Forum avocaţi > Civil

Unitatea la care lucrez,poate sa-l notifice sa faca dovada continuării studiilor?

05-04-2020

Din prima căsătorie am un fiu caruia îi plătesc pensie alimentară. Anul trecut el a introdus o acțiune în instanță prin care a solicitat să primească pensie de întreținere pe toată durata continuării studiilor universitare, dar nu mai mult de împlinirea vârstei de 26 de ani.Eu nu am nicio dovadă daca el continuă studiile si care este perioada in care va continua studiile universitare. Intrebarea mea este:unitatea la care eu lucrez si imi opreste cu acordul meu din salariu cuantumul pensiei, POATE SA-L NOTIFICE PE FIUL MEU SA FACA DOVADA CONTINUĂRII STUDIILOR? Mulțumesc!
Răspunde
 05-04-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Da, il puteti notifica pe fiul dvs sa faca dovada continuarii studiilor.
Daca aveti suspiciunea ca acesta nu se mai afla in continuarea studiilor sau ca realizeaza venituri suplimentare din munca, puteti promova in instanta o actiune pentru incetarea pensiei de intretinere si restituirea intretinerii nedatorate.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-04-2020
Vizitator
Mulțumesc pentru răspuns!
Cunosc faptul ca eu pot iniția in instanta o acțiune prin care sa solicit sa faca dovada continuării studiilor, insa acum instanțele au activitatea suspendată, iar daca initiez o acțiune,voi avea termen de judecată anul viitor. Eu doresc sa evit acest lucru.Intrebarea mea este dacă UNITATEA LA CARE LUCREZ POATE SA-L NOTIFICE PE FIUL MEU SA FACA DOVADA CONTINUĂRII STUDIILOR?Vă mulțumesc!
Răspunde
 05-04-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Da,il puteti notifica atat dvs, cat si societatea comerciala la care sunteti angajat.
Trimiteti inscrisul prin posta, cu confirmare de primire sau prin executor judecatoresc.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-04-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Popescu Ion a scris pe 05-04-2020:
Din prima căsătorie am un fiu caruia îi plătesc pensie alimentară. Anul trecut el a introdus o acțiune în instanță prin care a solicitat să primească pensie de întreținere pe toată durata continuării studiilor universitare, dar nu mai mult de împlinirea vârstei de 26 de ani.Eu nu am nicio dovadă daca el continuă studiile si care este perioada in care va continua studiile universitare. Intrebarea mea este:unitatea la care eu lucrez si imi opreste cu acordul meu din salariu cuantumul pensiei, POATE SA-L NOTIFICE PE FIUL MEU SA FACA DOVADA CONTINUĂRII STUDIILOR? Mulțumesc!

La momentul la care instanta s-a pronuntat in sensul admiterii cererii de plata a pensiei pe durata continuarii studiilor, in mod cert petentul a depus dovada continuarii scolarizarii. Instanta se pronunta doar in baza probelor administrate, nu pe afirmatii neprobate. Acea dovada se gaseste mai mult ca sigur la dosarul de instanta. Ca parte in dosar, aveti dreptul sa cereti la arhiva studierea dosarului si sa obtineti copii dupa actele depuse (probabil dosarul s-a judecat in lipsa dvs)

Executarea se face in baza hotararii jud., nici dvs., popritul si nici angajatoul, tertul poprit, nerezolvand nimic printr-o notificare de prezentare a dovezilor, notificare la care - de altfel - in mod sigur nu va raspunde, ptr ca nu este obligat. Dreptul sau este conferit de hotararea judecatoreasca.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.