|
21-12-2019 |
 | Corina P
|
| Bună ziua, În urmă cu câteva luni mi s-a făcut o lucrare stomatologică foarte mare și foarte costisitoare. Nu am fost mulțumită (justificat) în totalitate de lucrare și am rugat medicul să-mi refacă măcar cei doi incisivi superiori care reprezentau cea mai stringentă problemă. M-am izbit de refuzuri, apoi de încercări de descurajare prin invocarea a tot felul de riscuri, amânări. M-am văzut nevoită să iau legătura cu Colegiul Medicilor, deoarece și timpul în care puteam face o plângere expira. Mi s-a recomandat să mai fac o ultimă încercare la medicul meu, iar dacă nu se rezolvă, să depun reclamație. Am procedat ca atare și am reușit să obțin programare pentru intervenție. Șeful clinicii și doctorul meu mi-au spus că lucrarea de reabilitare va fi gratuită doar pentru incisivi și că trebuie să semnez o declarație pentru siguranța că nu voi mai ridica pretenții și cu celelalte probleme care, în opinia lor, pot rămâne așa. Declarația a fost scrisă de doctor, de mână, formulată în numele meu, prin care luam la cunoștință posibilele riscuri. Am semnat și am menționat motivele care mă nemulțumeau. Am cerut o copie care nu mi s-a dat nici până în prezent. La finalul lucrării de reabilitare (de care sunt mulțumită) mi s-a adus din nou o declarație de mână făcută în numele meu prin care confirmam că s-au respectat etapele, protezele provizorii și materialele folosite. Am semnat deoarece era adevărat și nu mi-a trezit suspiciuni. Fiind foarte corectă, am considerat chiar firesc ca medicul să procedeze astfel. Am cerut și de data aceasta o copie, dar mi s-a spus că mi se va da la următoarea întâlnire. Acest fapt mi s-a părut suspect. Fiind o fire foarte emotivă,iar toate întâlnirile cu doctorul sunt tensionate, nu m-am gândit, cât timp am avut declarația în mână, să fac o poză cu telefonul. La următoarea întâlnire mi s-a adus la cunoștință că lucrarea nu mai este gratuită și trebuie să plătesc, mai mult chiar, trebuie să mulțumesc că nu mi se pune chiar tot ce scria în declarație la socoteală. Au refuzat să-mi prezinte copiile după acele declarații. Tare mi-e teamă că pe acele declarații s-a adăugat ceva, după ce am semnat și doresc să știu ce pot face în apărarea mea? Ce șanse am dacă contest acele declarații? Au valoare juridică? Vă mulțumesc! | |
|
|
|
22-12-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| In primul rand, consider ca ceea ce a lucrat stomatologul sunt lucrari in garantie ptr.lucrarea efectuata initial, de implanturi dentare. Pe cale de consecinta, conform legii, lucrarile de refacere efectuate la incisivi sunt gratuite. Poate fi vorba chiar de malpraxis. Apoi, declaratia pe care ati scris-o este un inscris sub semnatura privata, al carui regim probatoriu esre urmatorul: dacă e recunoscut de cel căruia îi este opus (dvs.) sau, după caz, socotit de lege ca recunoscut, face dovadă între părţi până la proba contrară, ori doar ca inceput de dovada scrisa. Proba contrara in relatia dintre un client si o clinica stomatologica (profesionist) se poate face in cazul dvs. prin orice mijloc de proba, inclusiv martori. Mai mult, inscrisul sub semnătură privată, prin care o singură parte se obligă către o alta să îi plătească o sumă de bani trebuie să fie în întregime scris cu mâna celui care îl subscrie sau cel puțin ca, în afară de semnătură, să fie scris cu mâna sa "bun și aprobat pentru ...", cu arătarea în litere a sumei sau a cantității datorate. Ceea ce nu cred ca ati facut. Adica, nu reiese din mesajul dvs. ca ati scris pe foaia de hartie, cu mana dvs. ceva de genul "datorez suma de 2000 (douamii) lei." Daca a scris el, dentistul, sa-i fie de bine. Apoi, acea declaratie ar fi trebui inregistrata in registrul clinicii (nr si data) În fine, raportat la faptul ca va temeti ca s-a intervenit ulterior cu alte mentiuni pe declaratia semnata de dvs.initial, din perspectiva legislației penale, există infracțiune de fals și pentru înscrisurile oficiale și pentru înscrisurile sub semnătură privată. "Falsificarea unui înscris sub semnătură privată prin vreunul dintre modurile prevăzute în art. 320 sau art. 321 (adică de la infracțiunile de fals material în înscrisuri oficiale și de la falsul intelectual), dacă făptuitorul foloseşte înscrisul falsificat ori îl încredinţează altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă", potrivit Codului penal. Ca sa nu mai vorbim de aspectele financiar-contabile: un profesionist cand efectueaza un serviciu unui client trebuie sa emita bon fiscal ori factura atunci, nu in cincinalul viitor, altfel face evaziune. Sau, pretul lucrarilor trebuie adus la cunostinta inainte, nu dupa trecerea unui timp de la efectuarea lucrarii. Iar, acum, pentru ca sa se puna in discutie in mod real necesitatea ca dvs. sa platiti ceva in plus clinicii, ar trebuie sa primiti o factura de la dentist (nu proforma). Din punctul meu de vedere, asa cum ati scris aici pe forum, formulati imediat o plangere la Consiliul Medicilor si la Protectia Consumatorilor, (formular disponibil pe site-ul autoritatii) pentru calitatea lucrarii si neacordarea termenului legal de garantie si incercarea de inselare. Prin executor judecatoresc, trimiteti-le o notificare sa va remita in termenul x un exemplar al declaratiilor semnate de dvs. la datele de 1 si 2. Incercati sa va amintiti cine a mai fost in cabinet cand ati semnat ori cine mai stie de problema, incercati sa-i identificati cu nume si prenume, calitate, pentru a putea fi chemati ca martori, in procesul penal. Daca refuza, documentele pot fi cerute si prin instanta. Daca le primiti si realizati ca sunt modificate, formulati plangere penala pentru fals si inselaciune. In concluzie, nu achitati benevol nimic. Nici chiar daca primiti vreo facture fiscala prin posta.