Forum avocaţi > Civil

Taxa de timbru APEL pentru succesiune in instanta

19-03-2020
Vizitator
Buna ziua, stimati avocati!
Sunt nemultumita de hotararea judecatoriei pentru ca mi-a admis doar o parte din partajul pe mostenire si mi-a respins cererea de impartire a contului bancar cu sora mea pentru lipsa de probe si acum am dovada existentei existentei contului pentru ca am gasit un extras si vreau sa fac apel.
Problema este cat trebuie sa platesc statului ca taxa de timbru pentru acest apel? Judecatoria mi-a cerut pentru fond 5000 de euro! Sper ca nu va trebui sa platesc tot atat si pentru apel :(

Va multumesc.
ps
Si unde o platesc, tot la DITL?
Răspunde
 19-03-2020

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,
La apel se plateste 1/2 din taxa de timbru achitata la fond.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-03-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca doriti sa promovati apel, va trebui sa achitati o taxa de 50% din cuantumul taxei de timbru achitata pe fondul cauzei, astfel ca daca taxa a fost de 5000 euro, in apel va trebui sa achitati 2500 euro.
Taxa de timbru se achita in contul primariei de domiciliu, in bugetul de taxe si impozite locale.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-03-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Adina a scris pe 19-03-2020:
Buna ziua, stimati avocati!
Sunt nemultumita de hotararea judecatoriei pentru ca mi-a admis doar o parte din partajul pe mostenire si mi-a respins cererea de impartire a contului bancar cu sora mea pentru lipsa de probe si acum am dovada existentei existentei contului pentru ca am gasit un extras si vreau sa fac apel.
Problema este cat trebuie sa platesc statului ca taxa de timbru pentru acest apel? Judecatoria mi-a cerut pentru fond 5000 de euro! Sper ca nu va trebui sa platesc tot atat si pentru apel :(

Va multumesc.
ps
Si unde o platesc, tot la DITL?

Cata vreme dvs. nu atacati hotararea primei instante in integralitate, ci doar pe motivul excluderii unui bun din masa succesorala (cont bancar)consider ca se aplica
Art. 23 dib OUG 80/2013 care prevede
- (1) Cererile pentru exercitarea apelului împotriva hotărârilor judecătoreşti se taxează cu 50% din:

b) taxa datorată la SUMA CONTESTATA, în cazul cererilor şi acţiunilor evaluabile în bani, dar nu mai puţin de 20 lei.

Deci, daca stiti cati bani sunt in cont, calculati taxa de timbru la acea valoare si apoi o impartiti la 2. Aceea ar fi taxa de timbru. Daca nu sunt bani in cont, achitati 20 de lei.
Incercati intai asa, ptr. ca Instanţa de apel va proceda la rejudecarea fondului în limitele stabilite, expres sau implicit, de către appellant, nu la altceva.

Daca instanta considera necesara achitarea unei sume mai mari, va va pune in vedere acest fapt.

Dvs. insa sa aveti grija sa fiti foarte clara ce anume v-a nemultumit: doar contul bancar.
Si, da, o achitati in acelasi loc unde ati achitat taxa la fond.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-03-2020
Vizitator
Va multumesc tuturor, si mai ales doamnei avocat Starjil pentru raspunsul neasteptat de clar si complet! Asa mi se pare corect, sa platesc doar pentru ceea ce nu mi s-a dat si multumesc ca mi-ati indicat unde se prevede in lege aceasta posibilitate. Am dat like raspunsului toate cele bune si sanatate pe vremurile astea cand lumea nu o duce prea bine, ma bucur sa gasesc atatia oameni altruisti.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.