Forum avocaţi > Civil

Mostenire a presupusei fete vitrege

18-03-2014

buna ziua , va rog daca se poate sa-mi dati un raspuns , tatal meu a murit in anul 2010 noi familia adica mama , eu si sora mea nu am dezbatut succesiunea ,in 2013 a mai aparut o presupusa fata a tatalui meu despre care noi nu am stiut , ea nu a avut legatura cu noi ,noi nestiind despre existenta ei , de atunci tot vine o data pe an ca ne da in judecata , deoarece vrea si ea ce i se cuvine , ea nu a acceptat mostenirea la notar in termen legal , ce sanse are aceasta femeie avand in vedere ca nu a participat nici la inmormantare nici la pomeni . multumesc !
Răspunde
 19-03-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Calitatea de mostenitor nu ii e data nici de participarea la inmormantare, nici la pomeni.

Calitatea de mostenitor o dobandeste prin demonstrarea filiatiei fata de decedat. Daca ea a fost recunoscuta de tatal dvs si in actele ei de stare civila apare numele tatalui dvs, atunci are calitatea legala de mostenitoare.

O alta discutie este aceea a acceptarii in termen a succesiunii. Aceasta intrebare se poate pune si in cazul dvs daca spuneti ca nu ati dezbatut succesiunea (sigur cu cateva exceptii).

Dar eu zic sa o lasati in pace, daca vrea sa va actioneze ea in judecata, sa achite taxele de timbru si onorariile avocatilor, sume care sunt unele destul de substantiale, binenteles si in functie de valoarea masei succesorale.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-03-2014

eu inteleg ce-mi spuneti dar noi putem dezbate taxa fara ea ? si daca da spunti o solutie , ce ar trebuii facut ? deoarece nu putem sa stam incurcati la infinit . multumesc ! da ea este recunoscuta de tatal meu am vazut certificatul numai ca ma gandeam ,ca in cazul unui proces putem invoca neeaceptarea termenului de catrea ea in termen legal ,
Răspunde
 19-03-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu puteti dezbate mostenirea la notariat pt ca tb sa o chemati si pe ea, iar notarul nu este in drept sa constate ca nu a acceptat mostenirea in termen.

Notarul va putea insa verifica daca ea a facut o astfel de declaratie autentica notariala de acceptare.

Oricum tb sa treceti pe la notar care sa va dea o incheiere de imposibilitate a dezbaterii sucesiunii si cu aceasta incheiere sa depuneti actiune in instanta, singura competenta sa constate decaderea.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-03-2014

Bucureşti
0726307109 (Doar pt. programări)
asurdescu@gmail.com
http://avocatcivil.net
Facebook
Notarul poate dezbate succesiunea fără unul dintre potențialii moștenitori doar dacă acesta din urmă a fost citat de către notarul public la dezbaterea succesiunii și nu a dat o declarație de acceptare a succesiunii în termen de un an de la decesul defunctului. Aceasta pentru că în materia dezbaterii succesiunii notariale funcționează prezumția instituită de art. 1112 din noul Cod Civil potrivit căreia este prezumat, până la proba contrară, că a renunţat la moştenire succesibilul care, deşi cunoştea deschiderea moştenirii şi calitatea lui de succesibil, ca urmare a citării sale în condiţiile legii, nu acceptă moştenirea în termenul de un an de la decesul defunctului (prev. de Art. 1103 noul Cod Civil)

Tel: 0726307109
E-mail: asurdescu@gmail.com
Www: http://avocatcivil.net
Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-06-2014
Vizitator
tatal meu a decedat cu ceva timp in urma am facut succesiunea dupa el si am mostenit 1/4 din casa ... acum cateva saptamani a murit si mama vitrega... o pot mosteni eu avand in vedere ca nu are copii parintii ei sunt decedati ... are o sora plecata din tara de foarte mult timp de care nu stim mai nomic si alte rude nu are
Răspunde
 08-06-2014

Bucuresti
0723537992
av.mcimpean@gmail.com
www.avocat-mc.ro
Facebook
nu

CABINET DE AVOCATURĂ MYRA CÎMPEAN (Baroul Bucuresti)
SITE: www.avocat-mc.ro, TEL: 0723-537992
MAIL: av.mcimpean@gmail.com
Sfaturi juridice telefonice gratuite, consultatii juridice la cabinet numai contra cost!
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.