Forum avocaţi > Civil

Executoru judecatoresc este obligat sa-ti prezinte bunu licitat.

30-12-2019

Am vrut sa particip la o licitatia unui autoturism iar executoru la insinstenta mea ma sfatuit sa ma duc sa vad autoturismu intr-o parcare. Intrebarea mea catre dinsu a fost ca vreu sa vad daca functioneaza sa vad motoru daca totul este ok si raspunsu primit ca nu este obligat sa faca asa ceva . Vreau sa stiu care este adevaru .
VA MULTUMESC
Răspunde
 30-12-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Executorul judecătoresc este obligat să identifice şi să evalueze bunurile vandute la licitatie, în afară de cazurile în care aceasta nu este cu putinţă.
Bunurile vor fi evaluate la valoarea lor de circulaţie, raportată la preţurile medii de piaţă din localitatea respectivă.
Indicarea bunului, starea acestuia si descrierea lui sumara vor apare in publicatia de vanzare.
Deci, daca nu este facuta mentiunea ca auto nu este in stare de functionare, inseamna ca este functional, iar pretul a fost stabilit prin expertiza. Aveti dreptul sa vedeti bunul.
Insa, nu apare nicio prevedere in lege prin care executorul sa fie obligat sa va lase sa verificati tehnic bunul. Dar asta nu inseamna ca, daca ar avea bunavointa, nu ar putea-o face.
Ideea e ca nu exista temei ca sa-i invocati vreo conduita ilegala. Poate doar lipsa de bunavointa. Mai insistati, insa nu in mod agresiv.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-12-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din punct de vedere legal, executorul nu este obligat sa va permita efectuarea unei verificari tehnice a autoturismului, dansul are obligatia sa evalueze bunul, sa stabileasca pretul, sa publice vanzarea, sa puna bunul in vanzare etc, insa legea nu prevede aspectul dorit de dvs.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.