(Atentie, o facture proforma nu are nicio valoare in cazul dvs) Evident, pe viitor, dvs. nu veti primi in mana nimic din ceea ce vor ei sa va comunice. Pentru protectia dvs, chiar daca nu faceti nimic altceva, formulati plangerile la colegiu si la autoritate. Veti vedea ca, daca va aparati, nu vor face nimic. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
22-12-2019 |
 | Corina P
|
| Bună ziua! Vă mulțumesc frumos pentru răspuns. Știu că trebuie să am garanție pentru lucrare. Când mi s-a făcut oferta pentru lucrare am primit o reducere, deoarece am fost de acord să lucrez la toți cei 32 dinți. Nu s-a pomenit niciodată de plată la negru. Am plătit în tranșe și de fiecare dată mi se cerea cash, mi s-a refuzat plata cu cardul cu toate că unitatea deținea POS, invocând motive pe care nu le-am înțeles. Nu mi s-au dat bonuri sau chitanțe, ci s-a notat de mână, pe oferta făcută data, suma și ,,achitat". Când am făcut o poză cu telefonul, pentru a avea o dovadă și totodată, cât de cât o garanție, doctorul s-a înfuriat, spunându-mi că sunt nerecunoscătoare, că doar mi s-a făcut o reducere. Deoarece aveam pozele, șeful clinicii a decis să-mi emită și bonuri fiscale. Atunci mi-a spus că dânsul a mai fost implicat într-un dosar la DNA și de teamă că situația să nu se repete, colegul dânsului ar fi reacționat așa. Menționez că, din păcate, de fiecare dată am fost singură, neînsoțită, iar doamnele asistente vor susține varianta șefilor. Cu toate că atunci când mi s-a spus că reabilitarea va fi gratuită, în cabinet se afla și una din asistente, nu cred că va recunoaște. Din păcate, tot timpul m-au dominat numeric, mai ales când insistam cu refacerea. Aceeași situație a fost și când mi s-au pus în față declarațiile. În timp ce incercam să citesc, mi se puneau întrebări sau se inițiau conversații. Fiind un om corect mi-e foarte greu să anticip anumite capcane. Mi-e teamă că acum, odată cu înlocuirea coroanelor dentare a celor doi dinți, nu mai pot demonstra nici necesitatea înlocuirii. Am fotografii, am martori care pot confirma problemele de aspect și fonetică. Nu știu dacă e suficient. Îmi amintesc că în declarații nu se menționa numele, prenumele meu, nici numele medicului, ci conțineau doar desfășurarea evenimentelor. Nici certificatul de garanție pe care l-am semnat odată cu declarațiile nu l-am primit. Vă mulțumesc din suflet pentru răspuns! | |
|
|
|
22-12-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Modul in care au actionat angajatii clinicii lasa de dorit, motiv pentru care sfatul meu este sa nu achitati serviciile pentru refacerea lucrarii care, asa cum si dansii au precizat, sunt gratuite, iar in cazul in care veti fi actionata in judecata, sa aduceti probele pe care le detineti in apararea dvs. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-08-2021 |
 | Manolache Ștefania Vizitator |
| Am avut o intervenție chirurgicală după extracție , mi-a atins un nerv de îmi tremură partea stingă de față cu picior .Ce trebuie să fac ,vreau să mi se facă dreptate. | |
|
|
|
29-08-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Manolache Ștefania a scris pe 22-08-2021: Am avut o intervenție chirurgicală după extracție , mi-a atins un nerv de îmi tremură partea stingă de față cu picior .Ce trebuie să fac ,vreau să mi se facă dreptate. Va puteti adresa instantei, pentru a obtine niste daune morale si materiale, pentru prejudiciul creat, insa va trebui ca in urma unei expertize medicale sa se constate culpa medicului stomatolog. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-11-2023 |
 | Mihu alexandra Vizitator |
| Buna seara ,am avut o experienta foarte neplăcută cu un medic dentist,deoarece acum Doi ani cand a fost covidul a trebuit sa imi pun o coronita la masea ,am dat 1000 de lei ca lucra prin casa de asigurări problema este ca mi a cazut vineri am facut rana si la limba ,eu i am zis ca ma doare coronita ca nu era ok era foarte mare de mine deoarece nu mi a luat ampreta bine m a deranjat tot timpul,iar raspuns ei a fost ca e normal sa ma deranjeze ca e corp strain de fiecare data ma punea sa platesc 100 de lei in plus taxa de covid mentionez ca nu am primit bin niciodata din cate imi amintesc ce as putea sa fac in situatia aceasta va rog sa ma ajutați!va multumesc! | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |