Forum avocaţi > Civil

Plată avans contract cumpărare teren

03-12-2019
Vizitator
Buna dimineața,doresc să cumpăr un teren pe lângă Bistrița însă în momentul de față nu sunt in tara.Pentru a mi se tine acel teren până ajung in tara ca sa il cumpăr trebuie sa plătesc un avans modic de 1000 de euro,până aici toate bune si frumoase...Prietena mea mi-a zis ca i sa spus ca daca se va face un contract prin care se plătește un avans evident tot din bani mei automat ea are cota parte din acel teren,nu exista o modalitate prin care ea sa plateasca un avans pentru acel teren (contract de mana la notar) prin care eu sa fiu unicul proprietar atunci când voi achita suma totală?mie mi se pare absurd ca pentru faptul că ea plătește un avans sa aiba cota parte din acel teren,poate ma lămuriți ce metoda as putea aborda ca acel teren sa imi revina mie in totalitate,plătind cumva acel avans de 1000 de euro prin alta persoana, va mulțumesc!
Răspunde
 03-12-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
"Prietena mea mi-a zis ca i sa spus ca daca se va face un contract prin care se plătește un avans evident tot din bani mei automat ea are cota parte din acel teren"

Asa ceva nu exista: ori prietena va minte, (caz in care eu n-as prea avea incredere in ea), ori a primit sfaturi de la o "cizma".

Pentru ca in momentul de fata antecontractele de vanzare teren sau alte imobile nu este necesar sa fie facute la notar, puteti proceda in urmatoarele modalitati, la alegerea dvs:

1)puteti sa-i trimiteti vanzatorului, prin posta, un antecontract de vanzare si la momentul la care vi-l returneaza prin posta, in original, semnat, in doua originale (eventual de fata cu un martor pe care il cunoasteti - poate fi si prietena ori vreun parinte - care sa certifice ca el a semnat)ii trimiteti banii de avans prin Western Union ori Money Gram (sa mentionati ca e avans cumparare)
ori
2) dati unei persoane (chiar si prietenei, daca nu aveti vreun parinte ori frate) imputernicire autentica la ambasada ori consulatul roman din tara in care sunteti ca, in numele dvs si pentru dvs, sa semneze antecontractul de vanzare teren in fata notarului si sa achite, cu banii dvs,avansul; va veti asigura, pentru a evita discutii ulterioare, ca puteti face dovada ca prietena a primit banii de la dvs, cu acest titlu, de plata avans;
ori
3) daca banii pentru plata avansului sunt deja la prietena dvs, sa semnati cu ea un contract prin care recunoaste primirea sumei de la dvs. si ca I-a primit ca sa achite avansul; oricum, sa semneze nu in nume propriu (caz in care ea va fi cumparatoarea) ci doar in baza unei imputernicire (dupa cum explicam mai sus)
ori
3)dati o procura speciala unui avocat din baroul unde locuiti ori unde se afla terenul ca sa va reprezinte in fata vanzatorului (sa cumpere in numele dvs si sa faca plata); cu avocatul faceti contract si nu exista riscuri sa vrea sa va ia pamantul mai tarziu

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-12-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Sfatul meu este sa trimiteti o procura persoanei care urmeaza sa efectueze plata, pentru a va reprezenta la incheierea antecontractului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.