Forum avocaţi > Civil

Contestatie pv politia locala.

16-12-2019

Buna ziua, se poate contesta un pv de la politia loacala pt ca nu sa specificat in acesta ce suma trebuie platita in cele 15 zile?

Am primit un pv intocmit in lipsa si trimis prin posta, ok am inteles si am plecat sa achit.

La biroul de incasari taxe, amenzi etc, oamenii de acolo nu au putut sa incaseze din cauza ca dupa suma initiala era trecut ca am timp 15 zile sa achit jumate din minimul amenzii dupa care nu au mai scris cat este acest minim.

Amenda incepe de 100 la 500 și eu am primit 300, dupa cum scrie in pv eu pot plati 50 sau 150 ron, dar exact cat nu se stie sigur, asa ca cei de la taxe nu au stiut cat să-mi ia.

In link este parte fin pv cu ceea ce am spus mai sus.

1200x630.jpg
Răspunde
 17-12-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
OG 2/2001, art.16 alin.1, modificata la zi, prevede ca exista posibilitatea achitării, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ.

Deci, daca dvs. ati fost amendat cu 300 lei ptr o contraventie care este sanctionata cu 100 lei minim, in termen de 15 zile aveti dreptul de a achita doar 50 de lei. (jumatate din 100)

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-12-2019

Multumesc pt raspuns.

Am incercat sa fac asta dar cei de la taxe si impozite au zis ca nu este ok pt ca politistul nu a mai specificat in acea rubrica cat este exact de plata, jumate din 300 sau jumate din minim, practic nu a scris el 150 sau 50.
Răspunde
 18-12-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Achitati prin virament bancar ori prin ghiseul.ro, prin card.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-12-2019

Av.STARJIL M. a scris pe 18-12-2019:
Achitati prin virament bancar ori prin ghiseul.ro, prin card.

Ce suma sa achit, 150,50 sau 300.

Am fost la taxe, cei de acolo nu au vrut sa incaseze pe motiv ca nu stiu ce suma.
Răspunde
 18-12-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
50 lei

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-12-2019

50 lei

Si daca nu vor sa incaseze?
Răspunde
 18-12-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
La plata prin virament bancar ori prin internet, la ghiseul.ro, cu cardul bancar, nu aveti cui sa cereti aprobare. Faceti o plata pur si simplu.

Ghiseul.ro este un site pe internet unde se pot plati impozite si taxe si amenzi.

Daca nu aveti nici cont bancar, nici card, iar la ghiseu nu vor sa va primeasca banii, nu stiu ce sa va mai spun; vor trece cele 15 zile si veti achita in mod sigur 300 de lei la ghiseu, cand or sa stie sa va ia banii.

Eu v-am dat baza legala care va indreptateste sa platiti 50 lei. Cereti clar la ghiseu sa platiti 50 de lei. Daca nu va intelegeti cu fata de la ghiseu, cereti sa vorbiti cu seful ei. Cineva de acolo trebuie sa cunoasca legea.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-12-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Cel mai bine achitati online si printati chitanta pe care o veti primi, in dovedirea platii.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-12-2019

La plata prin virament bancar ori prin internet, la ghiseul.ro, cu cardul bancar, nu aveti cui sa cereti aprobare. Faceti o plata pur si simplu.

Ghiseul.ro este un site pe internet unde se pot plati impozite si taxe si amenzi.

Daca nu aveti nici cont bancar, nici card, iar la ghiseu nu vor sa va primeasca banii, nu stiu ce sa va mai spun; vor trece cele 15 zile si veti achita in mod sigur 300 de lei la ghiseu, cand or sa stie sa va ia banii.

Eu v-am dat baza legala care va indreptateste sa platiti 50 lei. Cereti clar la ghiseu sa platiti 50 de lei. Daca nu va intelegeti cu fata de la ghiseu, cereti sa vorbiti cu seful ei. Cineva de acolo trebuie sa cunoasca legea.

Am facut plata prin virament bancar online, acum astept sa vedem ce si cum iese.

Am sa revin la acel moment cu rezolvarea, multumesc pt suport.
Răspunde
 15-05-2020

Am achitat cei 50 de lei, am trecut de curiozitate pe la taxe și impozite zilele astea și am o amenda (aceasta amenda la care fac referire în topic) de plata 300 RON.
Răspunde
 15-05-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Va duceti la impozite si taxe cu Pv si dovada achitarii "jumatate din minim" (50 de lei) achitati in termenul legal de 15 zile, cu cerere sa va scoata din evidenta cu amenda. Depuneti cererea cu nr. de inregistrare, (in dublu exemplar ca sa aveti si dvs. unul).

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-05-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Anonimul a scris pe 15-05-2020:
Am achitat cei 50 de lei, am trecut de curiozitate pe la taxe și impozite zilele astea și am o amenda (aceasta amenda la care fac referire în topic) de plata 300 RON.

