Forum avocaţi > Civil

Custodie exclusivă

29-03-2020

Buna seara, daca deschid un proces pentru custodie exclusivă,si tatăl este de acord pot obtine custodia?acesta nu dorește să se implice în creșterea ei si nici nu isi îndeplinește obligația de plata pensiei alimentare,multumesc
Răspunde
 30-03-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Situatia este discutabila, deoarece de regula instantele dispun exercitarea autoritatii parintesti in comun, chiar si in cazul in care unul dintre parinti isi manifesta acordul pentru exercitarea exclusiva autoritatii parintesti de catre celalalt parinte.

Chiar si daca se va dispune exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, tatal nu va fi scutit de la plata pensiei de intretinere datorata minorului.

Daca tatal nu achita, cu rea credinta, timp de 3 luni, pensia datorata minorului, acesta savarseste infractiunea de abandon de familie, conform prevederilor art. 378 alin. 1 punctul c NCP:

"(1) Săvârşirea de către persoana care are obligaţia legală de întreţinere, faţă de cel îndreptăţit la întreţinere, a uneia dintre următoarele fapte:
a) părăsirea, alungarea sau lăsarea fără ajutor, expunându-l la suferinţe fizice sau morale;
b) neîndeplinirea, cu rea-credinţă, a obligaţiei de întreţinere prevăzute de lege;
c) neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească,
se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă."

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-04-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Există mari șanse, depinde de cum este gestionat cazul. Dacă tatăl copilului colaborează situația prezentată instanței poate să fie foarte clară, iar acțiunea va avea șanse reale să fie admisă.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-12-2020
Vizitator
Bună ziua,in luna iulie am deschis proces pentru încredințarea totală a fiicei mele minore in vârstă de 14 ani,sunt in Italia cu copilul dar nu cu forme legale (nu a rezidenta și contract de munca),ea merge la școală aici...tatăl e in Germania,de mai bine de un an nu sa interesat de copil, doar in momentul in care a primit citația de proces a început să trimită bani... Pentru faptul că nu sunt in regula in Italia îmi poate dăuna la proces....
Răspunde
 02-12-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Miriam a scris pe 01-12-2020:
Bună ziua,in luna iulie am deschis proces pentru încredințarea totală a fiicei mele minore in vârstă de 14 ani,sunt in Italia cu copilul dar nu cu forme legale (nu a rezidenta și contract de munca),ea merge la școală aici...tatăl e in Germania,de mai bine de un an nu sa interesat de copil, doar in momentul in care a primit citația de proces a început să trimită bani... Pentru faptul că nu sunt in regula in Italia îmi poate dăuna la proces....

Exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti se acorda in situatii exceptionale, atunci cand actiunile parintelui pun in pericol grav viata sau integritatea fizica sau psihica a copilului, cand parintele este consumator de alcool sau alte substante, a fost condamnat penal pentru fapte de natura sexuala sau savarsite cu violenta etc.

Puteti invoca neglijenta tatalui in indeplinirea indatoririlor parintesti, iar competenta de solutionare a actiunii revine judecatoriei pe a carei raza teritoriala domiciliaza minorul.

Sfatul meu este sa va rezolvati cat mai curand situatia locativa si cea legata de locul de munca, deoarece se va efectua o ancheta sociala.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-12-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Miriam a scris pe 01-12-2020:

Instanța din România s-a declarat competentă ?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.