|
25-12-2019 |
 | Nicujr
|
| Buna ziua As dori sa va intreb cum ar trebui sa procedez in acest caz: Am inchiriat un apartament in complex. Am facut un contract de mana si nu l-am inregistrat la anaf. Chiriasul dupa 4 luni nu i-a mai placut apart din cauza ca au venit niste gandaci sau plosnite. Eu presupun ca au venit din coridor. Chiriasul nu era prea curat mai avea ceva mancare pe jos poate asta i-a atras. I-am dat alt apartament in Lipovei. Plata chiriei trebuia facuta pe data de 10.12. mi-a zis ca imi va da banii pe 21.12. Pe data de 21.12 l-am sunat pt bani. Mi-a spus ca nici atunci nu imi poate da banii ca are probleme. Pt apart din Lipovei nu avem contract. Contractul pt apart din complex mai e valabil dar chiriasul nu mai sta acolo. Mentionez ca chiriasul e un foarte mare consumator de apa calda. Luna trecuta a consumat 10 metri cubi de apa calda. Administratorul a zis ca in 20 de ani de cand administreaza blocul nu a mai vazut asa ceva. Am insistat sa imi dea banii pt chirie si cheltuielile de apart si curent si nu a vrut. Saptamana trecuta am intrat in apart, am schimbat yala si i-am scos toate lucrurile in holul blocului. Nu am vrut sa ne taie utilitatile, caldura si apa calda sa sufere tot blocul pt un rau-platnic. Acolo sunt peste 80 de apart, multe dintre ele sunt cu copii mici, care isi platesc facturile la zi si nu vreau sa sufere oameni nevinovati pt un rau-platnic. Au trecut 5 zile de cand i-am scos lucrurile din apart si inca nu a venit sa si le ia. Sunt tot acolo in holul blocului. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac ca sa conving chiriasul sa si le ia ca nu pot sta acolo la nesfarsit ? Multumesc frumos. Va doresc un Craciun Fericit cu multa sanatate! Cu respect, Nicolae | |
|
|
|
26-12-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Da, ne descrieti o situatie atipica, in afara cadrului legal general. De aceea, prea multe nu va pot spune. In holul blocului nu le puteti lasa, ptr. ca - daca aveti ghinion - ati putea fi amendat conform prev. privind apararea contra incendiilor (blocarea cailor de acces intr-o cladire rezidentiala). Pentru apartamentul in care a stat fara contract si din care i-ati evacuat bunurile in lipsa, va recomand sa-l notificati in scris, prin executor, cu privire la (i) valoarea debitelor pe care le inregistreaza cu titlu de cheltuieli ptr spatiul in care a fost tolerat si (ii) sa-i indicati locul in care i-ati depozitat bunurile, ca sa si le ridice, intr-un anumit termen, in caz contrar putand fi fiind considerate bunuri abandonate (fara stapan). Oricum, bunurile sunt si in acest moment proprietatea "chiriasului" si ma tem ca va trebui sa aveti grija de ele; sa faceti cheltuieli de depozitare intr-un loc corespunzator (pe care le veti recupera ulterior de la proprietar); ar fi bine sa faceti un proces verbal de inventariere a bunurilor depozitate ptr a va acoperi in situatia in care prop. bunurilor va pretinde ca au fost mai multe si din cauza dvs. au disparut ori s-au deteriorat. Nu va recomand sa le aruncati ptr ca s-ar putea sa va treziti ca va va cere contravaloarea bunurilor scoase din apartament. Deci, in situatia descrisa de dvs, nu puteti face ceva radical in favoarea dvs. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
26-12-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| In primul rand trebuie sa solicitati rezilierea contractului de inchiriere si obligarea chiriasului la plata datoriilor restante, printr-o actiune in instanta ( pentru imobilul la care ati incheiat contract de inchiriere). Referitor la bunurile chiriasului, va trebui intocmit un proces-verbal de inventariere si va trebui notificat chiriasul pentru a le ridica, deoarece puteti fi acuzat de savarsirea infractiunilor de furt si distrugere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
26-12-2019 |
 | Nicujr
|
| Buna seara As dori sa va intreb daca as putea spune ca nu am gasit nimic in apartament, cand am schimbat yala, adica ar fi posibil ca chiriasul sa fi plecat si sa isi fi luat toate lucrurile. Atunci nu mai trebuie nici un process verbal. Ba chiar pot arunca toate lucrurile chiriasului si nu mai trebuie nici notificare sa ii fac. Pentru acest apartament nu avem nici un contract. Multumesc frumos. Nicu | |
|
|
|
27-12-2019 |
|
| Puteti spune ce doriti, insa pe riscul dvs. Ganditi-va cata lume stie ca l-ati evacuat, cata lume a vazut lucrurile pe hol, apoi ati afirmat ca l-ati si sunat pe "chirias" sa vina sa-si ia lucrurile. Toate aceste persoane, daca ar fi intrebate, ce ar spune, adica cat de greu i-ar fi chiriasului sa faca dovada ca a locuit acolo si ca lucrurile i-au stat pe hol. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
27-12-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Noi va oferim raspunsuri juridice, ce ar trebui facut din punct de vedere legal, pentru a nu fi tras la raspundere penala sau civila, insa dvs procedati cum considerati. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
28-12-2019 |
 | Nicujr
|
| Buna ziua Cred ca chiriasul respectiv sunt sanse destul de mari sa doreasca sa isi ia lucrurile din apartamentul pentru care nu avem contract de inchiriere (ieri i le-am pus inapoi in apartament). In acest context, doresc sa va intreb daca ar trebui sa il pun sa semneze o declaratie cum ca si-a luat toate lucrurile la data respectiva, nu ii lipsea nici un obiect, nici bani si de asemenea ca toate lucrurile erau in perfecta stare. E bine? E suficient? Ca sa nu mai poata spune ca i-a lipsit ceva (obiecte, bani etc). Va doresc Sarbatori Fericite si multa sanatate. Multumesc frumos. Cu respect, Nicu | |
|
|
|
28-12-2019 |
|
| Da, puteti sa-i cereti acest lucru, c sa fiti acoperit. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
28-12-2019 |
| Este indicat sa il puneti pe chirias sa semneze ca i-au fost predate toate lucrurile in momentul in care le va ridica din imobil, pentru a nu avea alte pretentii ulterior. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |