Forum avocaţi > Civil

Luare in spatiu

02-03-2020
Vizitator
Buna ziua.Mama mea mi-a vandut o casa prin contract de vanzare cumparare si si-a tinut uzufructul.Este recasatorita si ar vrea ca sa fiu de acord ca sotul ei sa isi faca buletinul pe adresa casei pe care mi-a vandut-o si in care locuieste si ea.Este necesar acordul meu?In cazul decesului mamei daca nu o sa ma inteleg cu sotul acesteia mai pot sa-l scot din spatiu? Multumesc!
Răspunde
 02-03-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca uzufructul are caracter viager, acesta se va stinge prin decesul mamei dvs. Pentru eliberarea cartii de identitate, este necesar acordul dvs.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-03-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Dovada adresei de domiciliu se poate face cu unul din următoarele documente, prevăzute de legislația română în vigoare:

2. Contractul de vânzare-cumpărare, încheiat în formă autentică la un notar public,în situaţia în care se transmite un dezmembrământ al dreptului de proprietate, poate să cuprindă o clauză de uzufruct sau de abitaţie viageră.

Notă:

clauza de uzufruct:
dacă nudul proprietar solicită eliberarea actului de identitate este necesară declaraţia de primire în spaţiu a uzufructuarului;
în cazul în care uzufructuarul unui imobil solicită eliberarea unui act de identitate nu este necesară declaraţia de primire în spaţiu dată de nudul proprietar;
în situaţia în care se solicită eliberarea actului de identitate de către o terţă persoană declaraţia de primire în spaţiu este dată de către uzufructuar. (cazul dvs)

https://dpepsc.ps2.ro/

Da, dupa decesul mamei dvs, persoana poate fi evacuata.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.