Forum avocaţi > Civil

Sucesiune

25-01-2020

Buna ziua
Mulțumesc anticipat pentru răspunsurile dumneavoastră

Tatăl meu a decedat in urma cu câteva săptămâni iar eu nu am nici o idee cum se procedează in calitate de fiu unic .
Părinți mei au divorțat in urma cu multi ani iar tatăl meu nu a avut nici un fel de relație cu mine in afara faptului ca plătea o pensie alimentara in tot acest timp l-am văzut de 3 ori ultima data fiind chiar in ziua morți lui cind soția (care la ținut departe de mine toată viata lui )ma căutat pentru ca el sași poată lua rămas bun . As dori sa stiu dacă dupa moartea tatălui meu eu as avea dreptul la ceva din bunurile lui cu toate ca aceasta “doamna “ , cu titlu informativ mi-a spus ca toate bunurile au fost vândute cu contract de vânzare -cumpărare cu mult timp înainte de moartea lui . Din cite stiu nu au copii împreuna si nici ea nu are copii din alta căsătorie
Va mulțumesc .
Răspunde
 25-01-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Condoleante.
Dvs, in calitate de fiu unic, veniti la mostenire alaturi de actuala sotie.
Sotia mosteneste 1/4, iar 3/4 mosteniti dvs, ca descendent unic.

La un notar care activeaza in raza fostului domiciliu al tatalui dvs, deschideti succesiunea, depunand cerere in acest sens. Aveti nevoie de cartea dvs, deidentitate, certificatul de nastere, 2 martori care sa sustina ca sunteti unicul fiu, copie certificat deces.
Acolo veti vedea ce bunuri detinea defunctul. Eventualele contracte, daca sunt incheiate in frauda dvs, pot fi contestate.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-01-2020

Puteți sa îmi detaliați ce înseamnă in frauda mea?
Se poate contesta un act de vânzare cumpărare in favoarea surori sau nepotului soției tatălui meu ?
Va mulțumesc
Răspunde
 25-01-2020

Dupa cate am înțeles totul, actul sau actele au fost făcute acum 3 - 4 ani când sa aflat ca tatăl meu suferea de cancer
Răspunde
 25-01-2020

Dupa cate am înțeles totul, actul sau actele au fost făcute acum 3 - 4 ani când sa aflat ca tatăl meu suferea de cancer
Răspunde
 25-01-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Se aplica regulile din codul civil privind incapacitatile speciale si simulatia, care atrag nulitatea contractelor.

Art. 992 - Simulaţia

(1) Sancţiunea nulităţii relative prevăzute la art. 988 alin. (2), art. 990 şi 991 se aplică şi liberalităţilor deghizate sub forma unui contract cu titlu oneros sau făcute unei persoane interpuse.

In plus, se aplica automat si o prezumtie relativa legala de interpunere

(2) Sunt prezumate până la proba contrară ca fiind persoane interpuse ascendenţii, descendenţii şi soţul persoanei incapabile de a primi liberalităţi, precum şi ascendenţii şi descendenţii soţului acestei persoane.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-01-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand mergeti la notar si acceptati mostenirea de pe urma tatalui dvs. Ulterior veti afla ce bunuri compun masa succesorala si in functie de situatia de fapt, puteti ataca in instanta actele incheiate de tatal dvs.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.