Forum avocaţi > Civil

Vanzare pentru cel pus sub interdictie

10-12-2019

Buna ziua!
Sunt intr-o situatie destul de delicata in care nu reusesc sa imi dau seama ce trebuie facut.
Am sa o iau in ordin cronologica pentru a intelege cazul cat mai bine .
Suntem 3 surori, din care una este rezultatul unei alte relatii, avand doar acelasi tata, el nefiind casatorit .
Tatal meu a decedat acum 2 ani in urma unui eveniment nefericit.
De aici a rezultat internarea surorii mele drepte la un spital de maxima siguranta deoarece ea figura cu un grad de handicap ridicat, plus ca a fost gasita vinovata de moartea tatalui.
La momentul savarsirii faptei ea era minora, acum fiind majora.
Dupa multe procese cu amanari, respingeri etc, am devenit tutorele ei deoarece mama noastra nu doareste sa se implice.
Pentru succesiune am numit curator pe prietenul meu.
Totul s-a rezolvat intr-un final la aproape 2 ani de la deces, privind succesiunea.
Mai precizez ca surioara vitrega este minora si nu este din acelasi oras cu noi, iar bunurile ( imobilele) s- au imapartit fiecare in mod egal la toate 3 .
De aceea mama surioarei vitrege doreste vanzare, la fel si eu deoarece incerc sa fac tot posibilul de a-mi scoate cealalta surioara din spital si de a ne muta impreuna intr-un alt oras.
Sora care este la spital este pusa sub interdictie.
Intrebarea mea este: Cum trebuie procedat pentru a vinde bunurile si a fi in legalitate cu surioara de la spital.
Ce pasi trebuie sa urmez pentru a putea vinde si ea partea ce i se cuvine .
Mai mentionez ca intentionez ca tot ce-i partea mea si partea ei, sa cumparam o casa plus alte imobile care le vom da spre inchiriere din care sa ne asiguram un venit stabil .
Multumesc !
Răspunde
 10-12-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Trebuie solicitata autorizarea instantei de tutela (Judecatoria) pentru realizarea de acte de dispozitie cu privire la bunurile persoanei puse sub interdictie judecatoreasca. Autorizarea instantei este intotdeauna prealabila si se obtine pentru fiecare act in parte, separat.
Se deschide o actiune la judecatorie (instanta de tutela), iar in cerere se explica motivele pentru care vreti sa vindeti / cumparatu imobilulul si de ce considerati ca aceasta vanzare este in cel mai bun interes al sorei dvs.
Contrcatele de inchiriere, daca sunt sub 3 ani, sunt acte de admnistrare, si le poate incheia singur tutorele, fara aprobarea instantei.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-12-2019

Va multumesc pentru rapuns!
Mai am o intrebare.
Pentru vanzare trebuie iar denumit un curator special pentru vanzare ? Sau pot fi eu (tutorele) ?
Răspunde
 10-12-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Fiind tutore puteți să vindeți bunurile, dar este necesar ca instanța de tutelă să autorizeze vânzarea. Instanța se va pronunța în sensul vânzării dacă solicitați și dovediți că tranzacția se face în interesul celui pus sub tutelă.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-12-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Aanv a scris pe 10-12-2019:
Va multumesc pentru rapuns!
Mai am o intrebare.
Pentru vanzare trebuie iar denumit un curator special pentru vanzare ? Sau pot fi eu (tutorele) ?
Din moment ce ati fost desemnata tutorele surorii, dvs puteti incheia acte in numele dansei, insa cu incuviintarea instantei de tutela.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.