Forum avocaţi > Civil

Sucesiunea

12-03-2020
Vizitator
Buna ziua am si eu o i trebare in legatura cu succesiunea unui imobil ,tataie a urit primul la 7 ani dupa el si mamaie nici unul nu a lasat mostenire ( mentuinez ca au 2 fete care locuiesc la aceias adresa dar au case diferitein aceias curte )si nci succesiunea nu sa facut nici pana azi ,yna dintre fete e matusa mea cealanta mama ,matusimea ne spu e mereu ca face succesiunea si ca o sa ne dea afara este posibil daca si mama este mistenitoare ?
Răspunde
 12-03-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Mama dvs. are exact aceleasi drepturi ca si matusa dvs. Cat va lua matusa din mostenire (pamant si casa) atat va lua si mama dvs.
Chiar daca mama dvs. decedeaza pana se fac actele, veti mosteni dvs. in locul mamei dvs. exact atat cat ar fi mostenit ea daca mai traia.
Deci, matusa doar va sperie ori nu stie ce vorbeste.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-03-2020

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Dupa decesul unei persoane, succesorii in drepturi vor imparti bunurile pe care defunctul le detinea in proprietate. Conform articolului 1.103 din Noul Cod civil, dreptul de optiune succesorala se exercita in termen de un an, in principiu, de la data decesului. Timp de un an, mostenitorii pot declara ca accepta sau renunta la mostenire.

Deci termenul de un an este pentru acceptarea mostenirii, nu pentru dezbaterea succesiunii. Dezbaterea succesiunii este imprescriptibila, deci poate fi facuta oricand, indiferent cat timp a trecut de la data decesului defunctului.

In cazul in care mostenitorii se inteleg, dezbaterea succesiunii se face la notariat, iar costurile presupun o serie de taxe, care se calculeaza in functie de valoarea bunurilor, precum si onorariul care il incaseaza notarul public.

Daca au trecut mai mult de 2 ani, succesiunea poate fi dezbatuta oricand, insa costurile vor fi mai mari. Pentru succesiuni trebuie respectata competenta notarului in functie de ultimul domiciliu al defunctului.

Dosarul se formeaza la cererea unuia dintre mostenitori. Ceilalti mostenitori vor fi indicati in cerere cu domiciliul complet pentru a putea fi citati.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-03-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Cristina a scris pe 12-03-2020:
Buna ziua am si eu o i trebare in legatura cu succesiunea unui imobil ,tataie a urit primul la 7 ani dupa el si mamaie nici unul nu a lasat mostenire ( mentuinez ca au 2 fete care locuiesc la aceias adresa dar au case diferitein aceias curte )si nci succesiunea nu sa facut nici pana azi ,yna dintre fete e matusa mea cealanta mama ,matusimea ne spu e mereu ca face succesiunea si ca o sa ne dea afara este posibil daca si mama este mistenitoare ?
Masa succesorala de pe urma bunicilor dvs se va imparti in mod egal intre mostenitorii acestora, deci mamei dvs ii va reveni o cota de 1/2, iar surorii dansei o cota de 1/2, astfel ca nu aveti motive de ingrijorare fata de afirmatiile matusii dvs.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.