Forum avocaţi > Civil

CONTRACT

08-01-2020
Vizitator
Buna seara!
As dori sa intreb in legatura cu un contract.
daca eu detin un teren cumparat cu numele meu pe el bineinteles,dupa constructia unei case pe acest teren se va face si un contract la aceasta locuinta pentru a trece numele ambilor soti? sau ramane titularul casei cel pe care e trecut terenul?
Răspunde
 09-01-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca ati construit casa in timpul casatoriei, sotia va detine 1/2 din dreptul de propritatea asupra casei si un drept de superficie pe teren.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-01-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Sotia va detine o cota de 1/2 din imobil, acesta fiind construit in timpul casatoriei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-01-2020
Vizitator
Multumesc pentru raspuns.
nedumerirea mea mai este ca...noi inca nu suntem casatoriti,trebuie sa incepem constructia casei.
Din cate stiu pentru a avea amandoi drepturi egate asupra casei si a terenului,trebuie sa fim casatoriti minim 5 ani.E adevarat?dar eu intreb pentru cel mai nefericit caz pentru a fi bine pentru amandoi in caz de nu tine casnicia.nefiind casatoriti sau in caz de nu rezista casnicia ce e cel mai bine de facut cu contractul terenului si pentru casa la construite,se face vreun act cu titularii nu? sau ramane pe acelasi drept cu tilularul de pe teren?
Răspunde
 10-01-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
"Din cate stiu pentru a avea amandoi drepturi egate asupra casei si a terenului,trebuie sa fim casatoriti minim 5 ani.E adevarat?"
Nu.

Inteleg ca vreti sa va asigurati ca ramaneti singurul proprietar asupra casei pe care doriti sa o construiti. In acest caz, construiti singur, inainte de casatorie, cu bani propii, iar daca va casatoriti, alegeti regimul separatiei de bunuri.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-01-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Terenul este proprietatea dvs exclusiva, iar imobilul va fi proprietate comuna in situatia in care va fi construit in timpul casatoriei, indiferent de durata mariajului. Daca veti efectua constructia inainte de incheierea casatoriei, cu fonduri comune cu actuala concubina, imobilul va fi proprietatea dvs, insa concubina va avea un drept de creanta reprezentand sumele pe care le-a achitat la construirea imobilului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-01-2020
Vizitator
Dupa cum am specificat anterior....nu vreau sa raman unic proprietar.Vreau sa avem drepturi egale atat pe casa cat si pe teren.Nu ca vreau sa raman doar eu proprietar.
O alta varianta presupun,dupa casatorie sa se efectueze un act aditiv la actul de proprietate al casei pentru a fi amandurora?sau ce varianta am sa pot face sa fie pentru amandoi?nefiind casatoriti si casa fiind construita inainte de casatorie?
Răspunde
 12-01-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Ii vindeti/donati ce cota de proprietate doriti inainte de casatorie, iar in timpul casatoriei, ii donati o cota de proprietate.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-01-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Daca doriti ca viitoarea sotie sa detina o cota de 1/2 din teren si din imobilul pe care urmeaza sa il construiti, mergeti la un notar pentru a ii vinde sau dona cota.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.