Forum avocaţi > Civil

Se poate cere proba testimoniala in apel

20-01-2020
Vizitator
Intr-un proces cu obiect revendicare imobiliara, aflat in apel, se poate cere proba testimoniala avand in vedere ca la fond nu s-a cerut si nici in cerea formulata in apel. Deja a fost un prim termen in apel si s-a dat un nou termen avand in vedere protestul magistratilor.
Răspunde
 20-01-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
De regula, in apel are loc o rejudecare in fond a pricinii si deci pot fi propuse probe noi.

Insa, pot fi propuse numai acele probe care nu au putut fi propuse in prima instanta, ori au fost propuse si prima instanta le-a respins. Nu insa si probele pentru care a intervenit decaderea la judecata in prima instanta.

Probele in apel se cer prin cererea de apel, iar de intimat prin intampinare, sub sanctiunea decaderii.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-01-2020
Vizitator
Nu-mi imaginez ce alte inscrisuri, probe poate depune partea adversa prin avocat.
Am afost atentionat ca vor mai depune ceva la dosar in apel dupa ce a existat un terme,adevarat cu amanare "(cauza proteste)" dar ca nu poate sa-mi dea respectivele inscrisuri neavand accept (banuiesc ca accept de la apelantul parat). Ma gandesc ca ar fi vorba despre o marturie autentificata notarial.
De altfel, pe tot parcursul judecatii pe fond au folosit metode de tergiversare.
Multumesc pentru atentia acordata.
Răspunde
 20-01-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Apelantul trebuia sa-si indice toate probele din apel prin cererea de apel. Invocati decaderea din proba.
Apoi, marturia la care faceti referire trebuie sa fie doar a apelantului (si ptr situatia in care nu se poate prezenta la proces si doreste sa marturiseasca ceva), nu a unui alt martor, ptr. ca martorii se asculta de catre instanta. Se aplica principiul nemijlocirii si contradictorialitatii. Adica, probele sunt administrate in fata instantei si in conditii in care partea adversa poate sa puna intrebari martorilor. Altfel, acea hartie marturie este doar un inscris, nu proba cu martori.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-01-2020
Vizitator
Promit ca astazi va deranjez pentru ultima data. Scuze pentru revenire
Inteleg ca, cererea intervenie si opinia separata respinsa la judecata pe fond nu mai fac obiectul judecatii in apel ?
Răspunde
 20-01-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Imi cer scuze, nu inteleg intrebarea. A existat un intervenient la fond? Ce opinie separata?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-01-2020
Vizitator
Da, a existat opinie separata expert topograf angajat de Apelantul Parat si Cerere de interventie in favoarea Apelantului parat(sora sa cu domiciliu la sud fata de proprietatea Apelantului), in sensul ca nu ocupa abuziv teren din proprietatea mea.
Ambele respinse de instanta fond.
Răspunde
 20-01-2020
Vizitator
Cred ca-i important ca in apel nu s-a solicitat rejudecare cauza.
Răspunde
 20-01-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Nicu a scris pe 20-01-2020:
Intr-un proces cu obiect revendicare imobiliara, aflat in apel, se poate cere proba testimoniala avand in vedere ca la fond nu s-a cerut si nici in cerea formulata in apel. Deja a fost un prim termen in apel si s-a dat un nou termen avand in vedere protestul magistratilor.

Părerea mea este că instanța nu va admite probe noi în apel, având în vedere că nu au fost cerute la prima instanță și nici nu au fost invocate în cererea de apel.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.