Mergeti la DITL si depuneti o cerere scrisa, prin care solicitati sa vi se radieze acea datorie, deoarece este achitata conform chitantei pe care o veti atasa, in copie.
Sa mentionati o adresa de corespondenta pentru a vi se comunica raspunsul.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-05-2020

Av. Bratulescu Adela a scris pe 16-05-2020:

Mergeti la DITL si depuneti o cerere scrisa, prin care solicitati sa vi se radieze acea datorie, deoarece este achitata conform chitantei pe care o veti atasa, in copie.

DITL in localitatea unde am adresa sau la județ?

Cu stima.
Răspunde
 16-05-2020

Av.STARJIL M. a scris pe 15-05-2020:
Va duceti la impozite si taxe cu Pv si dovada achitarii "jumatate din minim" (50 de lei) achitati in termenul legal de 15 zile, cu cerere sa va scoata din evidenta cu amenda. Depuneti cererea cu nr. de inregistrare, (in dublu exemplar ca sa aveti si dvs. unul).

Cand am fost inițial sa achit amenda la taxe și impozite cei de acolo nici nu au vrut sa ma ia în seama deoarece nu era clar specificat cât sa plătesc.

Eu am mers sa plătesc 150 din 300 cum știam ca se plătește în 15 zile, dar când a citit casierul PV nu știa cât sa incaseze.

Aceasta cerere exista tipizat la taxe și impozite sau trebuie făcută de mana?

Cu stima.
Răspunde
 17-05-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu exista cerere tip; o veti adresa institutiei unde va platiti taxele si sunteti inregistrat.

Veti formula o cerere de genul:

"Subsemnatul....., referitor la debitul in cuantum de... inregistrat pe numele meu cu titlul de amenda neachitata in termen, arat ca inregistrarea datoriei in evidentele fiscului s-a facut in mod netemeinic si nelegal, si va solicit radierea ei.

Mentionez ca amenda primita la data de..... prin PV nr.... emis de..... in cuantum de..... a fost achitata de mine in termenul legal de 15 zile, la data de..... cu chitanta........fiind platita suma de.......in conformitate cu prev. OG 2/2001 care prevede ca: " Art. 28 - (1) Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal."
Tot conform acestui act normativ, nu aveam obligatia de a trimite copie a documentului de plata organului constatator, pentru ca se prevede in continuare la acelasi articol ca "(3) Plata amenzilor contravenţionale achitate prin intermediul sistemelor electronice de plată prevăzute de lege se dovedeşte prin prezentarea extrasului de cont al plătitorului sau a dovezii de plată emise de către sistemele de plăţi, aceasta specificând data şi ora efectuării plăţii; în aceste situaţii se elimină obligativitatea pentru plătitor de a preda o copie de pe extrasul de cont sau de pe dovada de plată emisă de sistemul de plăţi către agentul constatator sau organul din care acesta face parte."

Atasez copie PV si copie document de plata.
Va multumesc."

Daca amenda de 300 lei care v-a fost aplicata este intre 100 (minim) si 500 (maxim); jumatate din minim este 100:2 = 50 lei.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-05-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Anonimul a scris pe 16-05-2020:
Av. Bratulescu Adela a scris pe 16-05-2020:

DITL in localitatea unde am adresa sau la județ?

Cu stima.

Va trebui sa mergeti la Directia de Impozite si Taxe Locale din cadrul primariei pe a carei raza teritoriala domiciliati.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-07-2020

Va mulțumesc pt ajutor și timpul acordat.
Azi am depus cererea de radiere a amenzii de 300 RON cu plata în termen legal de 50 RON, stiu destul de târziu de când am primit soluții de la dvs, lipsa de timp combinat cu pandemia.

Omul de la taxe și impozite după ce am prezentat cererea, p.v. si dovada plății a spus "gata am radiato" insa eu nu sunt asa convins, ma aștept ca iar va apărea la taxe locale.

Ori care ar fi răspunsul am sa revin cu update, încă o data mulțumesc.
Răspunde
 07-07-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Anonimul a scris pe 07-07-2020:
Va mulțumesc pt ajutor și timpul acordat.
Azi am depus cererea de radiere a amenzii de 300 RON cu plata în termen legal de 50 RON, stiu destul de târziu de când am primit soluții de la dvs, lipsa de timp combinat cu pandemia.

Omul de la taxe și impozite după ce am prezentat cererea, p.v. si dovada plății a spus "gata am radiato" insa eu nu sunt asa convins, ma aștept ca iar va apărea la taxe locale.

Ori care ar fi răspunsul am sa revin cu update, încă o data mulțumesc.

Pastrati dovada platii, pentru orice eventualitate.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.