|
17-01-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Iar raspunsul de la primarie nu va ajuta catusi de putin. Va sugerez sa incercati sa fructificati urm prevederi legale: HOTĂRÂRE Nr. 1.391 din 4 octombrie 2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice Art. 1 - Participanţii la trafic sunt obligaţi să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră, precum şi celelalte dispoziţii din prezentul regulament. [- daca nu exista mijloc de semnalizare rutiera, nu aveti cum sa stiti ca trebuie sa respectati ceva] Art. 2 - În sensul prezentului regulament, termenii şi expresiile de mai jos au următoarea semnificaţie: 2. viabilitatea drumului - starea tehnică corespunzătoare a părţii carosabile, constând în practicabilitatea permanentă a acesteia potrivit reglementărilor specifice sectorului de drum, lipsa obstacolelor şi existenţa amenajărilor rutiere şi a mijloacelor de semnalizare, care să asigure fluenţa şi siguranţa circulaţiei Art. 3 - (1) Administratorul drumului public este obligat să asigure viabilitatea acestuia. (2) În scopul desfăşurării în condiţii de siguranţă a circulaţiei pe drumurile publice, administratorul drumului public trebuie să realizeze amenajări rutiere pentru a determina participanţii la trafic să respecte semnificaţia semnalizării rutiere. (5) La intrarea pe un drum care nu este deschis circulaţiei publice, proprietarul sau administratorul acestuia este obligat să instaleze, în loc vizibil, indicator cu semnificaţia "Accesul interzis" şi panou cu inscripţia "Drum închis circulaţiei publice". Art. 46 - (1) Semnificaţia, precum şi dimensiunile mijloacelor de semnalizare rutieră, forma, simbolul, culoarea şi condiţiile de execuţie, amplasarea, instalarea şi aplicarea acestora se stabilesc în conformitate cu standardele în domeniu Art. 108 - Schimbarea direcţiei de mers prin virare la dreapta sau la stânga este interzisă în locurile unde sunt instalate indicatoare cu această semnificaţie. Articolul 40 alin.(1) din OG 43/1997 republicata privind regimul drumurilor instituie si el obligatia administratorului de a semnaliza si mentine drumul in stare tehnica corespunzatoare desfasurarii circulatiei rutiere in conditii de siguranta. (1) Drumurile trebuie sa fie semnalizate si mentinute de catre administratorul drumului in stare tehnica corespunzatoare desfasurarii traficului in conditii de siguranta | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
17-01-2020 |
 | Ibn
|
| Am inteles.Am depus pe 7 ianuarie 2020 plangere si acum la ce sa ma astept? Voi primi ceva de la judecatorie sa ma prezint? Sau ce? | |
|
|
|
17-01-2020 |
 | Ibn
|
| Ok. Acum voi primi ceva de la judecatorie dupa ce am depus plangere pe 7 ianuarie? | |
|
|
|
17-01-2020 |
 | Ibn
|
| |
|
|
17-01-2020 |
|
| Intai se comunica plangerea dvs. paratului ptr. a depune intampinare. intampinarea vi se comunica cu posbilitatea de a depune raspuns la intampinare (nu mai este obligatoriu acest raspuns la intampinare. Se fixeaza termen de judecata si veti fi citat. va sugerez sa va intoarceti la fata locului si sa faceti poze ale intersectiei din carea ti virat la stanga ca sa vada si instant ca , angajat in traffic fiind, nu ai avut nici o semnalizare rutiera care sa va interzica si ca dupa virare ati fost pus in fata faptului implinit. Pe portaljust.ro puteti verifica stadiul. Selectati instanta, apoi sectiunea dosare si - chiar daca nu stiti inca un numar de dosar - va scrieti numele. Identificati dosarul. Daca nu ati achitat taxa de timbru de 20 de lei, sa o achitati imediat si sa o depuneti la jduecatorie. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
17-01-2020 |
 | Ibn
|
| Am platit taxa de 20 lei, am facut fotografii, am filmarea din masina-camera auto, am vrut sa platesc si amenda dar trecusera peste 15 zile-politista imi spusese ca-s zile lucratoare, dar in lege nu zice iar o doamna de la taxe si impozite mi-a spus ca au trecut 15 zile calendaristice. | |
|
|
|
17-01-2020 |
|
| Da, din pacate, dvs. va veti confrunta cu o exceptie de tardivitate in efectuarea plangerii. Daca procesul verbal v-a fost comunicat in mana in data de 21 decembrie si ati formulat plangerea abia pe 7 ianuarie, instanta o va respinge ca tardiva. Ultima zi in care puteati face plangerea a fost 6 ianuarie, inclusiv. Singura sansa de inlaturare a tardivitatii = sa fi refuzat in 21 dec. primirea PV si sa vi se fi comunicat PV prin posta mai tarziu. Daca ati primit PV in 21 sub semnatura si ati angajat avocat sa va faca plangerea, ar fi trebuit sa sesizeze acest aspect si sa va spuna care e data limita ptr. plangere. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
17-01-2020 |
|
| OG 2/2001 Art. 31 - (1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia. Art. 34 - (1) Instanţa competentă să soluţioneze plângerea, după ce verifică dacă aceasta a fost introdusă în termen, ascultă pe cel care a făcut-o şi pe celelalte persoane citate, dacă aceştia s-au prezentat, administrează orice alte probe prevăzute de lege, necesare în vederea verificării legalităţii şi temeiniciei procesului-verbal, şi hotărăşte asupra sancţiunii, despăgubirii stabilite, precum şi asupra măsurii confiscării | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
17-01-2020 |
 | Ibn
|
| Multumesc. Deci am pierdut din start. | |
|
|
|
17-01-2020 |
|
| Din pacate, da. Cu o singura zi. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
17-01-2020 |
 | Ibn
|
| Am fost pe 30 decembrie lajudecatorie si nu m-au primit ca pana pe 3 ianuarie 2020 nu se lucreaza. Pot invoca? | |
|
|
|
17-01-2020 |
|
| Nu, trebuia sa puneti plicul la posta. Puteati sa puneti plicul la posta chiar si pe 6 ianuarie, ptr ca nu conteaza cand primeste instanta actul, ci cand il trimiteti dvs. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
17-01-2020 |
|
| Adica, de invocat puteti invoca, insa, degeaba invocati. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
17-01-2020 |
 | Ibn
|
| Da, multumesc. M-am linistit. Guvernu-i de vina ca a dat zile libere. | |
|
|
|
17-01-2020 |