|
18-03-2014 |
 | Cistina77
|
| buna ziua , va rog daca se poate sa-mi dati un raspuns , tatal meu a murit in anul 2010 noi familia adica mama , eu si sora mea nu am dezbatut succesiunea ,in 2013 a mai aparut o presupusa fata a tatalui meu despre care noi nu am stiut , ea nu a avut legatura cu noi ,noi nestiind despre existenta ei , de atunci tot vine o data pe an ca ne da in judecata , deoarece vrea si ea ce i se cuvine , ea nu a acceptat mostenirea la notar in termen legal , ce sanse are aceasta femeie avand in vedere ca nu a participat nici la inmormantare nici la pomeni . multumesc ! | |
|
|
|
19-03-2014 |
| Calitatea de mostenitor nu ii e data nici de participarea la inmormantare, nici la pomeni. Calitatea de mostenitor o dobandeste prin demonstrarea filiatiei fata de decedat. Daca ea a fost recunoscuta de tatal dvs si in actele ei de stare civila apare numele tatalui dvs, atunci are calitatea legala de mostenitoare. O alta discutie este aceea a acceptarii in termen a succesiunii. Aceasta intrebare se poate pune si in cazul dvs daca spuneti ca nu ati dezbatut succesiunea (sigur cu cateva exceptii). Dar eu zic sa o lasati in pace, daca vrea sa va actioneze ea in judecata, sa achite taxele de timbru si onorariile avocatilor, sume care sunt unele destul de substantiale, binenteles si in functie de valoarea masei succesorale. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
19-03-2014 |
 | Cistina77
|
| eu inteleg ce-mi spuneti dar noi putem dezbate taxa fara ea ? si daca da spunti o solutie , ce ar trebuii facut ? deoarece nu putem sa stam incurcati la infinit . multumesc ! da ea este recunoscuta de tatal meu am vazut certificatul numai ca ma gandeam ,ca in cazul unui proces putem invoca neeaceptarea termenului de catrea ea in termen legal , | |
|
|
|
19-03-2014 |
| Nu puteti dezbate mostenirea la notariat pt ca tb sa o chemati si pe ea, iar notarul nu este in drept sa constate ca nu a acceptat mostenirea in termen. Notarul va putea insa verifica daca ea a facut o astfel de declaratie autentica notariala de acceptare. Oricum tb sa treceti pe la notar care sa va dea o incheiere de imposibilitate a dezbaterii sucesiunii si cu aceasta incheiere sa depuneti actiune in instanta, singura competenta sa constate decaderea. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
19-03-2014 |
| Notarul poate dezbate succesiunea fără unul dintre potențialii moștenitori doar dacă acesta din urmă a fost citat de către notarul public la dezbaterea succesiunii și nu a dat o declarație de acceptare a succesiunii în termen de un an de la decesul defunctului. Aceasta pentru că în materia dezbaterii succesiunii notariale funcționează prezumția instituită de art. 1112 din noul Cod Civil potrivit căreia este prezumat, până la proba contrară, că a renunţat la moştenire succesibilul care, deşi cunoştea deschiderea moştenirii şi calitatea lui de succesibil, ca urmare a citării sale în condiţiile legii, nu acceptă moştenirea în termenul de un an de la decesul defunctului (prev. de Art. 1103 noul Cod Civil) | Tel: 0726307109 E-mail: asurdescu@gmail.com Www: http://avocatcivil.net Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti | |
|
|
|
|
07-06-2014 |
 | Anna Vizitator |
| tatal meu a decedat cu ceva timp in urma am facut succesiunea dupa el si am mostenit 1/4 din casa ... acum cateva saptamani a murit si mama vitrega... o pot mosteni eu avand in vedere ca nu are copii parintii ei sunt decedati ... are o sora plecata din tara de foarte mult timp de care nu stim mai nomic si alte rude nu are | |
|
|
|
08-06-2014 |
| nu | CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti) SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992 MAIL: av.mcimpean@gmail.com Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
| |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |