Forum avocaţi > Civil

Pământ cumpărat cu chitanța de mână scrisă

03-12-2019
Vizitator
Buna ziua,
Încep prin a-mi cere scuze că am aderat la acest grup și nu sunt avocat.
Va rog să mă ajutați cu o idee în următoarea speță: Părinții mei au cumpărat un teren prin 1991 cu chitanța de mână ( scrisă chiar de primarul actual)
Răspunde
 03-12-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ce doriti mai exact? In situatia in care parintii dvs doresc sa li se recunoasca dreptul de proprietate, va trebui formulata in instanta o actiune pentru recunoasterea acestui drept, urmand ca hotararea de tina loc de contract de vanzare-cumparare.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-12-2019
Vizitator
Revin asupra mesajului... Nu s-a postat tot ce am scris.
Părinții mei au cumpărat terenul în 1991 cu chitanță de mana. Intre timp ei au decedat. Noi suntem 4 frați ( nu avem succesiune). Ce putem face ca să intrăm în legalitate cu acel pământ (sa avem titlu). Menționez că noi am platit impozitul in acest timp.
Mulțumesc
Răspunde
 03-12-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
In primul rand va trebui acceptata mostenirea la notar, iar dupa ce veti dobandi calitatea de mostenitori va trebui dezbatuta succesiunea in instanta si rezolvata cu aceasta ocazie si situatia juridica a terenului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-12-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Cel mai usor ar fi sa-i cautati pe vanzatori (daca mai traiesc) ori pe mostenitorii acestora.

Chitanta de mana poate fi considerata o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare.
Deschideti succesiunea la un notar numai pentru a obtine un certificat de CALITATE de mostenitor (adica, fara sa enumerati bunurile care fac parte din masa succesorala) care sa va permita sa actionati.

Va prezentati la vanzatori/mostenitorii lor si le cereti sa vina la notar sa semneze contractul de vanzare teren. Faceti documentatia cadastrala.

Daca nu vor sa semneze, faceti actiune in instanta ptr.pronuntarea unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de contract vanzare-cumparare, conform vechiul cod civil,chitanta fiind emisa in anul 1991.

In fine, ar mai exista o cale,cea a uzucapiunii.

Potrivit art. 6 alin. 4 din noul Cod Civil, uzucapiunile începute şi neîmplinite la data intrării în vigoare a legii noi (a noului Cod Civil) sunt în întregime supuse dispoziţiilor legale care le-au instituit, aşadar sunt supuse dispoziţiilor vechiul Cod Civil.

Dacă vechiul Cod Civil este legea aplicabilă când ne referim la condiţiile de drept material ale uzucapiunii, dispoziţiile art. 1049-1052 din noul Cod de Procedură Civilă referitoare la “Procedura privitoare la înscrierea drepturilor dobândite în temeiul uzucapiunii” sunt dispoziţiile legale aplicabile când ne referim la procedura obligatoriu de urmat în procese având ca obiect uzucapiunea.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-10-2021
Vizitator
Buna ziua am si eu o intrebare in anul 2006 am cumparat un teren cu chitanța de mana si doi martori de la o doamnă care in martie a decedat iar acum moștenitorii vor sa imi ia inapoi acest teren întrebarea mea este ce pot face sa devin proprietar mentionez ca timp de 15 ani nu am fost niciodata deranjat si nici nu sa mai interesat nimeni de acel teren daca nu pot deveni proprietar imi pot recupera inapoi banii ce am platit via si tot ce am investit in ea mentionez ca am bagat spalieri sarma si munca in valoare de 6000 lei va multumesc
Răspunde
 20-10-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Introduceti o actiune in instanta impotriva mostenitorilor vanzatoarei decedate. Consultati un avocat local.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-10-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Alina a scris pe 19-10-2021:
Buna ziua am si eu o intrebare in anul 2006 am cumparat un teren cu chitanța de mana si doi martori de la o doamnă care in martie a decedat iar acum moștenitorii vor sa imi ia inapoi acest teren întrebarea mea este ce pot face sa devin proprietar mentionez ca timp de 15 ani nu am fost niciodata deranjat si nici nu sa mai interesat nimeni de acel teren daca nu pot deveni proprietar imi pot recupera inapoi banii ce am platit via si tot ce am investit in ea mentionez ca am bagat spalieri sarma si munca in valoare de 6000 lei va multumesc

