|
12-12-2019 |
 | Adela v Vizitator |
| Va rog o lămurire curtea de apel decide în favoarea noastră a păraților.. Reclamanta face recurs iarăși se decide.. Ca nefondata.. Și a doua oara reclamanta aduce un act de mediere ce a fost semnat de soțul meu dar pe care eu nu lam semnat nici nu am fost de fata și acum în al doilea recurs se face pe baza acestui act de mediere ce nu a fost finalizat și nu a fost prezentat la apel nici la recurs..înalta curte de apel va lua în considerare acest act și se va schimba total decizia? Va rog??.. | |
|
|
|
12-12-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Daca exista un singur dosar in care v-ati judecat, un al doilea recurs este inadmisibil. Ce vreti sa spuneti prin "Și a doua oara reclamanta aduce un act de mediere "? Ati fost data in judecata a doua oara, pentru acelasi motiv, de aceeasi persoana, adica ati luat-o de la capat? | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
12-12-2019 |
 | Adela v Vizitator |
| Nu e același dosar civil doar ca să mai dat încă un drept de recurs.. Da am inteles ca e ceva.. Nou. Deci avem doua hotărâri și acum a treia oara se face recurs pe baza unui act de mediere ce nu a fost finalizat pe care doar soțul la semnat și pe care pana acum nu la prezentat reclamanta deși ea se afla în dosar.. Va rog.? | |
|
|
|
12-12-2019 |
 | Adela v Vizitator |
| Deci avem hotărârea de la judecătorie și apoi hotărârea de la Curtea de apel de unde are dreptul iarăși la recurs.. Acum recursul la înaltă curte de apel se vine cu un act ce nu a fost dezbătut psna acum niciunde doar la începutul procesului pentru ca nu sa ajuns la o înțelegere și eu ca parte find nu am fost de fata.. Deci acum ce va fi? | |
|
|
|
12-12-2019 |
|
| Adica, ati fost data in judecata o singura data, deci este acelasi dosar, insa in stadii diferite, la instantele superioare (fond, apel, recurs). Art. 492 - Probe noi în recurs (1) În instanţa de recurs nu se pot produce noi probe, cu excepţia înscrisurilor noi, care pot fi depuse, sub sancţiunea decăderii, odată cu cererea de recurs, respectiv odată cu întâmpinarea. (2) În cazul în care recursul urmează să fie soluţionat în şedinţă publică, pot fi depuse şi alte înscrisuri noi până la primul termen de judecată. Adica, inscrisul nou poate fi depus, insa daca actul necesita si semnatura dvs. pentru a fi valabil incheiat, instanta nu are cum sa-l ia in considerare. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
12-12-2019 |
 | Adela v Vizitator |
| |
|
|
13-12-2019 |
 | Adela v Vizitator |
| Va rog o lămurire.. Acel act de mediere pe care soțul meu la semnat a fost înainte de proces cu o luna și nu a fost finalizat la notar dar sa adus și sa depus la dosar la începutul procesului.. Instanta trebuia sa analizeze acel act? Și trebuia finalizat de instanta? Ce Inseamănă asta? Sau a rămas doar ca o proba în dosar? Și deși sant și eu parte în proces nu am fost la mediere..dacă nu sa făcut referire la el pe fond și nici la apel acum fiind ultimul recurs eu în afara de itampinare cum mai pot sa ma apar? Va rog frumos un răspuns.. Va rog | |
|
|
|
13-12-2019 |
|
| Nu stiu ce obiect are dosarul dvs. si ce problema a incercat sa solutioneze sotul dvs. Insa, trebuie sa stiti ca: Părţile (TOATE partile care figureaza in dosar) aflate în conflict se pot prezenta împreună la mediator. Este interzisă desfăşurarea şedinţelor de mediere înainte de încheierea contractului de mediere (adica, TOATE PARTILE trebuie sa semneze un contract cu mediatorul). Deci, daca dvs. sunteti parte in dosar si nu ati semnat contract de mediere, nu aveti de ce sa va faceti griji. Contractul de mediere se încheie în formă scrisă, sub sancţiunea nulităţii absolute. Acesta se semnează de către părţile aflate în conflict şi de mediator şi se întocmeşte în atâtea exemplare originale câţi semnatari sunt. Daca nu exista asa ceva, ce s-a intamplat la mediator nu are valoare. Apoi, medierea are caracter voluntar, nu obligatoriu. La închiderea procedurii de mediere, în oricare dintre cazurile prevăzute la art. 56 alin. (1), mediatorul va întocmi un proces-verbal care se semnează de către părţi, personal sau prin reprezentant, şi de mediator. Părţile primesc câte un exemplar original al procesului-verbal. Când părţile aflate în conflict au ajuns la o înţelegere, se poate redacta un acord scris, care va cuprinde toate clauzele consimţite de acestea şi care are valoarea unui înscris sub semnătură privată. Poate sotul a fost doar la o sedinta de informare. Daca nu vad hartia mai multe nu am sa va spun. Insa, daca si dvs. ati fost data in judecata, si dvs. trebuia sa fiti chemata la mediator. Fara alte elemente, struct raportate la problema dvs, nu pot decat sa va dau un raspuns general. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
