Forum avocaţi > Civil

Cum procedez?

23-03-2020
Vizitator
Buna ziua.Ma numesc Stan Cristina .Dupa o relatie de 6 ani si 7 luni, 3 ani am trait in concubinaj si am dobandit un apartament printr un credit ipotecar( titular creditului fiind el iar eu debitor) ap.este trecut pe numele amandurora.La cateva luni dupa ce am achizitionat apartamentul am facut si nunta ,am vandut masina pe care el o avea inainte de casatorie ,am facut eu un credit pe numele meu pt a cumpara o alta masina care este trecuta pe numele lui iar cum vrem sa ne despartim.Nu ne intelegem.Ma puteti ajuta cu un sfat?cum ar fi corect sa se imparta ce avem.? Mentionez ca banii erau la comun,ratele la casa si masina au fost platite numai din salariul meu.El propune sa ramana cu apartamentul dar si cu masina si eu sa nu ma aleg cu nimic.Este corect asa ?Multumesc, o zi buna !
Răspunde
 23-03-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Masa partajabila este compusa din toatalitatea bunurilor, dar si a datoriilor dobandite de soti in timpul casatoriei, iar cotele acestora se prezuma a fi egale.
Daca dvs. considerati ca ati avut o contributie majoritara la dobandirea bunurilor si aveti dovezi in acest sens, puteti solicita o cota mai de 50%.
In situatia in care sotul doreste atribuirea bunurilor in natura catre dansul, acesta va fi obligat sa va achite o sulta aferenta cotei ce va revine din masa partajabila.
Daca sotii ajung la un acord cu privire la modalitatea de impartire a bunurilor, puteti efectua partajul la notar sau printr-o tranzactie in instanta, in caz contrar va trebui sa promovati o actiune avand ca obiect partaj judiciar.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-03-2020
Vizitator
Multumesc pt raspuns.Va mai deranjez cu o intrebare referitor la masina lui pe care o avea inainte de casatorie.Acea masina am vandut o impreuna ,suma am cheltuit o impreuna in scopuri perosnale iar referitor la masina pe care am luat o prin credit acesta considera ca el are dreptul in totalitate deorcere el a avut masina inainte de casatorie.Masina pe care o avea a fost mult mai ieftina decat cea pe care am cumparat o impreuna .
Răspunde
 24-03-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca autoturismul a fost achizitionat in timpul casatoriei, acesta este bun comun, iar cotele sotilor se prezuma a fi egale.

In situatia in care nu ajungeti la o intelegere cu privire la modalitatea de impartire a bunurilor, cat si a creditelor, va trebui sa formulati o actiune in instanta.

In situatia in care sotul doreste atribuirea autoturismului in natura catre dansul, solicitati obligarea acestuia la plata unei sulte aferenta cotei de 50% ce va revine, in mod legal.

Daca dansul ca prelua si creditul contractat pentru achizitionarea autoturismului, veti solicita obligarea acestuia la plata unei sulte aferenta cotei ce va revine, reprezentand jumatate din valoarea ratelor achitate in timpul casatoriei.

Avand in vedere faptul ca masa partajabila este compusa din mai multe bunuri, cat si faptul ca ati contractat credite, exista mai multe posibilitati de impartire a bunurilor, insa va trebui sa aveti in vedere faptul ca dvs detineti o cota de 50%, iar daca un bun va fi atribuit in natura sotului, acesta va fi obligat sa va achite sulta aferenta cotei ce va revine. Aceasta regula se aplica si in cazul in care dvs veti solicita atribuirea in natura a unui bun, astfel ca veti fi obligata sa ii achitati acestuia sulta aferenta cotei pe care o detine.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-03-2020
Vizitator
Multumesc mult !!! O zi buna !!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.