Forum avocaţi > Civil

Amenda aruncare gunoi pe strada

21-04-2020
Vizitator
am fost oprit de catre brigada rutiera ,ei venind cu girofarul pus in urma mea,si amendat cu 1305 lei sustinand ca am aruncat gunoaie pe strada din habitaclu,tin sa precizez ca era inserat afara si incepuse si ploua putin dar nu mi-au spus ce anume am aruncat si spunandu-mi din greseala ca vrea sa faca un exemplu din mine ....ma puteti ajuta va rog frumos?
Răspunde
 23-04-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Reveniti, va rog, cu mai multe amanunte; cel putin, indicati actul normativ in baza caruia ati fost amendat: cod rutier, hotarare de consiliu local etc.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-04-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Contestati procesul verbal de contraventie, in termenul legal prevazut de lege.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-04-2020
Vizitator
Articol prevedere 148/21,Act normativ OUG195/2002,Articol sanctionare102/1/23 Act normativ OUG 195 .
Puncte amenda 9 x 145 lei .
La mortor nu este semnat nimic ,a semnat doar agentul constatator.
Răspunde
 24-04-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Contestati procesul-verbal de contraventie, in termen de 15 zile de la comunicare, conform dispozitiilor art. 118 din OUG 195/2002:

"(1) Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.

(2) Plângerea suspendă executarea amenzilor şi a sancţiunilor contravenţionale complementare de la data înregistrării acesteia până la data pronunţării hotărârii judecătoreşti.

(3) Dovada înregistrării plângerii depuse la judecătorie în termenul prevăzut la alin. (1) se prezintă de contravenient la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator, care va efectua menţiunile în evidenţe şi îi va restitui permisul de conducere.

(3-1) Hotărârea judecătorească prin care judecătoria soluţionează plângerea este definitivă şi irevocabilă.

(4) În termen de 15 zile de la data pronunţării hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere.

(5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4), în mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce."

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.