Forum avocaţi > Civil

Trecere teren în proprietate dacă moștenitorul a renuntat la drepturi

10-12-2019
Vizitator
Buna ziua stimate domn Avocat
Bunicul meu - decedat având calitatea de cumpărător și vânzătorul -decedat, s-a încheiat un antecontract de vânzare- cumpărare sub forma unei chitanțe de mână, având ca obiectiv un teren arabil extravilan de 1950 mp care nu este trecut în cartea funciară, și care nu are cadastru . Moştenitorul a făcut act de vânzare cumpărare între el și tatăl său, renunțat să mai treacă pământul la titlu de proprietate, terenul fiind trecut la plată impozit pe numele bunicii mele acum.
L-am dat în judecată pe moștenitor, am pierdut procesul, dosarul s-a perimat, a rămas în nelucrare timp de mai mult de 6 luni.
II pot da terenul număr cadastral fără titlu de proprietate, cu raportul de expertiza topografică folosit în dosar.
Primăria îmi poate trece terenul în proprietate dacă moștenitorul a renunțat la teren după succesiune?
Mulțumiri.
Răspunde
 10-12-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Domnule, imi pare rau, insa mesajul dvs. este de neinteles. (cu exceptia primei propozitii)
Cine e mostenitorul, cine e tatal mostenitorului (bunicul dvs?), al cui e titlul de proprietate, cine a renuntat la succesiune?
Ce legatura aveti dvs.cu mostenitorul si de ce l-ati dat in judecata?
Daca vreti ajutor, scrieti - va rog - mesajul mai clar, nu doar franturi de idei, ptr ca nu putem ghici contextul.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-12-2019
Vizitator
Buna ziua

Eu sunt nepotul.
Bunicul - decedat a cumpărat terenul. Cel care a vandut terenul a decedat si el.
Baiatul celui care a vandut terrnul - mostenitorul de drept a renuntat la a mai trece terenul la rolul lui.
Multumiri
Răspunde
 10-12-2019
Vizitator
Nu indeleg de ce trebuie să mă judec cu un mostenitorul care a renuntat sa treacă terenul la rolul sau după moartea tatălui sau.
Răspunde
 10-12-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
va rog, tot nu e clar pentru o alta persoana in afara de dvs.

Ce ati vrut sa spuneti prin:
- "Moştenitorul a făcut act de vânzare cumpărare între el și tatăl său"
- pentru ce l-ati dat in judecatasi pe ce motiv ati pierdut procesul?
- ce inseamna "II pot da terenul număr cadastral fără titlu de proprietate, cu raportul de expertiza topografică folosit în dosar."

Daca nu va expuneti speta corect, ca sa putem inteleg si noi, doar ne pierdem timpul. Vrem sa va ajutam, insa asa, va rog sa ma credeti, e imposibil.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-12-2019
Vizitator
1 Dreptul de proprietate nu a fost restituit mostenitorului, nu are titlu de proprietate emis de primarie pentru teren. Din ce am inteles de la primarie nu s-a emis.

2 s-a perimat dosarul, cauza a ramas 6 luni in nelucru si s-a inchis din oficiu.

3
Răspunde
 10-12-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In situatia in care terenul a fost cumparat de catre bunicul dvs cu chitanta de mana, dvs in calitate de mostenitor al bunicului va trebui sa dezbateti mostenirea in instanta, solicitand si emiterea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare cumparare, pentru a putea include terenul in masa succesorala.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.