|
09-04-2020 |
 | Costel chiujdea Vizitator |
| Vreau sa merg la o arhivă sa scot vechimea de muncă, am depus cererea si sa soluționat. Dar tinand cont de starea de urgență ce ar trebui sa bifez ( motiv) in declaratia pe proprie răspundere . Va multumesc. Nu pot sa aman. | |
|
|
|
09-04-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Dupa cum stiti, pe declaratie scrie ca: "Se va bifa doar motivul/motivele deplasării dintre cele prevăzute în listă, nefiind permise deplasări realizate invocând alte motive decât cele prevăzute în Ordonanța Militară nr. 3/2020." Singurul punct la care v-ati incadra este ptc.4, motive justificate. "4.motive justificate, PRECUM îngrijirea/ însoțirea unui minor/copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie " Acel PRECUM eu il interpretez ca o introducere ptr. unele exemple, care nu sunt limitative si se adapteaza motivelor justificate ale fiecarei persoane. Deci, v-ati putea incadra aici. Cu mentiunea ca politia/jandarmeria ar putea sa nu fie de acord cu rationamentul meu. Cel mai bine sunati la telverde covid si intrebati. "Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358" | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
10-04-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| In primul rand va trebui sa va interesati daca arhiva nu si-a suspendat programul de lucru cu publicul. Avand in vedere situatia actuala, multe institutii si-au suspendat programul de lucru cu publicul sau chiar intreaga activitate, pana la incetarea starii de urgenta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
11-04-2020 |
 | Birle Vizitator |
| Sunt pensionar din minerit, 60 ani, soția mai lucrează și eu o duc cu mașina la serviciu, nefiind o varianta rezonabilă de alt transport. Ce ar trebui sa bifez pe declarația pe propria răspundere!? Știu că nu este prevăzută aceasta situație dar totuși, se poate rezolva cumva, că nu poate renunța la serviciu, soția și eu o transport strict pe același traseu? Mulțumesc anticipat pentru răspuns! | |
|
|
|
11-04-2020 |
|
| Politia Romana a dat un raspuns la aceasta intrebare: "Întrebare: Pot să-mi transport cu mașina soția/soțul la/de la serviciu? Răspuns: Dacă apreciați că motivul deplasării este unul justificat, puteți face acest lucru completând declarația pe proprie răspundere raportat la prevederea din art.1 litera d din Ordonanța Militară nr. 3 din 2020 (deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie).[pct 4 din declaratie] După cum se poate constata, situațiile cuprinse în normă au caracter exemplificativ, dar presupun temeiuri de o anumită importanță. O astfel de situație ar putea fi justificată dacă nu există mijloace de transport în comun sau dacă riscul expunerii la infectare este mai mare (deplasarea la locul de muncă ar presupune schimbarea mai multor mijloace de transport în comun, timpii de așteptare în stații, etc).". | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
11-04-2020 |
 | Birle Vizitator |
| Va mulțumesc frumos, îmi este foarte util răspunsul! | |
|
|
|
12-04-2020 |
 | Emil Botan Vizitator |
| Și eu sunt în aceeași situație, dar nu înțeleg răspunsul poliției, adică va trebui sa conving polițistul că transportul la servici cu mașina e mai sigur decât cu un autobuz! Evident că e, dar nu poți convinge polițistul de această evidență daca e ...sa zic prea zelos sau rău intenționat, că oricând o sa spună că sunt mijloace de transport în comun, etc. Ce ne facem într-o astfel de situație!? Nu vă supărați că insist pe acest aspect! | |
|
|
|
12-04-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Din pacate aceste Ordonante militare cuprind doar anumite situatii, pentru a limita circulatia persoanelor, iar transportul unei persoane la serviciu nu este inclus in motivele deplasarii din declaratia pe proprie raspundere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
12-04-2020 |
 | Emil Botan Vizitator |
| Exact, stimata doamna avocat, asta este problema unor astfel de prevederi legale, pe mine mă atentionara deja polițiștii că nu e regulamentara deplasarea mea! Mulțumesc mult pentru amabilitatea de a-mi răspunde!Doamne ajuta! | |
|
|
|
12-04-2020 |
|
| Emil Botan a scris pe 12-04-2020: Exact, stimata doamna avocat, asta este problema unor astfel de prevederi legale, pe mine mă atentionara deja polițiștii că nu e regulamentara deplasarea mea! Mulțumesc mult pentru amabilitatea de a-mi răspunde!Doamne ajuta! Aici gasiti materialul publicat pe site-ul politiei romane de Grupul de Comunicare Strategica https://www.politiaromana.ro/ro/utile/info-covid-19/raspunsuri-pentru-o-serie-de-intrebari-ridicate-in-spatiul-public-privind-coronavirus-covid-19/raspunsuri-privind-lamurirea-unor-situatii-legate-de-masurile-luate-prin-ordonantelele-militare-emise-pana-la-01-aprilie-20201585811991 RĂSPUNSURI PRIVIND LĂMURIREA UNOR SITUAȚII LEGATE DE MĂSURILE LUATE PRIN ORDONANȚELELE MILITARE EMISE PÂNĂ LA 01 APRILIE 2020 intrebarea si raspunsul de la pct.10 | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
13-04-2020 |
 | Emil Botan Vizitator |
| Mulțumesc frumos domnule avocat pentru îndrumare, am studiat răspunsurile poliției și am listat paginile respective, pentru a le arăta, la nevoie, celor ce controlează!!! | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |