Popescu Ion a scris pe 05-04-2020: Din prima căsătorie am un fiu caruia îi plătesc pensie alimentară. Anul trecut el a introdus o acțiune în instanță prin care a solicitat să primească pensie de întreținere pe toată durata continuării studiilor universitare, dar nu mai mult de împlinirea vârstei de 26 de ani.Eu nu am nicio dovadă daca el continuă studiile si care este perioada in care va continua studiile universitare. Intrebarea mea este:unitatea la care eu lucrez si imi opreste cu acordul meu din salariu cuantumul pensiei, POATE SA-L NOTIFICE PE FIUL MEU SA FACA DOVADA CONTINUĂRII STUDIILOR? Mulțumesc! La momentul la care instanta s-a pronuntat in sensul admiterii cererii de plata a pensiei pe durata continuarii studiilor, in mod cert petentul a depus dovada continuarii scolarizarii. Instanta se pronunta doar in baza probelor administrate, nu pe afirmatii neprobate. Acea dovada se gaseste mai mult ca sigur la dosarul de instanta. Ca parte in dosar, aveti dreptul sa cereti la arhiva studierea dosarului si sa obtineti copii dupa actele depuse (probabil dosarul s-a judecat in lipsa dvs) Executarea se face in baza hotararii jud., nici dvs., popritul si nici angajatoul, tertul poprit, nerezolvand nimic printr-o notificare de prezentare a dovezilor, notificare la care - de altfel - in mod sigur nu va raspunde, ptr ca nu este obligat. Dreptul sau este conferit de hotararea judecatoreasca. |
Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). |
|
|