Forum avocaţi > Civil

Pot recupera macar suma platita de doua ori?

26-02-2020
Vizitator
Buna ziua. Am avut un credit la un IFN si pentru ca desi am platit mai mult creditorul nu a vrut sa-mi puna la dispozitie un fisier cu platile facute. In acest caz nu am mai platit si am fost executata silit. La proces am depus o chitanta cu o suma de 200 lei care nu aparea la ei. Pana la hudecarea cererii mi s-au retinut toti banii datorati prin poprire. Am solicitat atunci judecatorului sa constate ca creanta nu este certa tocmai ca nu este si suma respectiva inregistrata ca plata dar si sa mi-o vireze inapoi. Cu toate acestea judecatorul a spus ca nu poate lua nici o decizie ca nu am cerut expertiza contabila. Chiar este necesara expertiza contabila in cazul in care depui o chitanta care nu apare la creditor? Si daca in apel se mentine aceeasi sentinta , mai pot recupere cumva acea suma , daca plata a fost facuta in 03.02.2017? Multumesc.
Răspunde
 26-02-2020
Vizitator
Revin referitor la acea suma de 200 lei de pe chitanta si mentionez ca mi s-a debiat in aceeasi zi ssi contul cu suma de 200 lei. Deci acea suma a fost pltita cash dar si retrasa de creditor, insa a fost inregistrata doar plata debitata de pe card.Multumesc.
Răspunde
 26-02-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Chiar daca plata a fost facuta in 03.02.2017, prin faptul ca in dosar ati solicitat instantei recuperarea sumei, ati interupt prescriptia de 3 ani, moment de la care a inceput sa curga o noua prescriptie. Deci, puteti solicita in contimnuare plata celor 200 de lei.
In apel, puteti cere proba cu expertiza.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.