Forum avocaţi > Civil

Perioada perimare cerere chemare in judecata

09-03-2020
Vizitator
Buna ziua,
Am depus o contestatie la executare silita si aceasta a fost suspendata de instanta pentru anumite precizari. Desi am avocat nu a stiut ce sa spuna in plus si am lasat-o asa. Acum am primit de la instanta o citatie de judecare a perimarii cererii . Mentionez ca instanta a trimis citatia de suspendare pe 16.09.2019. In tot acest timp eu nu am dat un raspuns deoarece nu am stiut exect ce sa scriu, avocatul mi-a zis ca eu trebuie sa fac cererea ca el nu stie ce altceva sa treaca. Din lipsa de bani (datorita unor probleme de sanatate ) nu am putut merge la alt avocat. Astfel nu am putut depune acea cerere. Dar in tot acest timp am facut lunar platile la cerere (am plata esalonata) pe care nu le-am depus insa si la tribunal. As dori sa stiu cum se calculeaza exect termenul de 6 luni si daca plata lunara din septembrie pana acum intrerupe perimarea. Multumesc
Răspunde
 09-03-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Ma tem ca faceti o confuzie intre perimare si prescriptie.

Dvs. ati fost reclamanta, adica persoana care s-a opus unei executari silite prin contestatie la executare.
Pentru ca instanta v-a cerut expres ceva si nu ati indeplinit, instanta a suspendat dosarul.
Din cele descrise de dvs (suspendarea s-a datorat faptului ca nu ati depus precizarile cerute de instanta) inteleg ca suspendarea a fost conform art.242 NCPC., care zice ca;

"Când constată că desfăşurarea normală a procesului este împiedicată din vina reclamantului, prin neîndeplinirea obligaţiilor stabilite în cursul judecăţii, potrivit legii, judecătorul poate suspenda judecata, arătând în încheiere care anume obligaţii nu au fost respectate.
(2) La cererea părţii, judecata va fi reluată dacă obligaţiile la care se referă alin. (1) au fost îndeplinite şi, potrivit legii, aceasta poate continua."

Deci, dosarul fiind suspendat din vina dvs., dupa 6 luni de zile intervine perimarea.

"Orice cerere de chemare în judecată, contestaţie, apel, recurs, revizuire şi orice altă cerere de reformare sau de retractare se perimă de drept, chiar împotriva incapabililor, dacă a rămas în nelucrare din motive imputabile părţii, timp de 6 luni.

Termenul de perimare curge de la ultimul act de procedură îndeplinit de părţi sau de instanţă.

Perimarea se întrerupe prin îndeplinirea unui act de procedură făcut în vederea judecării procesului de către partea care justifică un interes."

Cu alte cuvinte, de la data la care instanta a constatat ca nu ati depus precizarile cerute, au inceput sa curga cele 6 luni.

Daca suspendarea a avut loc pe 16 septembrie, perimarea se poate constata pe 16 martie 2020.

Dvs. trebuie repede sa formulati acele precizari, si sa depuneti cerere de repunere pe rol a dosarului, ca sa puteti face dovada la termenul in care se va discuta perimarea ca ati intrerupt termenul de perimare.

Platile facute de dvs.nu au nicio legatura cu perimarea.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-03-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Formulati cat mai repede o cerere de repunere pe rol, la care atasati dovada indeplinirii obligatiilor impuse de instanta, care au dus la suspendarea cauzei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-03-2020
Vizitator
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns. Am totusi o nedumerire. Suspendarea a fost decisa in data de 27.06.2019, a fost redactata in data de 03.09.2019 si primita de mine prin posta in data de 16.09.2019. Am depus pe 12.03.2020 acea cerere de repunere pe rol, dar este intermen sau se tine cont de data de 27.06.2019? Multumesc.
Răspunde
 13-03-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
In sedinta de judecata sa aveti la dvs. dovada faptului ca incheierea de suspendare v-a fost comunicata la 16 .09.2019 (plicul cu stampila postei).
Insa, ptr. ca instantele isi suspenda acum dosarele din cauza CoVid-19, probabil nu va fi o sedinta publica cu dosarul dvs., asa ca mai trimiteti o adresa, mail sau fax la instanta prin care sa aratati cand a fost comunciata incheierea, cu dovada aferenta, si ca de atunci curge ptr. dvs. termenul de perimare.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-03-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Irina a scris pe 13-03-2020:
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns. Am totusi o nedumerire. Suspendarea a fost decisa in data de 27.06.2019, a fost redactata in data de 03.09.2019 si primita de mine prin posta in data de 16.09.2019. Am depus pe 12.03.2020 acea cerere de repunere pe rol, dar este intermen sau se tine cont de data de 27.06.2019? Multumesc.
Termenul curge de la data comunicarii, astfel ca va trebui sa depuneti la dosar o copie a dovezii de comunicare, adica o copie a plicului cu stampila de primire. In situatia in care activitatea instantei este suspendata, trimiteti prin posta, prin fax sau email o precizare in acest sens, la care atasati dovada mai sus rubricata.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.