Forum avocaţi > Civil

Acte necomunicate

03-02-2020
Vizitator
Primul termen de judecata a fost amanat. Am fost citata dar nu m-am prezentat. Am facut cerere modificatoare si acum vad ca trebuia sa merg la dosar sa iau intampinarea. Prin cererea de chemare in judecata am solicitat multe acte sa prezinte partea adversa dar ele nu mi-au fost comunicate de instanta in vreun fel. Acum sunt inainte de al doilea termen de judecata si ma intreb daca imi vor da un termen sa iau la cunostinta de acele acte cerute prin cererea de chemare in judecata?
Am solicitat si prin cererea modificatoare sa prezinte dovezi acte si nici pe acelea nu le-am primit.
In ce situatie ma aflu acum?
Răspunde
 03-02-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Conform art 204 alin. 1 Ncpc " Reclamantul poate să își modifice cererea și să propună noi dovezi, sub sancțiunea decăderii, numai până la primul termen la care acesta este legal citat. În acest caz, instanța dispune amânarea pricinii și comunicarea cererii modificate pârâtului, în vederea formulării întâmpinării, care, sub sancțiunea decăderii, va fi depusă cu cel puțin 10 zile înaintea termenului fixat, urmând a fi cercetată de reclamant la dosarul cauzei", astfel ca va trebui sa luati cunostinta de continutul intampinarii si de actele depuse de la dosarul cauzei, fara a va fi comunicate. In functie de data la care a fost depusa intampinarea, puteti solicita un termen pentru a lua la cunostinta de continutul acesteia.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-02-2020
Vizitator
Deci nu trebuiau sa imi comunice actele? Am cerut si prin cererea de.chemare in judecata acte dar si prin cea modificatoare. Au fost sarbatorile de iarna si greva lor. Ce motive pot invoca ca sa mi se comunice actele totusi?
Răspunde
 04-02-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Fie solicitati sa vi se comunice un exemplar de pe inscrisuri in sedinta publica, fie efectuati copii xerox de pe inscrisuri la arhiva instantei.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-02-2020
Vizitator
Cautam o explicatie de ce nu le-am luat de la dosar. Pai...trebuia sau nu sa mi se comunice?
Ok. Intampinarea am inteles dar eu prin cererea modificatoare le-am cerut nistr acte. Si pe alea tot eu trebuia sa le vad la dosar? Chiar asa?
Nu mai zic ca nici prima intampinarea eu nu am primit-o.
In dovada de inmanare nu e nici o semnatura a mea.
Deci...ce pot invoca sa dea termen sa vad si eu actele depuse?
Multumesc.
Răspunde
 04-02-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Intampinarea la cererea modificatoare nu se comunica. Dvs puteti solicita acordarea unui termen pentru a lua la cunostiinta de inscrisurile depuse, urmand ca instanta sa aprecieze in acest sens. Oricum, daca intampinarea a fost depusa cu putin inainte de termenul stabilit, nu ati fi mai gasit dosarul in arhiva pentru studiu, deoarece dosarul se preia de catre judecator cu apoximativ o saptamana inainte de termen.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-02-2020
Vizitator
Termenul trecut a fost in 04.12.2019 si atunci am cerut sa prezinte acte prin cererea modificatoare. Am primit termen in 05.02.2020 si ma pun sa platesc alte 200 lei pt cerere noua. In total 300 lei taxe de timbru platite de mine si eu nu am vazut nici intampinarile ai nice actele depuse de ei. Nimic. Cum e posibil asa ceva? In dosar este dovada de inmanare nesemnata de mine si de nimeni de fapt.
Nu stiu cand au depus ei intampinarea si actele noi. Ce sa fac? Multumesc mult.
Răspunde
 04-02-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
NU va bazati pe faptul ca veti primi termen sa studiati actele aflate la dosar, mai ales ca ati lipsit de la primul termen. Daca doriti sa cunoasteti continutul intampinarii la cererea modificatoare si actele depuse de parat, le veti studia in arhiva. La urmatorul termen, cererea dvs. de inmanarea a actelor va fi respinsa.
Verificati in prealabil pe site-ul instantei sau telefonic care este programul cu publicul in timpul grevei grefierilor (care este in plus fata de protestul judecatorilor). Multe instante au doar o ora pe zi program cu publicul.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-02-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Taxa judiciara de timbru este o taxa obligatorie care se achita pentru ca instanta sa judece dosarul. Este posibil ca dosarul sa se amane oricum datorita grevei si atunci veti avea timp sa studiati dosarul in arhiva, in caz contrar solicitati un termen scurt pentru a lua la cunostinta de continutul intampinarii si pentru a studia inscrisurile depuse si ramane ca instanta sa se pronunte in acest sens.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.