|
29-01-2020 |
 | Elena Vizitator |
| Buna seara.Eu detineam un apartament de 45 metri patrati.I-am donat sotului meu 1/2 din el.Poate acesta sa ia un imprumut de la o banca si sa puna gaj apartamentul? Poate semna acte de imprumut fara stirea mea? Multumesc! | |
|
|
|
29-01-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Sa ia imprumut de la banca, da, poate. Sa pana gaj TOT apartamentul, nu, nu poate. Doar cota sa pe care l-ati facut proprietar. Sa stiti ca donatia intre soti poate fi revocata oricand in timpul casatoriei, fara niciun motiv. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
29-01-2020 |
 | Elena Vizitator |
| Va multumesc frumos pentru raspuns! | |
|
|
|
29-01-2020 |
 | Elena Vizitator |
| Deci daca sotul ia un imprumut de la BCR ,eu nefiind de acord,pot sa ii retrag donatia?Multumesc inca o data! | |
|
|
|
29-01-2020 |
|
| Donatia puteti sa o revocati oricand, ca ia ori nu credit. Insa, odata semnat contractul de credit si de garantare (ipoteca) e tardiv sa revocati donatia. Ideea e ca sa nu aiba cu ce garanta. Stiu ca e delicata problema, putandu-va pune in pericol si casnicia. De aceea, dvs. decideti. Ii lasati cota de apartament, il lasati sa-si ia creditul si ii tineti pumnii sa achite creditul ca sa nu puna banca la vanzare casa, ori revocati donatia si nu mai are garantie la banca. atentie, donatia poate fi revocata doar in timpul casatoriei, nu si dupa divort. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
29-01-2020 |
 | Elena Vizitator |
| Daca sotul depune actele pentru divort ,eu mai pot revoca donatia? Multumesc pentru intelegere! | |
|
|
|
30-01-2020 |
|
| Donațiile între soți derogă atât de la principiul irevocabilității donațiilor, cât și de la principiul forței obligatorii a oricărui contract. Cititi urmatorul articol care explica si cum trebuie sa procedati http://revista.universuljuridic.ro/particularitati-privind-donatia-intre-soti-si-donatia-facuta-viitorilor-soti/ Cod civil Art. 1.031 - Revocabilitatea donaţiei între soţi⇓ Orice donaţie încheiată între soţi este revocabilă numai în timpul căsătoriei Casatoria inceteaza prin divort la momentul pronuntarii unei hotarari definitive. Deci, doar depunerea cererii de divort nu va impiedica sa revocati donatia. Conditia este sa o faceti INAINTE de a se pronunata divortul. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
30-01-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Elena a scris pe 29-01-2020: Daca sotul depune actele pentru divort ,eu mai pot revoca donatia? Multumesc pentru intelegere! Puteti revoca donatia pana la finalizarea dosarului de divort. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
30-01-2020 |
 | Elena Vizitator |
| Buna ziua.Multumesc frumos pentru raspunsuri.Va mai rog numai intr-o problema sa ma lamuriti: la actul de donatie se mai poate adauga o clauza care sa nu-i dea posibilitatea sotului sa vanda s-au sa puna gaj partea lui fara acordul meu? Sa se inscrie uzufruc pentru mine pe partea de locuinta ce i-am donat-o, ar fi o solutie? Multumesc pentru indrumari.O zi frumoasa va doresc! | |
|
|
|
30-01-2020 |
|
| "la actul de donatie se mai poate adauga o clauza care sa nu-i dea posibilitatea sotului sa vanda s-au sa puna gaj partea lui fara acordul meu" Nu se fac acte aditionale la astfel de acte. Pe de alta parte, daca e proprietar pe cota sa, face cu ea ce vrea. Iar uzufructul, chiar daca l-ati fi inserat in favoarea dvs, nu va ajuta cu nimic. else refera doar la folosinta bunului, nu la dispozitia asupra bunului. Tot el e proprietar. Daca tot mai aveti intrebari, va recomand sa contactati un avocat in judetul in care locuiti. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
30-01-2020 |
 | Elena Vizitator |
| Multumesc frumos!M-ati lamurit pe deplin! | |
|
|
|
30-01-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Elena a scris pe 30-01-2020: Buna ziua.Multumesc frumos pentru raspunsuri.Va mai rog numai intr-o problema sa ma lamuriti: la actul de donatie se mai poate adauga o clauza care sa nu-i dea posibilitatea sotului sa vanda s-au sa puna gaj partea lui fara acordul meu? Sa se inscrie uzufruc pentru mine pe partea de locuinta ce i-am donat-o, ar fi o solutie? Multumesc pentru indrumari.O zi frumoasa va doresc! Din pacate nu puteti modifica actul de donatie, insa daca aveti anumite suspiciuni in privinta sotului, cel mai bine ar fi sa revocati donatia in timpul casatoriei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |