Marina Coman a scris pe 22-02-2020: Ce fac eu cu acest avocat si cu aceasta situatie, va rog? Semnez contract, platesc onorariul in avans. Se vedea ca e genul care lasa pe ultima suta de metri totul. In ultima zi a termenului, depune actiunea. Dacă sunteți nemulțumită de comportamentul avocatului, puteți renunța oricând unilateral la contractul de asistență juridică. În funcție de munca depusă de avocat, ați putea fi îndreptățită și să solicitați o parte din onorariu înapoi. Însă, atât în speță cât și de obicei, faptul de a redacta și depune o acțiune, reprezintă deja o parte semnificativă din onorariu.
Marina Coman a scris pe 22-02-2020: Stiindu-se foarte clar ca nimeni nu ia un proces inceput de altul. Cauzele în care alți avocați au renunțat să reprezinte o parte sunt preluate frecvente de alți colegi. Foarte rar un avocat nu dorește să preia o cauză și dacă se întâmpl așa ceva nu este pentru că a fost un alt avocat angajat înainte, ci că poate problema este în altă parte și nu s-ar fi angajat de la bun început.
Marina Coman a scris pe 22-02-2020: Intre timp, nevasta pe care nu am vazut-o vreodata in viata mea devine o tata ca la mahala si desi nu avea vreo treaba cu mine, nu e jurista sau ceva, se baga si ii spune sa vin sa imi iau actele!!! Stiindu-se foarte clar ca nimeni nu ia un proces inceput de altul. (...) Ce tara de 2 bani, asa ceva... Nu comentez la aspecte cu iz telenovelistic și mai puțin juridic. Pot doar să precizez că eu cred că greșiți că le catalogați a fiind specifice doar României. Telenovelele până la urmă nu sunt originare din România. |