13-12-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Ce obiect are dosarul dvs? Daca s-a efectuat o tranzactie, aceasta trebuie incheiata cu toate partile din dosar pentru o modificare a deciziei instantei, insa va trebui sa fiti mai explicita cu privire la situatia de fapt dedusa judecatii. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-12-2019 |
 | Adela v Vizitator |
| Am făcut un schimb de locuințe apartamentul nostru în schimbul la o casa și am dat diferența de bani prin cont bancar.. Problema este ca noi avem doar o înțelegere verbala.. Schimbul sa făcut și noi am investit în jur de 40 de mii lei în casa dar când trebuiau sa fie finalizate actele la notar reclamanta sia retras actele și vrea casa înapoi.. Înainte de a începe procesul soțul meu a fost la mediere și a semnat un proces verbal prin care e de acord sa se renunțe la înțelegere însă nu sau înțeles cu privire la suma pe care trebuia reclamanta sa ne restituie.. Contract de mediere nu sa semnat doar acel proces care nu a fost finalizat la notar și când sa început procesul a fost menționat de mediere dar atât nu știu ce trebuia sa facă instanta cu acel act de mediere doar ca acum vine reclamanta după ce la apel și la recurs instanta refuza apelul ca nefondat.. Și se vine acum cu acest act de mediere și cu atenționarea ca instanta nu a plecat de la început bine și ca cererea noastră reconventionala nu ar fi.. buna.. Cert este ca acum trebuie sa facem o intimpinare pentru înaltă curte de apel datorita acelui act de mediere.. Și desigur se contesta buna desfășurare a procesului și ca de fapt înțelegerea noastră verbala nu mai e valabila... Deși la apel sa hotărât ca instanta da elibereze un act ce tine loc de contract plus cheltuieli de judecata.. Și pe fond și la apel a rămas asa deșii la apel sa cerut alte expertize...totuși a primid iarăși drept de recurs a doua oara Dar acum fiind recurs la înaltă curte putem face doar intampinare și dacă curtea va tine cont de mediere ce se va întâmpla..?? Va rog | |
|
|
|
14-12-2019 |
|
| Recursul reprezintă o cale de atac extraordinară și nedevolutivă, ceea ce înseamnă că NU provoacă rejudecarea fondului și că nu poate fi exercitat de partea nemulțumită pentru orice motive, ci doar pentru motivele de nelegalitate, enumerate limitativ de art. 488 noul C. proc. civ. (niciunul dintre acestea nefiind conceput astfel încât să permită instanţei de recurs reanalizarea probelor şi reevaluarea situaţiei de fapt). Deci, parerea mea este ca nu ar trebui sa va faceti probleme, ptr ca recursul va verifica doar conformitatea hotărârii atacate cu regulile de drept aplicabile si motivele NU POT FI PRIMITE decât dacă ele nu au putut fi invocate pe calea apelului. Sa ziceam ca acel inscris ar putea schimba soarta dosarului (ceea ce, personal, nu cred); nimic nu a impiedicat partea adversa sa il prezinte pana acum, ptr ca l-a avut tot timpul. Cu alte cuvinte, consider ca recursul va fi respins. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
16-12-2019 |
 | Adela v Vizitator |
| Mulțumesc pentru răspuns.. Da acest act a fost în dosar am uitat sa spun ca acest proces verbal de mediere este semnat de soțul meu și mediator și nici reclamanta nu a semnat.. Și reclamanta vine acum ca să restituit o suma de bani și ca de fapt banii aceea ar fi considerat diferența de valoare și atunci tot procesul e degeaba.. în actul de mediere sa menționat de banii investiți dar într-un punct se menționează ca NU sa ajuns la înțelegere cu privire la suma.. Dar acum se vine ca și cum noi am fi primit o parte din suma și aia o considera ei diferența de valoare și atunci nu mai ar fi nici o înțelegere verbala valabila... Dar noi nu am primit nici un ban înapoi dar atunci de ce nu sar fi menționat asta în 4 ani de proces.desi sau făcut expertize și tot... Și dacă noi nu neam înțeles deja cum Miar fi dat banii și fără nici o chitanță fără nici un înscris ca dovada ca mia dat. cum sa vina ca mia dat o parte de bani? Noi ne judecam 4 ani și vine acum ca deja ea miar fi înapoiat o parte de bani.. fără sa ne înțelegem? Fără nici o semnătura doar asa ma acuza acum ca mia dat adică nu ma acuza doar ca acolo în mediere scrie ca diferența pe care eu iam dat pentru casa e inclus în suma care sa discutat la mediere și pe care de fapt ea Miar fi înapoiațo.. Dar cum și când? Dar nu ma surprinde pentru ca în proces ea a mai încercat sa motiveze ca aceea suma ar fi fost pentru altceva de doua ori în dosar dar nu ia mers.. Dar acum vine cu asta.. Va rog un răspuns? Știți aceste încurcături și minciuni ne răpesc toată liniștea de nu știm cum sa mai trăim cum sa ne mai achitam de alte responsabilități ne răpește toată liniștea și asa mergem de 4 ani iar acum știind ca e ultimul termen nu reușim sa ne liniștim deși avocatul nostru un Domn excepțional nea asigurat sa stam liniștiți.. Va rog un ultim răspuns.. | |
|
|
|
16-12-2019 |
|
| Stati linistiti, nu se va intampla nimic rau ptr dvs. in recurs. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
16-12-2019 |
 | Adela v Vizitator |
| |
|
|
|
|
Răspuns rapid |