Formulati in instanta o actiune împotriva mostenitorilor defunctei, pentru obtinerea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare-cumparare.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-01-2022
Vizitator
Buna ziua ma numesc Iulian pe 9 decembrie am făcut o cerere chemare în judecată a doua persoane in legatura cu o vie pe data de pe 16 decembrie apărării au primit înștiința ca in termen de 25 de zile sa depună întâmpinarea pe data de 12 ianuarie ei au depus întâmpinarea iar pe 13 ianuarie instanța a fixat termenul pt prima ședință pe 5 aprilie întrebarea mea este nu trebuia sa primesc si eu acasa întâmpinarea lor apoi sa se fixeze ședința si daca întâmpinarea paratilor ă fost depusă în termen tinand cont ca ele au primit pe 16 decembrie și au depus tocmai pe 12 ianuarie va multumesc
Răspunde
 19-01-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu, primiti citatie cu termenul si intampinarea in acelasi timp.
Iar la 16 decembrie a emis instanta adresa catre parati, ori au primit efectiv prin posta paratii lucrarea?
Eu cred ca instanta a emis adresa catre ei comunicandu-le cererea dvs.
Ptr ca cele 25 de zile se calculeaza de la momentul la care au primit ei adresa, adica data din PV de comunicare mentionata de postas, care poate fi peste 2,3 sau 4 zile. PV il veti vedea la dosar.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-01-2022
Vizitator
La 16 decembrie au primit ele înștiințarea
Răspunde
 19-01-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca au pus la posta ori au trimis pe mail materialul in data de 11 ianuarie au fost in termen.
Faptul ca s-a inregistrat la instanta pe 12 ianuarie nu are relevanta.

Vedeti si dvs. la dosar data stampilei postei cand au pus plicul ori data scrierii mailului.
Daca au primit pe 16 decembrie, ultima zi valabila este 11 ianuarie.

Ca sa fie mai clar: daca au respectat ziua de 11 ianuarie, nu conteaza cand a inregistrat instanta primirea actelor, pe 12 , 13 sau 14, ptr ca au fost in termen.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-01-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Iulian a scris pe 19-01-2022:
La 16 decembrie au primit ele înștiințarea

Intampinarea vi se va comunica prin posta, cu mentiunea de a formula raspuns la intampinare.

Pentru un calcul corect al termenului in care s-a depus intampinarea, sfatul meu este sa mergeti la arhiva instantei pentru a studia dosarul, respectiv dovezile de comunicare.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-01-2022
Vizitator
Dar nu trebuia sa dau răspuns la întâmpinate si apoi da se fixeze ședința de judecată va multumesc
Răspunde
 24-01-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu. S-a modificat codul de procedura. Raspunsul la intampinare nu mai este obligatoriu. Se da termen dupa depunerea intampinarii.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-01-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Iulian a scris pe 23-01-2022:
Dar nu trebuia sa dau răspuns la întâmpinate si apoi da se fixeze ședința de judecată va multumesc

Nu.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-07-2024
Vizitator
Bună ziua.Tatal nostru pentru ca mai am o sora a vândut cu chitanta de mina cu un martor un teren agricol fără ca noi sa avem succesiunea după mama făcută După moartea lui am aflat.Vrem sa luam terenul.Platim impozit nu primim nimic de 5 ani
Răspunde
 17-07-2024

Bucuresti
0746938774
Facebook
Va trebui să dezbateți succesiunea de pe urma părinților dvs.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721

Locație: Cluj si Prahova

Puncte: 1435

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1107

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.