Forum avocaţi > Civil

Discriminare

09-03-2020
Vizitator
Sufăr de dermatită seboreică . Infecție fungică de la salonul care vreau să îl zic și acum . Sunt înscris și înregistrat la dermatolog . Îmi este greu să mă tund . Găsesc greu pe cineva care să mă tundă . Am zis să încerc astăzi la un salon la care am mai fost și mi-a zis că nu tunde așa ceva . Medicul mi-a zis să fiu tuns scurt . Este singura frizerie care are mofturi . Am 18 ani . În situația asta pot da în judecată salonul ? Pot cere daune morale ?
Răspunde
 09-03-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Va inteleg frustrarea, insa nu puteti pretinde frizerului sa recunoasca si sa clasifice o afectiune dermatologica si sa stie daca e contagioasa sau nu e contagioasa la o simpla vedere.
Ori sa va creada pe cuvant.
Va recomand sa incercati sa mergeti intr-un singur loc pana la vindecare, la prestatori care cunosc exact faptul ca boala dvs. nu este contagioasa, ori - daca alegeti alte salonae - sa aveti la dvs. o adeverinta care sa ateste ca nu suferiti de o boala contagioasa.
Discriminarea se poate face conform legii pe motive de boala necontagioasa. Deci, daca prezentati un astfel de atestat si totusi sunteti refuzat, abia atunci sa va ganditi la actiune impotriva salonului.
Pana atunci, ei sunt obligati sa respecte regulile de igiena si profilaxia bolilor pentru toti cetatenii.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-03-2020
Vizitator
Am dus rețeta când vream să fac programare și m-a refuzat . Oferiți-mi sfaturi și îndrumați-mă corect și apoi voi ști ce voi face .
Acel salon trebuie să tundă oameni și de genul ăsta făcând o excepție . Am părul GRAS și scalpul SENSIBIL și provoc o hiperproducție de sebum . Este ceva simplu . Totuși sunt refuzat
Dacă erau ei în locul meu ? Știu doar că discriminarea este sancționată aspru de lege de la hotărârea de guvern din 2000 . Mai mult nu știu și nu mă pricep . De asta vreau să procedez corect .
Răspunde
 10-03-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Va puteti adresa cu o plangere catre Consiliul national pentru combaterea discriminarii, ca "autoritatea de stat autonoma, sub control parlamentar, care isi desfasoara activitatea in domeniul discriminarii.Este garant al respectarii si aplicarii principiului nediscriminarii, in conformitate cu legislatia interna in vigoare si cu documentele internationale la care Romania este parte."

Are in atributii:
- Investigarea, constatarea si sanctionarea faptelor de discriminare. Pentru analizarea cat mai corecta a cazurilor si pentru luarea deciziilor in cazul petitiilor primite sau autosesizarilor, Colegiul Director dispune de masuri pentru a investiga cazurile, in urma carora acesta constata existenta sau nu a faptei de discriminare si dupa caz, sanctionarea acesteia.
- Acordarea de asistenta de specialitate victimelor discriminarii prin explicarea legislatiei celor interesati de catre consilierii juridici ai CNCD, prin indrumarea asistata in ceea ce priveste activitatea de depunere a petitiei si informatii suplimentare ce decurg din aceasta procedura.

https://cncd.ro/

Adresa: Piata Valter Maracineanu nr 1-3, sector 1, 010155 Bucuresti

Telefon: +4 021 312.65.78; +4 021 312.65.79

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-03-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
AmarieiAdrian a scris pe 09-03-2020:
Am dus rețeta când vream să fac programare și m-a refuzat . Oferiți-mi sfaturi și îndrumați-mă corect și apoi voi ști ce voi face .
Acel salon trebuie să tundă oameni și de genul ăsta făcând o excepție . Am părul GRAS și scalpul SENSIBIL și provoc o hiperproducție de sebum . Este ceva simplu . Totuși sunt refuzat
Dacă erau ei în locul meu ? Știu doar că discriminarea este sancționată aspru de lege de la hotărârea de guvern din 2000 . Mai mult nu știu și nu mă pricep . De asta vreau să procedez corect .
Din moment ce angajatii salonului nu detin cunostiinte medicale, acestia nu pot determina natura afectiunii de care suferiti din continutul unei retete. Solicitati medicului de familie sa va elibereze o scrisoare medicala, in care sa precizeze ca acea afectiune nu este contagioasa.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.