitor la motive:
- cand spuneti "custodia" copilului va referiti la faptul ca doriti custodia exclusiva a copilului? (caz in care se aplica art.398 cod civil care spune ca "Daca exista motive intemeiate, avand in vedere interesul superior al copilului, instanta hotaraste ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti"
sau
- ca minorul sa stea numai cu dvs, adica stabilirea domiciliul minorului la dvs.

Dezvoltati motivele in fc de situatia dvs.

Mentionez ca "motivele întemeiate” la care se referă art. 398 alin.1 Cod civil nu sunt enumerate nici măcar exemplificativ, tocmai datorită multitudinii de situaţi concrete care pot contura interesul copilului ca fiind acela ca autoritatea părintească să fie exercitată de un singur părinte. Deci, vedeti care ar fi motivele care va fac sa credeti ca minorului I-ar fi mai bine daca ar depinde doar de dvs, si ca tatal mai mult va incurca.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-11-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
LauraG a scris pe 27-11-2019:
Va mulțumesc mult! Da, am greșit scriind " fivezurile". "Motivele"scrie în comunicare. Am.depus in 2 exemplare, dar taxa de timbru este o copie în cel de-al doilea exemplar. Proba cu martori nu am cerut-o, dar probabil o vrea judecătorul, nu? La ce se referă cand spune de motive? E ok dacă martorii sunt rude? . Va mulțumesc mult inca o data!
Judecatorul nu solicita probe, ci dvs, in calitate de parte in dosar, trebuie sa solicitati administrarea probelor care duc la aflarea adevarului. Depuneti un exemplar al cererii si pentru Autoritatea tutelara, fiind necesara efectuarea anchetei sociale in speta dvs.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-11-2019

Eu am detaliat în cererea pe care am spus-o, absolut tot ce s-a întâmplat și de ce vreau custodia exclusivă al copilului. În prezent copilul sta cu mine si asa a stat mereu, mai puțin câteva luni adunate în acești 6 ani( varsta copilului), luni în care mi l-a luat cu forta practic( a cerut să stea cu el 2-3 zile si s-a ajuns la 1 luna, 2 chiar). Am reusit cu protectia copilului si cu poliția sa il iau.Copilul meu a fost traumatizat acolo( lucruri pe care mi le-a spus mama lui). Eu am explicat toate aceste lucruri si multe altele,în cerere. Mai este nevoie sa explic ceva?
Răspunde
 27-11-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In dovedirea sustinerilor, va trebui sa solicitati administrarea unor probe: martori, inscrisuri, interogatoriul paratului si orice alta proba utila solutionarii cauzei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-11-2019

Eu am detaliat în cererea pe care am spus-o, absolut tot ce s-a întâmplat și de ce vreau custodia exclusivă al copilului. În prezent copilul sta cu mine si asa a stat mereu, mai puțin câteva luni adunate în acești 6 ani( varsta copilului), luni în care mi l-a luat cu forta practic( a cerut să stea cu el 2-3 zile si s-a ajuns la 1 luna, 2 chiar). Am reusit cu protectia copilului si cu poliția sa il iau.Copilul meu a fost traumatizat acolo( lucruri pe care mi le-a spus mama lui). Eu am explicat toate aceste lucruri si multe altele,în cerere. Mai este nevoie sa explic ceva? Vă mulțumesc mult!
Răspunde
 27-11-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca dvs. considerati ca ati oferit suficiente detalii si motive, atunci ramane asa, nu trebuie sa mai scrieti nimic. Poate fi si o greseala a grefierei, care a scris ceva ce nu ar fi trebuit sa scrie pe citatie.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-11-2019

Va mulțumesc mult! Mi-ati fost de mare ajutor! Eu merg maine dimineață la judecatorie si sper sa fie ok. Va mulțumesc mult inca o data!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.