Forum avocaţi > Civil

Credit ipotecar

29-01-2020
Vizitator
Buna seara.Eu detineam un apartament de 45 metri patrati.I-am donat sotului meu 1/2 din el.Poate acesta sa ia un imprumut de la o banca si sa puna gaj apartamentul? Poate semna acte de imprumut fara stirea mea? Multumesc!
Răspunde
 29-01-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Sa ia imprumut de la banca, da, poate.
Sa pana gaj TOT apartamentul, nu, nu poate. Doar cota sa pe care l-ati facut proprietar.

Sa stiti ca donatia intre soti poate fi revocata oricand in timpul casatoriei, fara niciun motiv.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-01-2020
Vizitator
Va multumesc frumos pentru raspuns!
Răspunde
 29-01-2020
Vizitator
Deci daca sotul ia un imprumut de la BCR ,eu nefiind de acord,pot sa ii retrag donatia?Multumesc inca o data!
Răspunde
 29-01-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Donatia puteti sa o revocati oricand, ca ia ori nu credit.

Insa, odata semnat contractul de credit si de garantare (ipoteca) e tardiv sa revocati donatia. Ideea e ca sa nu aiba cu ce garanta.

Stiu ca e delicata problema, putandu-va pune in pericol si casnicia. De aceea, dvs. decideti.

Ii lasati cota de apartament, il lasati sa-si ia creditul si ii tineti pumnii sa achite creditul ca sa nu puna banca la vanzare casa, ori revocati donatia si nu mai are garantie la banca.

atentie, donatia poate fi revocata doar in timpul casatoriei, nu si dupa divort.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-01-2020
Vizitator
Daca sotul depune actele pentru divort ,eu mai pot revoca donatia? Multumesc pentru intelegere!
Răspunde
 30-01-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Donațiile între soți derogă atât de la principiul irevocabilității donațiilor, cât și de la principiul forței obligatorii a oricărui contract.

Cititi urmatorul articol care explica si cum trebuie sa procedati

http://revista.universuljuridic.ro/particularitati-privind-donatia-intre-soti-si-donatia-facuta-viitorilor-soti/

Cod civil
Art. 1.031 - Revocabilitatea donaţiei între soţi⇓

Orice donaţie încheiată între soţi este revocabilă numai în timpul căsătoriei

Casatoria inceteaza prin divort la momentul pronuntarii unei hotarari definitive.
Deci, doar depunerea cererii de divort nu va impiedica sa revocati donatia. Conditia este sa o faceti INAINTE de a se pronunata divortul.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-01-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Elena a scris pe 29-01-2020:
Daca sotul depune actele pentru divort ,eu mai pot revoca donatia? Multumesc pentru intelegere!
Puteti revoca donatia pana la finalizarea dosarului de divort.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-01-2020
Vizitator
Buna ziua.Multumesc frumos pentru raspunsuri.Va mai rog numai intr-o problema sa ma lamuriti: la actul de donatie se mai poate adauga o clauza care sa nu-i dea posibilitatea sotului sa vanda s-au sa puna gaj partea lui fara acordul meu? Sa se inscrie uzufruc pentru mine pe partea de locuinta ce i-am donat-o, ar fi o solutie? Multumesc pentru indrumari.O zi frumoasa va doresc!
Răspunde
 30-01-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
"la actul de donatie se mai poate adauga o clauza care sa nu-i dea posibilitatea sotului sa vanda s-au sa puna gaj partea lui fara acordul meu"

Nu se fac acte aditionale la astfel de acte. Pe de alta parte, daca e proprietar pe cota sa, face cu ea ce vrea.

Iar uzufructul, chiar daca l-ati fi inserat in favoarea dvs, nu va ajuta cu nimic. else refera doar la folosinta bunului, nu la dispozitia asupra bunului. Tot el e proprietar.

Daca tot mai aveti intrebari, va recomand sa contactati un avocat in judetul in care locuiti.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-01-2020
Vizitator
Multumesc frumos!M-ati lamurit pe deplin!
Răspunde
 30-01-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Elena a scris pe 30-01-2020:
Buna ziua.Multumesc frumos pentru raspunsuri.Va mai rog numai intr-o problema sa ma lamuriti: la actul de donatie se mai poate adauga o clauza care sa nu-i dea posibilitatea sotului sa vanda s-au sa puna gaj partea lui fara acordul meu? Sa se inscrie uzufruc pentru mine pe partea de locuinta ce i-am donat-o, ar fi o solutie? Multumesc pentru indrumari.O zi frumoasa va doresc!
Din pacate nu puteti modifica actul de donatie, insa daca aveti anumite suspiciuni in privinta sotului, cel mai bine ar fi sa revocati donatia in timpul casatoriei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.