Forum avocaţi > Civil

AJUTOR!!! URGENTA EXECUTARE SILITA!!

20-12-2019
Vizitator
Va multumesc.
Luni se judeca in camera de consiliu cererea de incuviintare a executarii silite a imobilului meu ipotecat. Banuiesc ca asta e ca creditorul nu are alt titlu impotriva mea.
Exista deja o excutare silita suspendata pe acelasi titlu.
Mi-a venit ideea de a scrie AZI ca e ultima zi la instanta si sa spun ca sa nu le incuviinteze pentru ca exista deja o alta inceputa cu acelasi titlu. Ce spuneti?
Si daca e ok, atunci ce ar trebui sa mai spun in cererea mea sau cum sa o numesc? Poate temeiul legal pentru care nu poti excuta pe cineva de doua ori???

Va rog ajutor urgent, probabil ca azi au si program scurt....

Multumesc.
Răspunde
 20-12-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Din pacate, nu pot sa va dau informatii incurajatoare: debitorul nu are nicio calitate in procedura de incuviintare a executarii silite. Procedura se deruleaza la cererea executorului judecatoresc, intre creditor si instanta, in camera de consiliu si fara citarea partilor.

Incheierea de incuviintare nici macar nu se comunica debitorului.

Acesta afla de ea doar la momentul somarii sale de catre executorul judecatoresc, cand are posibilitatea de a o cenzura in cadrul contestatiei la executare.

Cu alte cuvinte, inscrisurile depuse de dvs. nu vor fi luate in considerare de catre instanta, chiar daca acestea ar ajunge la dosar, ptr. ca ceea ce spuneti dvs. nu constituie motiv legal de respingere a cererii de incuviintare a executarii silite (acestea fiind prevazute expres de lege)

Toate apararile le veti formula in cadrul contestatiei la executare.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-12-2019
Vizitator
Am apreciat pozitiv toate raspunsurile dvs. multumesc.
Dar nu e ok asta. Va dati seama ca eu incep acum un alt sir de procese, avocati de platit, stress maxim samd. De ce nu citeaza si partile sa vin si eu sa spun ca mai e una la fel? Ce verifica judecatorul ala acolo? Nimic. Oricine poate aduce un titlu executoriu de sute de ori, nu? Prin aceasta logica? Le pot face plangere penala sau ceva pentru hartuire? Sa le cer daune morale pentru stress ar fi cazul.
Ma gandesc numai sa nu ceara alti bani cautiune.
Răspunde
 20-12-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Cererea de incuviintare a executarii silite se desfasoara potrivit prevedrilor art.663 - 669 Cod procedura civila.
Executorul si judecatorul actioneaza potrivit acestor prevederi legale.
Daca ulterior - prin contestatia dvs. la executare - se demonstreaza ca creditorul a efectuat un abuz si a depus cereri neconforme realitatii, acesta poate fi sanctionat de lege, insa prin intermediul altui dosar.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.