Forum avocaţi > Civil

In urma succesiunii,ce se intampla cu creditul bancar al decedatului??

18-03-2014

in luna August 2013 tatal mau a decedat, mostenitor fiind eu fiul lui; nu mostenirea pentru bunuri ma intereseaza acum..,succesiunea am facut-o,si e k; a avut un credit de 8000 ron scos de la o banca in ianuarie 2013; mentionez ca avea si pensia pe card la banca respectiva cred ca de vre-o 10-12 ani, si a mai avut un credit asemanator scos de la aceeasi banca in aceleasi conditii in 2007,care l-a platit integral fara probleme pana 2010 cred, banca luandu-si rata direct de pe card; ma intorc acum la creditul de 8000 de ron din ian 2013; mentionez ca creditul este negarantat,fara giranti,fara garantii imobiliare, si cu asigurare de viata pe aceasta suma incheiata de firma de asigurari ai aceleiasi banci; in August 2013 a decedat,pana atunci platind tot la zi fara intarzieri; la o saptamana dupa deces am anuntat banca despre deces lasand o copie a certificatului de deces la ei, am anuntat firma de asigurari ai aceleiasi banci unde au cerut mai multe acte pe parcurs de 2 luni si le-am dat toate; a inceput de prin decembrie sa ma tot coctacteze postal si telefonic, 2 firme de recuperat creante am inteles eu..,cea din urma azi;le-am explicat situatia telefonic, dar mi-a spus ca fiind succesor mostenesc si bunurile si "datoria-credit", in urma nu stiu carei "legi a succesiunii", trebuind sa platesc eu creditul respectiv; Va rog frumos sa-mi spuneti ce sa fac, pentru ca eu n-am posibilitatea sa le platesc acesti bani; spuneti-mi daca legal exista asa ceva,ce pot sa-mi faca, si un sfat pe ce cale ar trebui sa o iau; pentru ca e deja a patra luna in care ma tin intr-un stres continuu,nu se mai poate asa; VA MULTUMESC mult de tot !! si astept cu nerabdare raspunsul d-voastra,
Răspunde
 19-03-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Acceptand mostenirea, ati acceptat atat activul (bunurile) cat si pasivul ei (datorile), in limita valorii bunurilor mostenite. Prin urmare, la nivel teoretic, ati putea fi obligat sa platiti acest credit.

Raspunsul in cazul dvs concret nu va putea fi dat decat studiind contractul de credit si prevederile asigurarii de viata.

Nu ati discutat cu firma de asigurari? Au despagubit sau nu banca? Si daca nu, din ce motive au refuzat plata?

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.